Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zabezpieczenie lakieru
Autor Wiadomość
Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-02-2006, 07:54   Zabezpieczenie lakieru

Co sądzicie o TYM zobaczyłem na www.mitsumaniaki.pl Pewnie dla mojego "lakieru" ha ha ha jest za późno ale może ktoś kto ma nowsze autko skorzysta.
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 25-02-2006, 10:20   

nigdy nie jest za pozno.
jedynie koszta moga sie zwiekszyc.. dzwonilem do nich i przeprowadzilem dluga i ciekawa rozmowe.. Goscie sa naprawde uprzejmi i chetni do odpowiedzi...
1) obeznanie ze stanem auta i wycena ile trzeba naprawic lakieru przed samym nalozeniem ochrony
2) nakladanie kolejnych warstw.

Ja mysle ze jest to niezla rzecz, ktora przywroci blask naszym misiom i nie misiom...:)
Koszta moze sa spore (kolo 1tys), ale z upustem bedzie juz lepiej.. czas wykonania - rano zostawiasz, wieczorem odbierasz..

chyba sie skusze w za pare miesiecy.

Pozdro
Firek

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 25-02-2006, 12:24   

ciekawe jakby nakupic tych srodkow i samemu sobie tak odrestaurowac lakier, nawet na allegro je widac :o
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Maciek 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-02-2006, 18:36   

U mnie jest problem bardziej złożony mam auto po dzwonie: na prawym nadkolu i drzwiach pasażera mam wielkie odpryski klar laku tzn metaliku czy jakos tam. Musiałbym prawdopodobnie najpierw nałożyć ta powłokę. Potem pewnie dopiero dać do renowacji (15 latek) auto.
MICHI DWA STARE FOTY

Firebee 
admin mitsumaniak

Wysłany: 25-02-2006, 19:57   

ja mam tylko w sumie delikatne rysy i prawie 20 letni oryginalny lakier, ktory najgorzej nie wyglada... co do kupowania i samemu probowania to zdecydowanie nie na moje nerwy:)
Przyznam sie ze sam zainteresowalem sie ta firma i zaproponowalem wspolprace (czasami same firmy pisza do nas), mysle wiec ze warto.. zreszta mysle, ze sami sie zainteresuja wkrotce tym tematem..
Pozdro
Firek

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 26-02-2006, 00:57   

Moj kolega pokryl sobie furke zabezpieczeniem w tej firmie. Efekt rewelacyjny. Lakier jak nowy, zero rys...wydatek dosc spory, ale mysle ze warto :)

LINK

Firebee 
admin mitsumaniak

Wysłany: 26-02-2006, 08:35   

czym przykrywal ewentualne rysy?szukam czegos na takie delikatne zarysowania (nie do podkladu), moze w kilku miejscach na nieco glebsze..

Maciek 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-02-2006, 08:59   

Może gdyby sie kilku chętnych znalazło to jakieś lepsze ceny sie wynegocjuje? A tak na marginesie coby nowego tematu nie pisać czy ktoś nakładał (bądź dawał do nałożenia) samą warstwe metaliku? Lakier mam ale łuszczy mi sie i odchodzi ta zewnętrzna warstwa. Jest przezroczysta jak bezbarwny lakier.
MICHI DWA STARE FOTY

Firebee 
admin mitsumaniak

Wysłany: 26-02-2006, 09:58   

zaprosilem wlasciciela firmy do pociagniecia tematu, wiec mysle ze pomoze nam od poniedzialku w problemach, poza tym mamy juz calkiem ciekawy rabat, ale zawsze mozna pogadac :)
Pozdro
Firek

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 26-02-2006, 10:45   

Maciek napisał/a:
Może gdyby sie kilku chętnych znalazło to jakieś lepsze ceny sie wynegocjuje? A tak na marginesie coby nowego tematu nie pisać czy ktoś nakładał (bądź dawał do nałożenia) samą warstwe metaliku? Lakier mam ale łuszczy mi sie i odchodzi ta zewnętrzna warstwa. Jest przezroczysta jak bezbarwny lakier.

raczej trzeba będzie lakierować...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

shifty
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2006, 12:20   

Firebee napisał/a:
zaprosilem wlasciciela firmy do pociagniecia tematu, wiec mysle ze pomoze nam od poniedzialku w problemach

Witam,

Dzieki za zaproszenie. Mam nadzieje, ze dam rade odpowiedziec na Wasze pytania :wink:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 27-02-2006, 12:37   

shifty napisał/a:
Mam nadzieje, ze dam rade odpowiedziec na Wasze pytania :wink:

Czy jest jakiś odział, przedstawicielstwo lub zaprzyjaźniona firma, która zajmuje się tym na Górnym Śląsku :?: Do Warszawy nie pojadę ... :(

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

shifty
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2006, 12:37   

Matejko napisał/a:
nawet na allegro je widac

Na allegro wystawialismy aukcje dotyczaca ochrony lakieru jako calej uslugi wykonanej u nas.

Firebee napisał/a:
czym przykrywal ewentualne rysy?szukam czegos na takie delikatne zarysowania

Mamy takie srodki w ofercie.
Jest ich kilka rodzajow : Cut Back, Diamond Cut, Dual Finish, Premier Cut, PGS. Kazdy z nich działa inaczej na roznych lakierach tzn.: w zaleznosci od producenta samochodow i uzytego lakieru na nim kazdy z tych srodkow moze zachowywac sie inaczej. Jeden szybciej usunie rysy, inny trudniej, na jednym polysk wyjdzie lepszy a na innym gorszy. To wszystko jest loteria. Nie ma zlotego srodka :( a jezeli ktos tak powie to znaczy ze nie ma pojecia o tym co sprzedaje :?
My wykonujac renowacje sprawdzamy kazdy produkt na danym lakierze i dobieramy do niego ten ktory daje najlepszy efekt.

Jezeli ktos samemu chce zpolerowac autko polecam PGS jest on najbardziej unwersalny i do tego zabezpiecza lakier. Nalezy pamietac, ze przy takiej pracy latwo uszkodzic lakier i jest to bardzo ciezka robota :(

Lakier w spolerowanym samochodzie nie ma juz swojej twardosci i wytrzymalosci. Generalnie auto niezabezpieczone po spolerowaniu bardzo latwo i szybko sie rysuje. W ciagu 10 kolejnych myc bedzie widac na nim mocne slady zuzycia.
Dlatego polecamy nalorzenie zabezpieczenia Diamondbrite, ktore pozwoli na utrzymanie dobrego wygladu auta przez 6 lat.

[ Dodano: 27-02-2006, 18:27 ]
JCH napisał/a:
shifty napisał/a:
Mam nadzieje, ze dam rade odpowiedziec na Wasze pytania :wink:

Czy jest jakiś odział, przedstawicielstwo lub zaprzyjaźniona firma, która zajmuje się tym na Górnym Śląsku :?: Do Warszawy nie pojadę ... :(

Obecnie tylko Warszawa.
Planujemy otworzyc nowe miejsca w Poznaniu, Krakowie i Gdansku. Gdzie i kiedy dokladnie nie wiedomo.

Firebee 
admin mitsumaniak

Wysłany: 06-05-2006, 13:35   

Witaj Shifty i lecimy, bo chyba pryszedl czas na Was:)
Zrobilem polerke lakieru (i to byl pewnie blad)

Co jest.. pelno kropek na masce i przednich nadkolach od kamykow.. Lakier bezbarwny w kilku miejscach schodzi.. pare glebszych rys do podkladu..

Czy z takimi rzeczami tez sobie poradzicie?

jesli tak to bedzie pierwszy klient pewnie wkrotce..

Do tego felgi - pare rys na aluskach nie wiem czym zrobione..

Pozdro
Firek

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 06-05-2006, 15:54   

Firus chyba musisz wejsc sobie na ich strone, bo poprostu gosc nie wchodzi na mitsumaniaki :(

Odpowiedz do tematu