Przesunięty przez: Bzyk_R1 11-01-2018, 19:33 |
Polska instrukcja obsługi dla nowego Outlandera |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-07-2007, 20:00
|
|
|
JCH napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | Nie promujemy MMC Car Poland ani MMC jako takiego | Za to mnóstwo ludzi robi tu dużo szumu (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) wokół samej marki "Mitsubishi". Szkoda, że MMC Poland, niePoland, Europe, Świat, Kosmos czy jakie tam jeszcze twory mogą powstać nie bawi się z nami w te klocki przez cały rok
Cytat: | Oprocz autoryzacji nie mamy z MMC ani z MMC nic ... | To fakt |
I ja sie pod tym podpisuje. JCH ma racje choc od dluzszego czasu prowadzimy dyskusje na ten temat niestety (jak na razie) ma racje. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-07-2007, 20:09
|
|
|
Forum dotyczące samoochodów danej marki w sposób samoistny i niezamierzony zawsze promuje oficjalnego dystrybutora tej marki. Wystarczy zobaczyć ilu forumowiczów kupiło samochody u oficjalnege dilera. Dlatego moje zdziwienie jest tym większe, że MMC nie udostępnia serwisówek temu forum. A jeszcze większe, że nie zamieszcza ich na swoich oficjalnych stronach. Tego to już nie mogę zrozumieć. Wielu ewentualnych nabywców chętnie by je zobaczyło i może własnie dzieki nim podjęłoby decyzję o zakupie. Muszę przyznać, że dostałem za darmo instrukcje obsługi po polsku od wielu firm mających przedstawicielstwo w naszym kraju gdy kupiłem sprzęt elektroniczny za granicą. Niechlubnym wyjątkiem był Panasonic. I już nic więcej od nich nie kupię. Widzę, że Mitsubishi również często nie stać na tak drobny gest. |
Ostatnio zmieniony przez sla 27-07-2007, 20:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 27-07-2007, 20:12
|
|
|
sla napisał/a: | Forum dotyczące samoochodów danej marki w sposób samoistny i niezamierzony zawsze promuje oficjalnego dystrybutora tej marki. | To prawda ale ten fakt musi zaistniec jeszcze w swiadomosci Zarzadu Firmy. Problem polega rowniez na tym, ze dilerzy placa ciezkie pieniadze za dokumentacje niezbedna im w oczywisty sposob do pracy. Dokladnie tak - za serwice manuale dilerzy placa gruba kase. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 27-07-2007, 20:18
|
|
|
A co ze zwykłą instrukcją obsługi potrzebną tylko włascicielowi, bo nie wszystkie auta są identyczne. Jeżeli nie stać ich na druk to niech dają w formie elektronicznej. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 27-07-2007, 21:43
|
|
|
sla napisał/a: | A co ze zwykłą instrukcją obsługi potrzebną tylko włascicielowi, bo nie wszystkie auta są identyczne. Jeżeli nie stać ich na druk to niech dają w formie elektronicznej. |
Wiesz - ja nie jestem wszystkowiedzacy. Ale moim zdaniem druk takiej ksiazeczki nie kosztuje 100zl. A MMC duzo madrzej postapiloby sprzedajac je po powiedzmy 30 zl (zwlaszcza, ze to nowy samochod i nikt poza ASO go nie naprawi) i nastawiajac sobie przychylnie Klientow niz probujac wcisnac je po podanej powyzej cenie.
sla napisał/a: | to niech dają w formie elektronicznej. | A to by bylo dla tych oszczednych |
Just think...
. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 27-07-2007, 22:04
|
|
|
Za co biorą pieniądze spece od marketingu w MMC, jeżeli każdy, nawet taki głupek jak ja ma lepsze pomysły jak tanim kosztem poprawić wizerunek firmy wśród klientów i właścicieli samochodów ich marki. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 27-07-2007, 22:07
|
|
|
sla napisał/a: | Za co biorą pieniądze spece od marketingu w MMC, | To wlasnie jest bardzo dobre pytanie.
Przypominam sobie kilka lat wstecz "ZARABISCIE GENIALNY POMYSL" umieszczenia wielkiej reklamy Pajero za 200000 zl w czasopismie wedkarskim. Ja rozumiem, ze na przyklad w UK wedkarz ma sprzet przy ktorym cena Pajero nie wyglada tak nieproporcjonalnie a na dodatek ciagnie jeszcze ze soba nad wode lodz ale do cholery w Polsce
To tylko jeden przyklad
Kolejny
Alez pamietacie reklame "ZASKOCZY"
Mi sie kojarzylo to z haslem - "CZY TEN ZLOM DA RADE ZAPALIC"
Czasem szkoda gadac.
No ale jestesmy my. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 27-07-2007, 23:47
|
|
|
Myślę że w Polsce przyjemniej mieć w naszym ojczystym języku. |
|
|
|
 |
mleczny [Usunięty]
|
Wysłany: 28-07-2007, 07:25
|
|
|
sla napisał/a: | Nie bardzo rozumiem , to MMC Polska nie może podać instrukcji po polsku na swoich stronach, lub na tym forum ich promującym. |
A to MMC nie dołącza do outków instrukcji w j.polskim
|
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 28-07-2007, 13:26
|
|
|
Hej,
Co do cen za instrukcje obsługi - wynikają one niestety z umowy dotyczącej całej Europy i ich miejsca druku (Belgia); jaka jest zasadność takiego postepowania? Żadna, ale każdy importer ma obowiązek drukować własnie tam. Co do wersji elektroniczej - moim podejrzeniem jest BRAK formy elektronicznej, inaczej już dawno by się znalazła na naszym forum (nie słyszałem o oporach co do publikacji instrukcji obsługi), innym tematem jest service manual - tu w grę wchodzą pieniądze, które dealer MUSI (żenujące, co?) wybulić żeby zostać zaopatrzonym w aktualne informacje dot. napraw samochodów. Skąd sie wzięła taka polityka? Nie wiem, w Subaru jest to samo, w Hondzie jest to samo i chyba tylko Toyota nie musi za to bulić (przynajmniej takie pogłoski chodzą). Moją propozycją jest, żeby ktoś zeskanował taką instrukcję (ja niestety nie mogę, raz z racji czasu, dwa mogłoby być to źle odebrane...) i umieścił ją na naszym serwerze. Na siebie biorę ew. zadymę z MMC (choć wcale się jej nie spodziewam)
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Robercik64 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 00:32
|
|
|
odpowiedź jest prosta , ktoś pozyczył , ktoś zeskanował i jest
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=20759
PS. to całkiem normalna procedura że instrukcja jest płatna w serwisach...sam tak sprzedaję nie ma innej opcji a powody są błahe-proceduralne.
pzdr |
|
|
|
 |
viking
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
|
Wysłany: 15-04-2008, 22:17
|
|
|
witam , jestem nowy na tym forum - to fakt, ale tyle ludzików prosiło o instrukcję - Ziuta - to dziewcze postaralo sie i udostepniła - ale jakoś napisu "pomógł" przy niej zaden nie powstał - czy to jest na tym forum normalne - skoro inni za duperele otrzymują .
Czyzby proszący - tylko prosili - dla picu???? i zawracali głowę. Szkoda, że im nie oprawiła
Ps
nic mnie tak nie wkurza - jak prostactwo |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 15-04-2008, 22:38
|
|
|
viking, ponieważ jesteś nowy na naszym Forum ograniczę się do wyjaśnień.
Otóż funkcja POMÓGŁ służy jak już zauwazyłeś do przydzielania punktów POMÓGŁ. Najwyraźniej nie wiesz jednak, że punkty te może przydzielić wyłącznie AUTOR TEMATU w tym przypadku , która niestety (kolejne ograniczenie) nie może przyznać tych punktów sobie.
Prosiłbym Cię bardzo serdecznie o edytowanie wypowiedzi powyżej po przeczytaniu powyższego.
Pozdrawiam
PS
Witaj na Forum. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-04-2008, 00:03
|
|
|
Tak piszecie o tej instrukcji obsługi, a zastanawialiście się jaki procent uzytkowników ją czyta? Moim zdaniem mniej jak 10% |
|
 |
|