Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9DI-D] ustawienie zegarka
Autor Wiadomość
Michal22
[Usunięty]

Wysłany: 17-04-2008, 11:36   [Cari 1.9DI-D] ustawienie zegarka

Mam problem z zegarkiem. nie moge go ustawic bo ciągle sam zmienia ustawienia. ustawie pochodzi chwile i sam sie zmienia. prosze o rade jak rozwiązać ten problem mam carisme 1,9 did z 2001roku

leser
[Usunięty]

Wysłany: 17-04-2008, 12:25   

O ile dobrze kombinuję on jest zsynchronizowany z RDS w radiu,
i może się sam przestawiać :)
Modelu II gen nie znam dobrze... jak się mylę to mnie ktoś poprawi.

Może radio ojca dyrektiora zakłócenia Ci robi w aucie :badgrin:

arthus
[Usunięty]

Wysłany: 17-04-2008, 13:01   

Na pewno jest to RDS. Po prostu stacja którą słuchasz nie przestawiła się na czas letni :) Jeśli na wyświetlaczu komputera masz wyświetlony symbol CT, to oznacza, że radio ustawia się samo.

Michal22
[Usunięty]

Wysłany: 17-04-2008, 14:00   

a jest możliwośc przestawić to jakoś żeby nie brał czasu z radia? bo jakbym go nie ustawiał to zawsze godzina sie cofa na 9.

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 17-04-2008, 19:32   

Mam ten sam problem ;)

Tzn mam wrażenie że już się stacja przestawiła, ale chciałbym wyłączyć to ustrojstwo, co samo ustawia czas... bo jest to naprawdę denerwujące (spóźniłem się raz przez to cudo)

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-04-2008, 21:50   

Jest na to rada - zadzwoń do stacji, której słuchasz i powiedz niech sobie czas przestawią ;)

Jak nie zapomnę to zajrzę jutro do instrukcji i opiszę jak to przestawić, żeby zniknęło CT i zegar nie brał czasu z radia.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

arthus
[Usunięty]

Wysłany: 17-04-2008, 22:04   

Ja jeżdżę po śląsku/zagłębiu i jak zapodam sobie "trójkę" to mi się przestawia na prawidłowa godzinę, a jak na anty radio to o jedną do tyłu - napisałem do nich maila z petycją :)

Co do zmiany ustawień to cytując dokładnie za instrukcją dla samochodów z oryginalnym radiami Mitsubishi:
1. Wyłączyć radio.
2. Wyłączyć radio przy wciśniętym przycisku CH4.
Wyświetlany symbol CT oznacza automatyczne nastawianie, brak symbolu CT oznacza nastawianie ręczne.

Nie wiem o co chodzi :) , ale przypuszczam, że wystarczy wyłączyć radio jednocześnie z wciśniętym klawiszem Chanel 4 (lub coś podobnego). Niestety nie mam możliwości sprawdzić bo autko pojechało na przegląd klimy i gościu wykrył jakieś nieprawidłowości :| i mam do odebrania dopiero jutro.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-04-2008, 10:47   

arthus napisał/a:
2. Wyłączyć radio przy wciśniętym przycisku CH4.

O ile pamietam to chyba przynajmniej w radyjku PH2000 wlaczyc radio z wcisnietym przyciskiem 4 (scan)
...3eba poprobawac :)
Pozdroo

Odpowiedz do tematu