Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:19 |
ILE TRZEBA DAC... |
Autor |
Wiadomość |
Bajer [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2008, 22:23 ILE TRZEBA DAC...
|
|
|
Witam,
Ponieważ to mój pierwszy post to na początek chciałem przywitać się z innymi miłośnikami galantów:)
Planuje zakup Galanta z przedziału rocznikowego 1997-1998, KONIECZNIE SEDAN, skrzynia manualna i najchętniej 2,5 V6 z gazem lub do zagazowania. Czytałem już troszkę na forum o tych autach i silnikach wiec nie pytam o to na co zwrócić uwagę, jakie jest spalanie itd. Dręczy mnie jednak jedna sprawa. Mianowicie cena.... Ceny tych aut są tak rozjechane że nie potrafię dojść do tego ile trzeba dać za Galanta spełniającego powyższe kryteria:/ Niestety mój budżet jest ograniczony. Na zakup chce przeznaczyć 16000zł (auto + gaz). Czy da sie kupić takie auto za takie pieniądze nie wsadzając sie na 99% minę? Czy może lepiej szukać czegoś z silnikiem 2,0 albo podarować sobie galanta.... Nie stać mnie na podróżowanie po Polsce i prowadzenie badań o stosunku jakości do ceny więc zwracam sie z uprzejmą prośbą do doświadczonych posiadaczy Galantów o pomoc. Wrzucę pare linków do aukcji dla przykładu.
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4782601
http://moto.allegro.pl/it...alant_1998.html
http://moto.allegro.pl/it...a_10_1998r.html
http://moto.allegro.pl/it..._galant_v6.html
Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2008, 23:13
|
|
|
w kazdym jest cos co przyciaga
1 gaz
2 cena(na tego moge osobiscie zerknac chyba nawet widzialem go na drodze...)
3swiezo sprowadzony(ale cena chyba odpada)(chyba ma rozlaczana kontrole trakcji)
4 skory i bliska lokalizacja (brak halogenow)
ceny sa rozne nikt nie wie od czego to zalezy dokladnie bo nie zawsze stan auta jest adekwatny do "widzimisie" wlasciciela te wygladaja jednak ok
[ Dodano: 03-04-2008, 23:14 ]
zawsze mozesz SZUKAĆ dalej |
|
|
|
 |
Bajer [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 09:58
|
|
|
No ostatnie dwa to wrzuciłem dla porównania:) Stać mnie jedynie na tego pierwszego albo drugiego. Ten pierwszy ma trochę kierownicę wytartą. Wydaje mi się że za bardzo nawet jak na 210tyś przebiegu. Wcześniej miałem BMW E32 z przebiegiem 260tysięcy i kierownica wyglądała zdecydowanie lepiej no ale mogę sie mylić:) A ten drugi już dość długo stoi i jakoś nie znalazł nabywcy więc ciężko stwierdzić czy wszystko jest ok. A że jest z Poznania to nie uśmiecha mi się jechać taki kawał drogi i wracać bez auta bo grata bym nie kupił. Więc jak byś miał okazję na niego rzucić okiem to był bym wdzięczny za opinię:) A z tym ostatnim chyba rzeczywiście coś nie tak bo czytałem już o nim wcześniej. Tak czy siak szukam dalej... |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 04-04-2008, 10:04
|
|
|
Myślę, że za te pieniądze będzie Ci ciężko znaleźć V6 z gazem, choć nie jest to niemożliwe. Niestety rzadko trafiają się egzemplarze warte uwagi A co do wycieczek po Polsce: po pierwsze zawsze możesz wrzucić zdjęcia do oceny na forum, prawie wszyscy tak robimy Po drugie możesz poprosić chłopaków z danego regionu (na forum regionalnym) o osobiste oględziny. Chętnie sobie pomagamy |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
Bajer [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 10:15
|
|
|
No właśnie tego się chciałem dowiedzieć. Czy da się wogóle znaleźć Takie auto za takie pieniądze. Jeśli nie to z bólem serca zmienię wymagania i zadowolę sie silnikiem 2,0... Bo mogę szukać i szukać V6 w końcu miną dwa lata i znajdę nie??;) hehehehe No ale taki scenariusz mnie nie urządza.
A mam jeszcze jedno pytanie.... Jeśli chodzi o tego Gala z pierwszego linka.... Czy takie reflektory były montowane w roku 97? Bo myślałem że na początku montowano lampy jak w tym drugim autku. A lampy jakie ma ten pierwszy były dopiero po liftingu... Oczywiście mogę się mylić. |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 04-04-2008, 10:26
|
|
|
Bajer napisał/a: | Czy da się wogóle znaleźć Takie auto za takie pieniądze |
Spoko, da się. Wielu już znalazło, czemu Tobie miałoby się nie udać
Bajer napisał/a: | reflektory |
Przed liftem miały po prostu fabrycznie pomarańczowe kierunkowskazy... Co nie znaczy, że ktoś nie mógł sobie ich zmienić na białe, bo bardziej mu się podobały |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
Bajer [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 10:33
|
|
|
Cena nie za bardzo pasuje bo ja mam około 16 tysi na samochód i w tej kwocie musi się zmieścić instalacja gazowa... Poza tym wątpię żebym rzeczywiście się zmieścił w 1200zł jeśli chodzi o opłaty. Jak miał bym jechać na dolny Śląsk po samochód do opłat i w którym trzeba coś robić to wolał bym ten:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4748507
Ale dziękuję za propozycję:)
Na razie trzymam się wersji że szukam V6:) Jak się nie uda do lipca (koniec sesji) to będę patrzeć też na 2,0. |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 11:11
|
|
|
w tym z Poznania tez bedzie ciezko sie zmiescic w kwocie o jakiej wspominasz gazik to dobre trzy kolka chyba ze wlozylbys zwykly(bo niby jezdzi na takim) no i jeszcze oplaty + pewnie rozrzad bo przebieg juz odpowiedni.... zadzwon jak chcesz wypytaj co i jak ewentualnie dopytajo adres i pisz co dalej (widzialem go w okolicach ulicy Malwowej jesli dobrze pamietam byc moze nawet z kartka byl) |
|
|
|
 |
Bajer [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 11:28
|
|
|
Na pewno nie wsadzę zwykłego gazu do takiego silnika. W BMW miałem 6 cylindrów w układzie rzędowym i zwykły gaz.... Nigdy więcej. Rozmawiałem już z zaufanym gazownikiem i instalka sekwencyjna będzie kosztować 3 tysie. Chyba że będę chciał Landi to wtedy 3600. A ten Galancik z Poznania jest już zarejestrowany w Polsce więc jeśli chodzi o opłaty to tylko przerejestrować i jeździć:) Jak zadzwonię i sie czegoś dowiem to chętnie skorzystam z pomocy:) A może mi ktoś powiedzieć ile mniej więcej kosztuje zrobienie rozrządu w takim galancie? |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 11:37
|
|
|
zarejestrowany tak ale ubezpieczyc rowniez by wypadalo bo rzadko sie trafia ubezpieczenie na rok(mnie sie udalo pod tym wzgledem bo i rozrzad byl zrobiony-mam fakture) rozrzad powinien sie zmiescic w tysiacu
[ Dodano: 04-04-2008, 11:39 ]
ja mam instalke LANDI RENZO chodzi jak DIESELEK 2.5 \(dosc glosne wtryski ale mnie sie to podoba nawet ) |
|
|
|
 |
Bajer [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 12:05
|
|
|
Widzę że zaszło małe nieporozumienie:) Ja mam 16 tysięcy na samochód z instalacją gazową a przerejestrowanie, ubezpieczenie (OC), ewentualnie rozrząd to już inna bajka i nie wliczam tego w te 16 tysięcy:) Powiem szczerze że nie znam się na opłatach za sprowadzone samochody ale z tego co się orientuję to przy tego typu autach trzeba liczyć 1200zł (tak podają) opłat związanych ze sprowadzeniem + OC itd.... Czyli w sumie wychodzi ładnie ponad 2 tysiące:) Czyli dla jasności. Mam zamiar przeznaczyć 16000zł na samochód + instalacja i do tego zamierzam przeznaczyć około 3 tysięcy na ubezpieczenie OC, podatek i rozrząd. W sumie 19000zł:) |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 12:14
|
|
|
to zadzwon do Poznania jesli pasuje taki ...ja bede w okolicy w ktorej chyba go widzialem w niedziele wiec moge go sprawdzic |
|
|
|
 |
Bajer [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 12:26
|
|
|
Ok
Wielkie dzięki. |
|
|
|
 |
Vasily [Usunięty]
|
|
|
|
 |
KeyJey [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2008, 11:59
|
|
|
Zobacz tego.
Masz go pod nosem bo to Warszawa.
Cena daje rade (no tylko ze to automat a nie manual).
klick |
|
|
|
 |
|