Warszawa - taksowki |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-04-2008, 00:21 Warszawa - taksowki
|
|
|
Hej,
jutro o 11 wysiadam z pociagu na Cetralnej. Bede sie musial dostac na pl.Bankowy wiec niezbyt daleko, ale znajac kaprysy pogody moze okazac sie, ze bedzie padac.
Fakt, ze bede mial wolne miedzy 11 a 13 (o tej mam spotkanie) daje mi jakas szanse na dojscie sucha noga, jednak wolalbym wiedziec jakich taksowek sie trzymac a jakich unikac.
Fajnie by bylo gdybym mogl otrzymac fakturke za przewoz.
ps. w Zlotych Tarasach cos warto zjesc czy lepiej omijac lokale z daleka? Fajnie by bylo gdyby mozna sie tam gdzies bylo podpiac do pradu. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
Ostatnio zmieniony przez arekp 16-04-2008, 08:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
|
Wysłany: 16-04-2008, 01:18
|
|
|
co do taksówek to tych polecam 9622:
http://www.supertaxi.pl/
jeżdżą na vouchery to i z pewnością faktury mogą wydać.
W złotych tarasach to burger King , a tak ogólnie to wszystko to co w innych malach, zależy kto co lubi |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
|
Wysłany: 16-04-2008, 06:47
|
|
|
w złotych tarasach jest kilka knajp na samej górze. Jest też jakaś muzyczna przy wejściu:) |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-04-2008, 07:20
|
|
|
McDoune napisał/a: | co do taksówek to tych polecam 9622 |
Dzieki, numer taki sam jak Radio Taxi w Szczecinie, wiec latwo bedzie mi zapamietac
Swoja droga, jesli ktos z Was bedzie u nas w miescie to polecam wlasnie Radio Taxi 9622, nie zawiodlem sie nigdy na jakosci
Pozdrowienia z pociagu relacji Szczecin-Warszawa |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 08:16
|
|
|
arekp napisał/a: | Faknie by bylo gdybym mogl otrzymac fakturke za przewoz |
raczej na to nie licz
arekp napisał/a: | w Zlotych Tarasach cos warto zjesc czy lepiej omijac lokale z daleka |
na szybkiego to subway |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 16-04-2008, 08:21
|
|
|
Ja polecam tramwaj. I mówię serio
Zamiast się użerać z warszawskimi taksówkarzami, którym się nie chce jechać, bo kurs za krótki, albo boją się podjechać pod centralny możesz sobie myknąć 1 przystanek tramwajem na wschód w stronę Pragi i przesiąść się w tramwaj na północ (do BW to trzy przystanki).
Np.
Krok I:
Przed Mariottem jest przystanek z którego jedziesz tramwajami 7 8 9 21 22 24 25 w kierunku wschodnim (czyli: Gocławek, Wiatraczna, Kawęczyńska-Bazylika, Żerań FSO, Annopol). Jeden przystanek dalej wysiadasz przy dawnym hotelu Forum.
Krok II:
Przechodzisz przejściem podziemnym w kierunku "Tramwaj - Żoliborz" i jedziesz 3 przystanki czymkolwiek: 4 18 35 36 w kierunku północnym (czyli: Żerań Wschodni, Żerań FSO, Marymont-Potok, Nowe Bemowo).
Krok II (alternatywny):
Przechodzisz przejsciem podziemnym w kierunku "Metro" i wchodzisz na peron w kierunku "Młociny". Wysiadasz dwie stacje dalej czyli na stacji "Ratusz Arsenał". Kierując się w stronę tyłu pociągu wyjdziesz na Błękitny Wieżowiec
Jeśli chodzi o jedzenie to po kroku pierwszym będziesz widział Galerię Centrum i Rotundę (ten okrągły budynek). Na tyłach Galerii Centrum jest Pizza Hut i KFC, a na tyłach Rotundy jest Sphinx. Pizzę Hut masz też przy pl. Bankowym. |
Ostatnio zmieniony przez cns80 17-04-2008, 07:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
|
Wysłany: 16-04-2008, 08:29
|
|
|
Dokładnie tak:
Tramwaj, tylko JA bym poszedł z Centralnego w stronę Rotundy bo spacer przyjemny jakieś 5-10min. i dopiero wsiadł w każdy tramwaj jadący w stronę Bankowego. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-04-2008, 08:52
|
|
|
Firma w ktorej mam spotkanie napisala mi tak "Metrem w strone Mlocin stacja Ratusz Arsenal czy jakos tak." Prawde mowiac kuszaca jest propozycja przejazdzki metrem, bylem w Wawce tyle razy ale zawsze albo taxi albo samochod.
Zobaczymy jeszcze, doslownie przed chwila skontaktowal sie ze mna kolega i po wysiadce z pociagu najprawdopodobniej steruje do niego do biura (Atrium), a tam juz bedzie auto do dyspozycji |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
|
Wysłany: 17-04-2008, 07:54
|
|
|
arekp, jedz metrem, to raptem 2 przystanki i nie zmokniesz na peronie (chyba) |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-04-2008, 09:35
|
|
|
Dziekuje za podpowiedzi
Poradzilem sobie tak, ze z PKP przespacerowalem sie do biurowca Atrium, gdzie kolega ma wynajete biuro. Po wypicu herbatki i chwili relaksu poszedlem sobie na pl.Bankowy piechota, okazalo sie ze to 10 minut drogi
A pozniej to juz tylko samochodami sie bujam ... z warszawska drogowka po godzinach, bo odnowilem znajomosc z przed lat i okazalo sie, ze koles dalej tu pracuje.
Fajnie miasto wyglada noca Mialem super wycieczke objazdowa wczoraj w nocy oraz zostalem zaproszony do knajpy Wawer - pyyyyyyszna goloneczka byla |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
|
Wysłany: 17-04-2008, 09:46
|
|
|
Cytat: | Fajnie miasto wyglada noca | to prawda ja czasami tak z nudow zapuszczam sie do centrum w nocy. Snuje sie 40-50 km/h i podziwiam zmiany zachodzace w architekturze przy dzwiekach jakiejs spektakularnej muzy. Oczywiscie za dania unikam jak ognia wycieczek samochodowych po naszej stolicy.
Pozdrawiam |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 17-04-2008, 09:49
|
|
|
arekp napisał/a: | zostalem zaproszony do knajpy Wawer | A gdzie to jest ? Tzn domyslam się że w Wawrze, ale która to (bo o tej nazwie jest kilka) ? |
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-04-2008, 12:46
|
|
|
cns80 napisał/a: | arekp napisał/a: | zostalem zaproszony do knajpy Wawer | A gdzie to jest ? Tzn domyslam się że w Wawrze, ale która to (bo o tej nazwie jest kilka) ? |
Stare miasto. Ulicy nie potrafie podac ale do knajpy wchodzilo sie przez brame na podworze. W bramie stal stary samochod zaladowany beczkami z logotypem piwska pewnej marki. W podworzu zauwazylem jeszcze wejscie do hotelu, nazwy niestety nie pamietam.
A, do knajpy ciezko sie dostac bez rezerwacji miejsca |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 17-04-2008, 13:11
|
|
|
arekp napisał/a: | Stare miasto. Ulicy nie potrafie podac ale do knajpy wchodzilo sie przez brame na podworze. W bramie stal stary samochod zaladowany beczkami z logotypem piwska pewnej marki. W podworzu zauwazylem jeszcze wejscie do hotelu, nazwy niestety nie pamietam.
A, do knajpy ciezko sie dostac bez rezerwacji miejsca | To znaczy że nie w Wawrze Nawet nie wiedziałem że knajpa Wawer jest także poza Wawrem |
|
 |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
|
Wysłany: 18-04-2008, 00:08
|
|
|
arekp napisał/a: | cns80 napisał/a: | arekp napisał/a: | zostalem zaproszony do knajpy Wawer | A gdzie to jest ? Tzn domyslam się że w Wawrze, ale która to (bo o tej nazwie jest kilka) ? |
Stare miasto. Ulicy nie potrafie podac ale do knajpy wchodzilo sie przez brame na podworze. W bramie stal stary samochod zaladowany beczkami z logotypem piwska pewnej marki. W podworzu zauwazylem jeszcze wejscie do hotelu, nazwy niestety nie pamietam.
A, do knajpy ciezko sie dostac bez rezerwacji miejsca |
a to nie kampania na podwalu aby ?? |
|
|
|
 |
|