Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] Czy Wam też tak jakby szarpie przy ruszaniu?
Autor Wiadomość
rafamalk
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2008, 19:56   

Panowie odgrzewam kotleta, bo szykuję się do zakupu poduszek i mam pytanie.

Czy te poduszki będą dobre:

LEWO

PRAWO

PRZÓD

?

Oraz czy przypadkiem nie wystarczy kupić po porstu samych wkładów - tylko czy ten będzie pasował do wszystkich

no właśnie...

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-04-2008, 20:19   

rafamalk napisał/a:
LEWO

PRAWO
Ta lewa może pasować, choć pewien nie jestem. Ta prawa jest jakby inna niż powinna być. Tak w ogóle to zdaje się, ze one są do auta z automatyczną skrzynią biegów.
rafamalk napisał/a:
Oraz czy przypadkiem nie wystarczy kupić po porstu samych wkładów - tylko czy ten będzie pasował do wszystkich
Ten wkład wymieniałem u siebie i pasuje on tylko do poduszki przy rozrządzie. Wykręcasz starą poduchę, zawozisz na prasę, wyciskają stary wkład, wciskają nowy i po sprawie (10 min. roboty). Zwróć uwagę, że ta poduszka jest tak zbudowana, że może prawidłowo pracować tylko w jednym położeniu (patrz żeby majstry dobrze obrócili wkład względem poduszki).

rafamalk
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2008, 20:46   

Hugo napisał/a:
rafamalk napisał/a:
LEWO

PRAWO
Ta lewa może pasować, choć pewien nie jestem. Ta prawa jest jakby inna niż powinna być. Tak w ogóle to zdaje się, ze one są do auta z automatyczną skrzynią biegów.

To co oni nie wiedzą co sprzedają?

Hugo napisał/a:
rafamalk napisał/a:
Ten wkład wymieniałem u siebie i pasuje on tylko do poduszki przy rozrządzie. Wykręcasz starą poduchę, zawozisz na prasę, wyciskają stary wkład, wciskają nowy i po sprawie (10 min. roboty). Zwróć uwagę, że ta poduszka jest tak zbudowana, że może prawidłowo pracować tylko w jednym położeniu (patrz żeby majstry dobrze obrócili wkład względem poduszki).

Przy rozrządzie czyli ta z prawej? Szkoda, że nie przednia, bo najdroższa :/

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 09-04-2008, 21:39   

rafamalk napisał/a:
To co oni nie wiedzą co sprzedają?
Jest przy nich napisane (ATM). Wydaje mi się, że to oznacza auto z automatyczną skrzynią biegów. MTM to manual (Manual Transmission).
rafamalk napisał/a:
Przy rozrządzie czyli ta z prawej? Szkoda, że nie przednia, bo najdroższa :/
Czekaj, czekaj, bo możliwe, że się pogubimy :wink: . Przy rozrządzie to ta u góry (po otwarciu maski i patrząc na silnik jest ona z prawej strony). W sklepach zdaje się, że jest skatalogowana jako przednia właśnie (chyba silnik ma przód tam gdzie ma rozrząd, ale pewien nie jestem). Wnioskuję to po tym, że uszczelniacz wału po stronie rozrządu to uszczelniacz wału przód, a z drugiej strony silnika (od strony skrzyni biegów) to uszczelniacz wału tył (ten simmering o dużej średnicy).

rafamalk
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2008, 20:27   

Kurcze Hugo, a mógłbyś mi pomóc znaleźć dobre poduszki? Najlepiej w jednym sklepie, bo ja nie za bardzo umiem się we wszystkich częściach połapać?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 14-04-2008, 12:54   

Próbowałem coś znaleźć co by było na 100% dobre, ale nie mogę się doszukać.

rafamalk
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2008, 13:06   

Cholercia, a coś co nie jesteś pewien czy będzie pasować? Ja do tej firmy przedzwonię i spytam. Daj mi tylko jakieś namiary na tą część, ok?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 14-04-2008, 13:11   

To zadzwoń do tego sklepu, z którego wkleiłeś linki na początku.
www.czescionline.pl

Odpowiedz do tematu