Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma] Czujniki parkowania
Autor Wiadomość
spooner
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2008, 16:21   [Carisma] Czujniki parkowania

Witam sznownych forumowiczow.
Dzis rano czujniki parkowania zeswirowaly. Wrzucenie wstecznego nie jest juz tak sygnalizowane jak wczesniej. Sygnalizują go tylko dwa "pikniecia" po tym jest chwila przerwy i sa 3 "pikniecia" odstep 1 s i znowu 3 i tak caly czas bez wzgledu na to czy jest przeszkoda za autem czy jej nie ma, nie wiem co sie stalo. Czy ktos spotkal sie juz z takim problemem? Co moze byc tego przyczyna? Prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez glina 22-01-2013, 08:36, w całości zmieniany 1 raz  

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-04-2008, 16:27   

Może masz uszkodzone połączenie centralka<->czujnik (którykolwiek)

Triball 
Forumowicz

Auto: Outlander 2 2.0 Pb/LPG 2010r
Wysłany: 04-04-2008, 13:13   

Przymierzam się do zakupu czujników parkowania. Może macie jakieś sprawdzone typy. Czytałem ostatnio o GoldenEye'ach możecie mi powiedzieć jak to hula i czy są jakieś problemy z użytkowaniem.

Czy lepszy jest system z kabelkami czy raczej bezprzewodowy bo też się nad takimi zastanawiałem.

Dzięki wielkie..
Pozdro

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 04-04-2008, 17:17   

Ja mam już z półtora roku GoldenEye z miniwyświetlaczem lcd i cały czas działają perfekcyjnie i bezawaryjnie.

MarcinoV
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2008, 21:25   

ja tez zakupiłem sobie GoldenEye i śmiga b. dobrze (można podejść blisko do auta stojącego z tyłu gdzie dawno juz w lusterkach nie widać)
co do Twojego problemu to sprawdź czy połaczenie + i - z centralki z instalacją samochodową nie ma luzu lub są jest zasniedziałe

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2008, 16:52   

Rónież takie mam i jest wszystko ok.Polecam.

kosek 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,9TD
Wysłany: 22-01-2009, 20:33   

Trochę odgrzebię temat.
Przymierzam się do zamontowania czujników parkowania (cofania) . Wybór padł na Golden Eye.
I tu mam kilka pytań.
Wskaźnik diodowy można zamontować na/pod deską rozdzielczą, wówczas jednak będę musiał przeprowadzić przewody przez całą długość auta i skupiać się na migających diodach nie patrząc do tyłu. Sygnał dźwiękowy pozostawiamy w spokoju, ma brzęczeć i już.
Można również zamontować pod sufitem przy krawędzi tylnej szyby , tak by patrząc w lusterko wsteczne widzieć działanie wskaźnika.
To ostatnie rozwiązanie rozwiązanie wydaje mi się bardziej "ergonomiczne".
Prosiłbym o uwagi i ewentualne podpowiedzi.
Z góry dziękuje.

pozdrawiam jak zawsze :) :):)

crimi 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8GDI Sedan
Wysłany: 23-01-2009, 06:25   

kosek napisał/a:
Można również zamontować pod sufitem przy krawędzi tylnej szyby , tak by patrząc w lusterko wsteczne widzieć działanie wskaźnika.
To ostatnie rozwiązanie rozwiązanie wydaje mi się bardziej "ergonomiczne".
Prosiłbym o uwagi i ewentualne podpowiedzi.
Z góry dziękuje.

pozdrawiam jak zawsze :) :):)

Bardzo dobre rozwiazanie. Jezdzac po Arabii Saudyjskiej, GMC Yukon'em XL (zakochalem sie w tej gablocie :wink: ), wlasnie takie rozwiazanie bylo wrecz idealne. Bo ciezko jest parkowac tak "gabarytowym" autem nie patrzac w lusterka. Tam rozwiazaniem bylo trzy diody umieszczone w tylnym slupku po stronie kierowcy, i zdawalo egzamin wysmienicie.

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2009, 16:38   

Ja mam też zestaw golden eye.

Wskaźnik umieściłem w konsoli środkowej, w tej przestrzeni pod radiem :)

jak chce, to podnosze klapke i patrze, jak mi to niepotrzebne to wystarczy że brzęczy.

Centralke umieściłem pod lewym tylnik głośnikiem (nad nadkolem), zdjąłem lewy boczek kanapy, kabel do wyświetlacza puściłem pod boczkiem, pod osłonką tą na dole drzwi plastikową, pod zakrycie słupka środkowego, potem pod osłone drzwi kierowcy od dołu -> pod fotem -> w tunel środkowy -> w konsolę środkową :)

wszystko śmiga pięknie, jestem bardzo zadowolony.

kreta
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2009, 18:37   

Golden eye ma dużo tych czujników czy ten jest ok. http://czujnikiparkowania...vm&id_ass=15666

Nikka 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI, r 2001
Wysłany: 15-02-2009, 13:08   

Widoczność przez tylnią szybę Cari jest prawie żadna a na lusterka jakoś ciężkawo... (zawsze mi jakoś sporo miejsca zostaje...) Dlatego też myślę o czujnikach cofania-parkowania. Piszecie tylko o golden eye wiec rozumiem że popularne i sprawdzone a coś oprócz tego??? czy niezastanawiać się i brać pewniaka???
standardowo spotyka sie 4 sensory ale widzę że są też w komplecie z ośmioma??? jakie lepsiejsze????

kkriss 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Prius
Wysłany: 15-02-2009, 13:19   

Te w komplecie z 8 czujnikami, to są 4 na przód i 4 natył - więc pytanie czy na przód potrzebujesz?
Ja za to oddam do jakiegoś serwisu - niech mi zamontują czujniki - będzie 2 lata gwarancji i problem z głowy, :-)

Nikka 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI, r 2001
Wysłany: 15-02-2009, 13:31   

O ja pierdoła !!! No tak.... W sumie najważniejszy tył... Sama też tego niezałożę więc pewnie też musiałabym komuś to powierzyć... :roll:

swistak81
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2009, 08:06   

I ja sobie założę czujniki parkowania.
Powiedzcie mi jak wg was będzie lepiej :)
Czy kupić taki z ekranikiem

Czy może taki zintegrowany z lusterkiem

Ja osobiście wolałbym to na lusterku, ale zastanawiam się na ile pogrubi to ogólnie lusterko i jak to wtedy będzie wyglądać (bo to się nakłada na stare). Ma ktoś może już takie?

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 03-03-2009, 08:44   

ten na lusterko moze nie tyle co pogrubi, co je poszerzy - przynajmniej takie widzialem jakis czas temu jak kupowalem do siebie, ale jesli szerokoscia jest okej, to bralbym to na lusterko
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Odpowiedz do tematu