|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ustawienie zbieżności |
Autor |
Wiadomość |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 05-04-2008, 20:47 ustawienie zbieżności
|
|
|
Witam od razu powiem ze szukałem w szukajce ale nic nie znalazłem na moje pytanie. Chodzi mi o to, że zmieniłem koncówki drążków i nie wiem czy na darmo sie nie opracowałem. Nie wiem czy podczas ustawiania zbieżności koles na warsztacie bedzie musiał i tak je odkręcać, czy zbieżność ustawia sie w jakis inny sposób. |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2008, 21:16 Re: ustawienie zbieżności
|
|
|
kris80 napisał/a: | Witam od razu powiem ze szukałem w szukajce ale nic nie znalazłem na moje pytanie. Chodzi mi o to, że zmieniłem koncówki drążków i nie wiem czy na darmo sie nie opracowałem. Nie wiem czy podczas ustawiania zbieżności koles na warsztacie bedzie musiał i tak je odkręcać, czy zbieżność ustawia sie w jakis inny sposób. |
Zasada jest prosta na przyszłość.... jeżeli wykrecasz starą końcówkę drązka to licz obroty, wkręcając nową wkręcasz dokładnie taką samą liczbę obrotów, i przy kontroli zbieżności praktycznie nie trzeba nic ruszać...
Pozdr. |
|
|
|
 |
MAłY
Forumowicz MAŁY
Auto: carisma 1.9 TD
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 240 Skąd: Bierutów
|
Wysłany: 06-04-2008, 13:47
|
|
|
JackD napisał/a: |
Zasada jest prosta na przyszłość.... jeżeli wykrecasz starą końcówkę drązka to licz obroty, wkręcając nową wkręcasz dokładnie taką samą liczbę obrotów, i przy kontroli zbieżności praktycznie nie trzeba nic ruszać... |
niby tak,ale nie możesz miec stuprocentowej pewności że zbieżność jest ok. tak czy inaczej wskazane jest sprawdzenie zbieżności i jesli koleś w warsztacie zna sie na rzeczy to ustawienie zbieżnosci zajmie mu nie wiecej niż 10min bez wykręcania końcówki ze zwrotnicy(bo tego sie nie robi przy ustawianiu zbieżności, jeśli o to ci chodziło) |
|
|
|
 |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 06-04-2008, 15:39
|
|
|
Właśnie o to mi chodzi, czy nie trzeba bedzie odkręcać od zwrotnicy. Jesli dobrze sie orientuję to powinno sie kręciś chyba drążkiemza koncówką. |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
MAłY
Forumowicz MAŁY
Auto: carisma 1.9 TD
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 240 Skąd: Bierutów
|