przednia szyba w nowym colcie pęka! |
Autor |
Wiadomość |
orlis [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2006, 10:19 przednia szyba w nowym colcie pęka!
|
|
|
mam nielada problem. jakiś czas temu pękła mi przednia szyba w nowym colcie mniej więcej po środku. nie było to na skutek uderzenia tylko wg mnie samoczynnie - widzialem jak ta rysa pwostawala sama z siebie. w mitcarze jednak stwierdzili ze to od kamyka....nie klocilem sie i wymienilem szybe placac z ubezpieczenia. po 5 dniach wsiadam do samochodu (juz z nowa szyba) ruszam i szyba peka znow w tym samym miejscu!!! czy mozliwa jest jakas wada konstrucyjna??co w tej sytuacji mam zrobic bo podejrzewam ze mitcar nie bedzie mi chcial uwzglednic tej reklamacji! chociaz na 100% obie szkody nie wynikly od kamyka!prosze o jak najszybsza rade gdyz musze to zalatwic w przecigu kilku dni |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-02-2006, 10:20
|
|
|
1. Omijaj MitCar szerokim łukiem. Mam z nimi takie sobie doświadczenia i nie polecam.
2. AutoGT
3. Ewentualnie skontaktuj się z Jackie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2006, 10:35
|
|
|
Popieram Hubeeerta. MitCar nie cieszy się dobrą opinią. Ponadto - skoro szyba pęka sama z siebie, to znaczy, że coś jest nie tak. Może Jackie się wypowie, czy ten typ tak po prostu ma (naprężenia karoserii i takie tam). Jeśli nie, przydałby się jakiś solidny przegląd auta. A jeśli to wada konstrukcyjna - może pomoże rozpórka na kielichy?
Jacek - czekamy na Twoją opinię. |
|
|
|
 |
orlis [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2006, 11:05
|
|
|
dzieki za odzew. niestety ta sprawe musze zalatwiac jeszcze z mitcarem bo to oni wstawiali tamta szybe a bardzo prawdopobne ze ja wstawili teraz zle. Jackie czekam jeszcze na Twoja rade. co robic w takiej sytuacji? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-02-2006, 11:16
|
|
|
Zmienić ASO i niech gadają między sobą. Nie ciagnij tego tam gdzie juz raz dali d**** |
Just think...
. |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2006, 00:44
|
|
|
Znajomemu pękła przednia szyba w nowym Leonie (od szybkiej jazdy). Poprawili i było ok.
Jakby nie było to tu trzeba oka fachowca. |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2006, 11:49
|
|
|
Teraz to niech już jeździ do Mitcar'u. I niech poprawiają aż do bólu. Mało tego. W takim wypadku upierałbym się, żeby importer zwrócił Ci kasę również za pierwszą szybę, bo jak widać jest jakiś problem z naprężeniami. Na pewno nie kosztowała 200 PLN... |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 26-02-2006, 12:06
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Mało tego. W takim wypadku upierałbym się, żeby importer zwrócił Ci kasę również za pierwszą szybę, bo jak widać jest jakiś problem z naprężeniami. Na pewno nie kosztowała 200 PLN... |
Życzę szczęścia w kontaktach z importerem. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2006, 12:56
|
|
|
JCH napisał/a: | Życzę szczęścia w kontaktach z importerem. |
No tak... Jak to się mówi "dobre rady zawsze w cenie". Tak czy siak, trzymajmy kciuki |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 26-02-2006, 14:24
|
|
|
Ok. Już odpowiadam - jeżeli nie było fizycznego uszkodzenia szyby (odprysk np) to należałoby szybę wymienić na gwarancji. Nie widziałem tego uszkodzenia więc ciężko mi okreslić czy została podjęta słuszna decyzja. Dalej, jeśli masz teraz ten sam problem to pojedź do ASO i niech zrobią Ci oficjalną ekspertyzę (możesz zrobić kontrekspertyzę u rzeczoznawcy). Jeżeli uznają to na gwarancji - to spoko (a masz na to duże szanse) jeżeli nie daj znać. Wadę w stylu "ten typ tak ma" skreśliłbym z punktu bo nie spotkałem się z takim problemem u siebie w serwisie. Jeżeli chodzi o moje podejrzenia to obstawiałbym błąd montażu. Daj znać jak się temat rozwija.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2006, 21:22
|
|
|
Jeśli to miało być od kamienia, to powinni Ci paluchem pokazać miejsce uderzenia. Jeśli nie potrafili go znaleźć to znaczy że szyba źle wklejona lub coś nie tak ze sztywnością nadwozia i naprawa gwarancyjna bez dwóch zdań. Możesz teraz iść z tym do dowolnego ASO, ale wtedy nie masz szans na wydobycie kasy (czy jakiegoś zadośćuczynienia) za pierwszą szybę. W Mitcarze jakieś szanse są. |
|
|
|
 |
orlis [Usunięty]
|
Wysłany: 27-02-2006, 16:59
|
|
|
sprawa już załatwiona. dzięki za odzew na forum. dziś byłem w mitcarze i potraktowali mnie w porządku tzn nawet nie kwestionowali że to od kamienia i od razu stwierdzili że to wina montażu. przy okazji bardzo przepraszali za zamieszanie i mój stracony czas. co do pierwszej szyby to tematu już nie poruszałem, bo 100% pewności nie mam że jednak jakiś kamień kiedyś nie uderzył a po pewnym czasie pękło. w drugim przypadku miałem więc sprawa jest załątwiona.(za pierwszą szybę i tak zapłacił ubezpieczyciel bagatela 1500zl;)) Co do negatywnych opinii na temat mitcaru to myślę że sposób w jaki załatwili sprawę mogę uznać za satysfakcjonujący i wystawiam pozytywną opinię (wcześniejszy przegląd tam też nie przysparzał problemów) dzięki raz jeszcze za odpowiedźi i do zobaczenia na drogach:) |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 980 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 28-02-2006, 10:27
|
|
|
Ten temat nasunol mi nastepujacy wniosek: forum czytaja ludzie ktorzy sa zwiazani z serwisami, dilerami nie mowie tu o Jacku, jest to kolejna sprawa ktora sie udalo rozwiazac piszac o niej na forum - co mnie osobiscie bardzo cieszy moze dzieki forum poprawi sie jakosc obslugi i nasza wiedza na temat jakie sa nasze prawa. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
orlis [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2006, 17:31
|
|
|
szkoda tylko że mitcar nie oferuje auta zastępczego...akurat w dzień kiedy wymieniają szybę muszę się poruszać bardzo często po mieście:/ tak na przyszłość: znacie jakiś serwis w Warszawie gdzie można dostać samochód zastępczy? |
|
|
|
 |
|