|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero I - automat |
Autor |
Wiadomość |
acinski [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2008, 00:36 Pajero I - automat
|
|
|
Zakupiłem okazyjnie skrzynię z 89 roku więc nie bawiłem się w czyszczenie governora w mojej tylko wymieniłem i o dziwo. Nowa ma 5 biegów, stara miała 4. Są różnice w konwerterze i zupelnie inny jest reduktor. Ten nowy musiałem zdjąc i zapodac mój stary. Nowy to chyba reduktor SS z wyjściem na PTO. Ma ktoś wiedzę kiedy weszły 5 biegowe? Coś mi nie gra. Autko jeździ ładnie i cieszy mnie piatka ale...... chciałbym wiedzieć. Drugie pytanie po czym poznać reduktor SS nie mająć gałki z oznaczeniami? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 30-03-2008, 01:04
|
|
|
Masz skrzynie od II generacji pajero, różniły się ilością biegów i sprzęgłem hydro...
Normalnie wejdzie, ale wał będziesz musiał skrucic bo SS jest dłuższa o 8 cm. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
acinski [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2008, 15:39
|
|
|
O widzisz. Póki co założyliśmy reduktor z mojej skrzyni. Jak mi coś odwali to może zapodam sobie wał z dwójki i założę tego ss'a. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 03-04-2008, 16:52
|
|
|
wał od dwójki będzie pasował tylko do reduktora, do mosty nie bo ma rozstaw śrub na zabieraku 50 x 60 a w ss jest 60 x 70 ale możesz rozpiąć krzyżak i podmienić zabieraki. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|