|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] głowica colt i dodatkowe zawory |
Autor |
Wiadomość |
a_w_o [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2008, 16:26 [ALL] głowica colt i dodatkowe zawory
|
|
|
Witam mam silnik colta g15b 88r będzie zakładany do hyundaia Pony tylko jest mały problem silnik jest 8 zaworowy (prawdopodobnie) ale ma dodatkowe zaworki obok zaworów ssących. Co to są za zaworki ?
Mam jeszcze jedno pytanie przy mocowaniu kolektora ssącego są dodatkowe otworki (kanaliki) możliwe ze dochodzą do tych zaworów. Jeszcze nie patrzyłem czy w Pony tez tak jest i nie wiem czy będzie pasował kolektor od pony ? oba silniki są na gaźniku
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 646 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24365 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 08-04-2008, 17:11
|
|
|
te otwory sa od jet valves - dodatkowe zawory, ktore maja tylko gaznikowce
natomiast te przy kolektorze, to masz racje - dostarczaja powietrze do jet valves |
|
|
|
 |
a_w_o [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2008, 17:19
|
|
|
Oki a czy silniki hyundaia Pony tez posiadały te dodatkowe zawory czy będzie pasował kolektor i gaźnik pony 90r bez katalizatora ? |
|
|
|
 |
|
|