[Cari 1.9DI-D] ustawienie zegarka |
Autor |
Wiadomość |
Michal22 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2008, 11:36 [Cari 1.9DI-D] ustawienie zegarka
|
|
|
Mam problem z zegarkiem. nie moge go ustawic bo ciągle sam zmienia ustawienia. ustawie pochodzi chwile i sam sie zmienia. prosze o rade jak rozwiązać ten problem mam carisme 1,9 did z 2001roku |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2008, 12:25
|
|
|
O ile dobrze kombinuję on jest zsynchronizowany z RDS w radiu,
i może się sam przestawiać
Modelu II gen nie znam dobrze... jak się mylę to mnie ktoś poprawi.
Może radio ojca dyrektiora zakłócenia Ci robi w aucie |
|
|
|
 |
arthus [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2008, 13:01
|
|
|
Na pewno jest to RDS. Po prostu stacja którą słuchasz nie przestawiła się na czas letni Jeśli na wyświetlaczu komputera masz wyświetlony symbol CT, to oznacza, że radio ustawia się samo. |
|
|
|
 |
Michal22 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2008, 14:00
|
|
|
a jest możliwośc przestawić to jakoś żeby nie brał czasu z radia? bo jakbym go nie ustawiał to zawsze godzina sie cofa na 9. |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2008, 19:32
|
|
|
Mam ten sam problem
Tzn mam wrażenie że już się stacja przestawiła, ale chciałbym wyłączyć to ustrojstwo, co samo ustawia czas... bo jest to naprawdę denerwujące (spóźniłem się raz przez to cudo) |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 17-04-2008, 21:50
|
|
|
Jest na to rada - zadzwoń do stacji, której słuchasz i powiedz niech sobie czas przestawią
Jak nie zapomnę to zajrzę jutro do instrukcji i opiszę jak to przestawić, żeby zniknęło CT i zegar nie brał czasu z radia. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
arthus [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2008, 22:04
|
|
|
Ja jeżdżę po śląsku/zagłębiu i jak zapodam sobie "trójkę" to mi się przestawia na prawidłowa godzinę, a jak na anty radio to o jedną do tyłu - napisałem do nich maila z petycją
Co do zmiany ustawień to cytując dokładnie za instrukcją dla samochodów z oryginalnym radiami Mitsubishi:
1. Wyłączyć radio.
2. Wyłączyć radio przy wciśniętym przycisku CH4.
Wyświetlany symbol CT oznacza automatyczne nastawianie, brak symbolu CT oznacza nastawianie ręczne.
Nie wiem o co chodzi , ale przypuszczam, że wystarczy wyłączyć radio jednocześnie z wciśniętym klawiszem Chanel 4 (lub coś podobnego). Niestety nie mam możliwości sprawdzić bo autko pojechało na przegląd klimy i gościu wykrył jakieś nieprawidłowości i mam do odebrania dopiero jutro. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 18-04-2008, 10:47
|
|
|
arthus napisał/a: | 2. Wyłączyć radio przy wciśniętym przycisku CH4. |
O ile pamietam to chyba przynajmniej w radyjku PH2000 wlaczyc radio z wcisnietym przyciskiem 4 (scan)
...3eba poprobawac
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|