|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Automatyczna skrzynia Colt C52 |
Autor |
Wiadomość |
dj_dabek [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2008, 08:45 Automatyczna skrzynia Colt C52
|
|
|
WITAM MAM PROBLEM Z MOIM SAMOCHODZIKIEM A MIANOWICIE ZE SKRZYNIA BIEGOW Z AUTOMATEM.
PROBLEM POLEGA NA TYM ZE WYMIENILEM NOWY OLEJ PO CZYSCILEM WSZYTKIE FILTRY
I NIE ZMIENIA MI BIEGOW WCZESNIEJ TEZ TAK BYLO I NIC STARTUJE Z JEDNEGO BIEGU I CIAGLE NA NIM JEDZIE PRZY 80km/h MAM 3 TYS OBROTOW.
MAM JESZCZE PYTANIE ILE OLEJU LEJE SIE DO SKRZYNI BO KTOS WCZESNIEJ ZANIM GO KUPILEM ZGUBIL BAGNET. |
Ostatnio zmieniony przez tomusn 26-03-2008, 09:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 26-03-2008, 08:58
|
|
|
prawdopodobnie skrzynia chodzi w trybie awaryjnym - zostaje Ci warsztat naprawy skrzyń biegów i modlitwa
polecam stronkę www.automat.pl
oleju do skrzyni wchodzi 6.1l ale podczas wymiany wchodzi jakieś 4.5l
na pracującym silniku (przejedź PRND2L - góra dół i ustaw na N) wsadź jakiś pręt w dziurę od bagnetu, i poziom oleju powinien być około 5-6 cm poniżej krawędzi.
mam gdzieś zdjęcia bagnetu z wymiarami jak coś - zapodam później |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
pawelek [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2008, 08:58
|
|
|
Na 1 biegu 80km/h i 3000 obr ?? Coś chyba nie .....
A może masz wyłączony ten przycisk z tyłu wajchy, który
"dodaje" jeden bieg ? |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
dj_dabek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2008, 12:34 [C52A 1.5] AUTOMAT SZALEJE 1,5 12V
|
|
|
problem mam ze skrzynia biegow jak zakupilem mojego colta
ktos zgubil bagnet nie wiem ile wlac tzrzeba oleju do skrzyni wie moze ktos??
drugi problem to to ze moze byc przyczyna to ze olej jest brazowy jak go spuszczam a nie czerowny jaki wlewam czasem skrzynia zmienia biegi zaraz po wymianie a czasem nie wy czyscilem filtr ktoy znajduje sie w misce skrzyni automatu. Mozna go czyscic czy trzeba kupic nowy?? pomocy.
Ps. kolego z rawy jesli mozesz odezwij sie do mnie bo usunol mi si eprzez przypadek twoj nr telefonu a mam do ciebie sprawe |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-04-2008, 21:56
|
|
|
no sorki, ale przecinka na klawiaturze nie ma?
drugi rząd:
... [M][,][.][/][Shift]
popraw posta, bo niewiele osób zrozumie czego oczekujesz
poza tym na kilka pytań już dostałeś odpowiedzi |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
dj_dabek [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2008, 14:19
|
|
|
ok przepraszam za te bledy.
Ps. Powiem tak po wymianie oleju i wy czyszczeniu tego filtra, co znajduje sie w misce skrzyni,
samochod zmienia biegi przez jakis czas.
Niestety wczesniej jak go kupilem chyba nie byl wymieniany poniewaz jak go spuscilem,
to olej byl brazowy a powinien byc czerwony.- wlalem okolo 1,2litra ale widocznie to za malo z tego co wiem.
Czy to moze byc przyczyna olej oraz ten filtr???
Dzis jak wsiadlem zmienial biegi ale nieraz sie jechalo z predkoscia 60k/h i tak jak by wyrzucal na luz jak sie zwolnilo, to znowu ciagnol dobrze. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 646 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24365 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 07-04-2008, 16:40
|
|
|
to kup bagnet - szukaj na jakims autozlomie
ASB to bardzo czule urzadzonko - czasem ziarno piasku ja zniszczy
filtr sie wymienia a nie czysci - jak jest zapchany, to tylko wymiana cos da (sam wiesz, ze filtr ma 2 cm grubosci, wiec wyczysciles go tylko powierzchownie)
olej sie miesza z tym pozostalym w ukladzie, wiec ma prawo zmienic kolor - tym niemniej brunatny oznacza, ze jest zuzyty
i kup ten bagnet, bo za malo oleju to zapowietrzanie sie plyty sterujacej i zle smarowanie calosci, a za duzo, to mocne pienienie sie oleju i problemy z cisnieniem (pecherzyki powietrza) |
|
|
|
 |
|
|