Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pare pytan na poczatek.
Autor Wiadomość
makału
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2008, 16:39   Pare pytan na poczatek.

Witam wszystkich MitsuManiaków. Jestem posiadaczem Colta od czerwca 2007.
1) Może ktoś z was wie gdzie można kupić nadkola w Warszawie? I czy nie pasowały by nadkola od jakiegoś innego Misia.
2) Jak wam sie jeździ na 15" po naszych dziurawych polskich drogach? Czy niema problemów z zawieszeniem?
Za info z góry DZIĘKUJE. Pozdrawiam?

amator3nr
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2008, 16:47   

Witam
Odnosnie nadkoli sie nie wypowiem bo nie jestem z Wawy.
Jezeli chodzi o alusy 15" to bedzie ciezko na dziurawych ulicach. Profil bedziesz mial 50 a to naprawde malo a kola przy takim profilu sa narazone na niszczenie (giecie, krzywienie). Wygody za duzo nie zostanie. Najlepszym rozwiazaniem chyba 14" i troche wyzszy profil opony.

bugs
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2008, 16:49   

Z nadkolami będziesz miła nie mały problem bo nikt ich nie robi (z moich informacji tak wynika), można dobrać od czegoś innego.

Felgi 15? Czemu nie, ja teraz zakładam do swojego 16. Zależy kto czego potrzebuje, imo to znacznie za mało do takiego autka.

makału
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2008, 18:48   

A od carismy nie pasuje. Może jakis sklep internetowy. Bugs a zawieszenie sie szybciej nie zużywa na 15"

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2008, 18:55   

Czy chodzi Ci o plastikowe nadkola? Rozwiązania są trzy:
1. Kupno nowych zamienników przez internet (były dostępne na Allegro jakiś czas temu, nie wiem, czy nadal można znaleźć).
2. Kupno oryginalnych nadkoli z rozbitka albo auta na części. Tutaj możesz podpytać Trawora76. Pewnie znajdzie coś w swoim garażu. :wink:
3. Kupno uniwersalnych i ewentualne próby dopasowania.

bugs
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2008, 19:51   

gregorbu napisał/a:
Czy chodzi Ci o plastikowe nadkola? Rozwiązania są trzy:
1. Kupno nowych zamienników przez internet (były dostępne na Allegro jakiś czas temu, nie wiem, czy nadal można znaleźć).
2. Kupno oryginalnych nadkoli z rozbitka albo auta na części. Tutaj możesz podpytać Trawora76. Pewnie znajdzie coś w swoim garażu. :wink:
3. Kupno uniwersalnych i ewentualne próby dopasowania.

Chwila chwila, o których nadkolach mówimy? Przednich czy tylnych?
Nie ma oryginalnych nadkoli na tył czy też zamienników.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2008, 21:22   

bugs napisał/a:
Chwila chwila, o których nadkolach mówimy? Przednich czy tylnych?
Nie ma oryginalnych nadkoli na tył czy też zamienników.
Nie ma tylnych nadkoli, więc o czym mowa? :roll:

bugs
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2008, 21:42   

gregorbu napisał/a:
Nie ma tylnych nadkoli, więc o czym mowa? :roll:

no właśnie, kolega makału nie sprecyzował o które mu chodzi.

Dzidas
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 00:35   

co do 15" to jeżdżę na takich opony 195/50 i mam zamiar zmienić je na 185/55, na 15" Misiek prowadzi się dość sztywno :wink: ale nie jest źle! no i w moim przypadku musiałem wstawić z tyłu gumy stabilizujące na sprężyny bo przy jeździe w trochę dobijały :doubt:

makału
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2008, 15:23   

Nadkola przód.

Odpowiedz do tematu