Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Słabe światła
Autor Wiadomość
Manius
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2007, 21:21   [Cari 1.6] Słabe światła

Witam, jak wszyscy wiemy carisma ma słabe światła moja również choć ma 100 żarówy :cry: zastanawiam się żeby zamontować te z wersji nowszej, czy ktoś cośtakiego próbował bo podobno są lepsze. Proszę o opinię co na ten temat wiecie i sądzicie. Czy one pasują a jak nie to co trzeba zrbić żeby się zmieściły.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-11-2007, 21:28   

Jeśli chodzi o całe lampy to nie ma szans bo one są połaczone razme z kierunakmi.Pozatym są troche inne bo jak zapewne wiesz przód po liftingu jest troche inny.
A jakie masz te żarówki? Może lepiej jakbyś kupił dobre philipsy jakieś +50% czy nightguide czy inne jeszcze jakies i być może pomoże bo nawet 100 słabej firmy bedą lipnie świecić. Jeśli to nie pomoże to pozostaje jedyna rada: sprzedać samochód i kupic inny:P

kielurkk 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Wysłany: 24-11-2007, 21:36   

Ja bym te 100 watowe wymontował bo one wydzielają dużo więcej ciepła i mogą stopić Ci plastyki w lampie i nadpalić styki bo pobierają więcej prądu. Polecam Philips ALLWEATHER 55/60 W

TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION

SHEAKESBEER

Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu :D

Piszę poprawnie po polsku
.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 25-11-2007, 08:07   

Mnie nie stopiły ani w Corsie ani w Cari ;) a mam takie od zawsze - Hella - kwestia tylko czy masz czyste szkła od wewnątrz bo jak brudne to trzeba wyczyścić - było o tym co najmniej dwa wątki na forum jak to zrobić by nie zniszczyć lamp.

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 25-11-2007, 15:14   

saphire, z tego co wiem to masz klosze ze szkła ja np. mam z plastiku wiec nie wiem czy jest bez znaczenia z jakiego materiału jest klosz.

Manius
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2007, 17:11   

Hmmm... wiec na wymiane lamp z nowszej wersji nie ma szans -szkoda :(
pozostaje tylko wymiana zarowek bo nie wiem jakiej firmy mam albo zastanowic sie na czyszczeniu kloszy choc nie wiem jak to sie robi :? Chyba ze wymienie cale lampy na nowe :roll:

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Wysłany: 26-11-2007, 22:58   

Było kilka wątków o czyszczeniu kloszy od wewnątrz - poszukaj.

zyga
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2008, 08:06   

Od niedawna posiadam Carismę 1,6 z 2003r i trudno mi sie przyzwyczaić do tego że jak przełanczam na drogowe (długie) to gasna (mijania) krótkie i jest mi brak mocnego oświetlenia bliżej samochodu w poprzednim samochodzie Primera jak przełączałem na długie to krutkie świeciły nadal a zapalało się dodatkowo długie. Czy można tak przerobić przełącznik aby przy długich światłach świeciły się oba włukna żarówki i czy wytrzyma ja styki i klosz reflektora?

Geloo_Jedi
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2008, 08:31   

mlun napisał/a:
Jeśli chodzi o całe lampy to nie ma szans bo one są połaczone razme z kierunakmi.Pozatym są troche inne bo jak zapewne wiesz przód po liftingu jest troche inny.

to, że nowe kierunki są zespolone to nie ma większego znaczenia. Generalnie można zaadpotować nowe reflektory do starej Carismy, ale wymaga to lekkiego podszlifowania blacharki i plastikarza. Poza tym nowe reflektory świecą o niebo lepiej niż stare (stare to faktycznie padaczka).

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Wysłany: 03-04-2008, 11:08   

Będzie upalać żarówki, klosze lamp i kostki. Inne auta mają po dwa klosze a Cari ma tylko jeden. Jak są dwa klosze to w jednym świeca krótkie a w drugim długie.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 03-04-2008, 12:47   

zyga napisał/a:
trudno mi sie przyzwyczaić do tego że jak przełanczam na drogowe (długie) to gasna (mijania)

z ciekawostek - u mnie gasna krotkie jak wlaczam dlugie, a w niektorych carismach przy dlugich swieca tez krotkie - wszystko sie dzieje w autach sprzed fl
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 03-04-2008, 13:08   

To że światła w Cari są słabe to chyba każdy wie kto nią jechał. Ale ja mam inne pytanie odnośnie świateł. Powie mi ktoś jaki czynnik ma znaczący wpływ na częstsze przepalanie się żarówek w jednym kloszu? Czy może jakoś być źle podawane napięcie na ten jeden reflekotor? Jak to ewentualnie zwalczyć?

zyga
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2008, 13:17   

Więc w serwisie jak zechcą to MOGĄ TAK USTAWIĆ że będą świecić oba włókna żarówki H4
przy włączonych światłach drogowych.

leser
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2008, 17:00   

saphire napisał/a:
Mnie nie stopiły ani w Corsie ani w Cari ;) a mam takie od zawsze - Hella -

Na mocniejszych żarówkach szybciej ciemnieja odblaski
i z czasem moze byc gorzej niż niż na standardowych.

I, że tak powiem... to nie tylko teoria ;)

Odpowiedz do tematu