Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
24-04-2007, 00:42
[ALL] Podświetlenie stacyjki
Autor Wiadomość
rozewo
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2006, 21:29   [ALL] Podświetlenie stacyjki

Witam dopatrzyłem się oststnio że chyba mam w swoim kllciku podswietlaną stacyjkę, wygląda tak jak w mazdzie 626 tylko że tam to działa, tzn jest w szklanej białej otoczce. Pytanko jak tam sie dostać plastiki sie rozłażą ale coś je trzyma , czy trzeba zdjąć kierownicę mam SRS. Proszę o weryfikację. Jak coś takiego jest to byłoby cool.

Colt CJO 1996 pełna elektryka.
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 14:50, w całości zmieniany 3 razy  

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2006, 11:41   

Plastik przy kierownicy najczesciej jest przykrecony od spodu srubami lub zatrzasniety na zatrzaski. W MSR pewnie jest na sruby i moze byc jeszcze na zatrzaski. Odkrec sruby i delikatnie staraj sie rozdzielic oslone rozciagajac ja w gore i w dol jednoczesnie. Jesli jest tam faktycznie podswietlanie to mogla sie zarowka przepalic.

macieq
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2006, 17:53   

zaintrygowany tym topiciem obejrzalem swoja stacyjke dokladnie i tez mam szklana przezroczysta otoczke wkolo. Ale nic sie nie swieci...

Czy to znaczy ze tez mam przepalone zaroweczki wewnatrz? kiedy wogole takie podswietlenie powinno dzialac, przy otwartych drzwiach, po zapaleniu swiatel czy jak?
bo z praktycznego punktu widzenia powinno sie swiecic przed wlozeniem kluczyka, zeby latwiej trafic nim, dobrze rozumiem, czy to tylko taki bajer ma byc? ;)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-03-2006, 20:05   

Mitsu tak nie ma - widziałem to np. w Accordzie, ale skoro są te plastiki przewodzące światło, to chyba można jakiś układ z opóźnieniem, diodą itp. dorobić.

westman
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2006, 22:58   

Niezgodził bym się z kolegą, kiedys miałem Eclipse i ślicznie mi kluczyk podświetlało. Fabrycznie też mozliwe

TNT 
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Wysłany: 02-03-2006, 09:37   

A ja mam podswietlenie jak otwieram drzwi zapala sie i swieci ok 20-30 sekund nawet po zamknieciu drzwi co prawda na slepo trafiam ale w razie czego zawsze widac.
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 02-03-2006, 10:39   

sprawdzałem w Colciku i ni ma, ale może diodkę wstawić i podłączyć do drzwi? chociaż mam wygaszanie 10 s i tak nie za dobrze widać, mogłoby lepiej, chyba zrobię przy okazji wiosennego dłubania przy CZ i podgrz L :)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 02-03-2006, 10:48   

westman napisał/a:
Niezgodził bym się z kolegą, kiedys miałem Eclipse i ślicznie mi kluczyk podświetlało. Fabrycznie też mozliwe

We wszystkich Mitsu, jakie widziałem do tej pory to nie było - stąd moja opinia.
Fakt, że u siebie też się kiedyś zastanawiałem, czy ten jasny plastik wokół stacyjki nie powinien być podświetlany.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 02-03-2006, 11:13   

Oj Darku - jechales takim na zlocie, w ktorym jest podswietlenie kulczyka..... pewnie nie zwracales uwagi, bo jasno bylo.

Podswietlenie zapala sie po otwarciu drzwi kierowcy a gasnie w momencie wlozenia kulczyka do stacyjki - nie trzeba nawet go przekrecac, wystarczy, ze immobiliser sie rozbroi.

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-03-2006, 11:22   

A w serii bez immobilajzera?
Idę kupić zieloną diodę ;)

A jeszcze w sprawie podświetlenia, w niektórych samochodach są zamontowane czerwone lampki w drzwiach. Myślę że ich rolą jest "pokazanie" poszerzenia auta podczas otwarcia drzwi na drodze, ale również doświetlenie "podłogi" w miejscu wysiadania, co by w kałuże nie wleźć.

Czy ktoś ma/robił coś takiego, i czy można zastosować zespół diód, czy lepiej przysposobić od innego auta, które mitsubishi to mają?

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 02-03-2006, 11:34   

Galant EA ma immo w standardzie (chyba, bo ma go wersja 2.0 full-korbka+brak klimy).....

Lampki w drzwiach to chyba opcja (mam w obu Galach - w EA nawet jest 2 kolorowa: do tylu swieci na czerwono a w dol na bialo, ale widzialem bez tych lampek)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-03-2006, 11:39   

kupię taką lampkę :!: i zrobię dziurę w boczku :twisted:

Bartku masz gdzieś to na zdjęciach?

macieq
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2006, 23:13   

mialem taka lampke czerwona w hiundayu starym, ale byla tam raczej tylko ze wzgledow bezpieczenstwa, bo o oswietlaniu "podlogi" nie ma mowy - musialbys naprawde silna i ukierunkowana zarowke albo LEDy tam wsadzic...
dodatkowym plusem jest to ze szybko widac, ktore z drzwi sie nie domknely dokladnie;)

QwiateQ 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0 Elegance A/T [EA2A]
Wysłany: 07-08-2007, 11:12   

Możliwość podświetlenia istnieje jak najbardziej!!!

Sprawdziłem, mianowicie istnieje w moim Colcie (CJ0 4g92 full elektryka, ABS, 2poduchy, bez klimy) miejsce na żarówkę podświetlające ring immo a tym samym stacyjkę, wejście jest takie same jak i do popielniczki i gniazda zapalniczki ale nie znalazłem żadnych kabli a tym samym prośba do Mitsumaniaków, czy ktoś jest w stanie odnaleźć schemat elektryczny do CJ0 lub choćby konkretnie do tego podświetlenia.

P.S. Poszukuję również podłączenia kontrolki zapięcia pasów.

Pozdrawiam
QwiateQ

convertops 
Nowy Forumowicz

Auto: C62A (R.I.P. 2xCA0/CJ0)
Wysłany: 01-11-2009, 14:33   

Sprawa jest prosta. Bajer pochodzi z MMC Mirage Cyborg R w budzie CA0 (wersja colta nie na europę) Sam mam w CJ0 takie cuś i też nie świeci. Ale to się zmieni :)

Odpowiedz do tematu