|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Moja pierwsza Carisma. |
Autor |
Wiadomość |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 18-04-2008, 12:34
|
|
|
No ja tak mam w trakcie jazdy już zapomniałem co to jedynka jedynie ruszanie i redokcja do 2 max Ale nadal jest to irytujące heh |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 18-04-2008, 12:38
|
|
|
Mi jak jest zimny to pierwsze przełozenie z 1 na 2 lekko zagrzyta. I to wszytsko |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 18-04-2008, 17:39
|
|
|
MI jedynka wchodzi dobrze a w czasie lekkiego toczeni to chyba normalne że ciężko ją wrzucić bo synchronizator nie pozwala. Zresztą pierwszy bieg jest do ruszania. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
t_a_s
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8 GDI, 98 rok
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 15 Lut 2008 Posty: 164 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 19-04-2008, 16:28
|
|
|
Ech, alufelg nie ma, jakoś źle się zrozumiałam z właścicielem, mąż nie pozwala mi kupić, więc dostanie nowe ładne kołpaki, tylko szukam jeszcze naklejek na nie, mam nadzieję, że nikt ich nie zwinie.
Dzisiaj jak jechałam to nie było żadnego problemu ze zmianą biegów, ale olej i tak wymienię, bo mam wszystkie faktury z przeglądów i chyba nie był ruszany, na pewno nie od 5 lat, bo wcześniej właściciel jeździł nim we Francji i mam faktury po francusku. |
_________________ Pozdrawiam, Anita
 |
|
|
|
 |
t_a_s
Mitsumaniak
|
Wysłany: 19-04-2008, 21:38
|
|
|
Takie naklejki będę miała na kołpakach, oczywiście bez tła, zaprojektowałam sobie i zamówiłam, wolałabym alufelgi, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
 |
 |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2008, 12:27
|
|
|
Morfi napisał/a: | Mi jak jest zimny to pierwsze przełozenie z 1 na 2 lekko zagrzyta. I to wszytsko |
też tak mam... Ale może jak zdecyduję sie na wymianę oleju w skrzyni na rzadszy to zgrzytać nie będzie...
mlun napisał/a: | MI jedynka wchodzi dobrze a w czasie lekkiego toczeni to chyba normalne że ciężko ją wrzucić bo synchronizator nie pozwala. Zresztą pierwszy bieg jest do ruszania. |
zgadza się |
|
|
|
 |
t_a_s
Mitsumaniak
|
Wysłany: 27-04-2008, 19:38
|
|
|
Zmieniłam jej kołpaki i koła na letnie, nie są to może alufelgi, ale całkiem przyzwoicie wygląda, jeszcze mam zamiar zamontować chlapacze, tylko muszę się przybrać
 |
 |
|
|
|
 |
t_a_s
Mitsumaniak
|
Wysłany: 11-05-2008, 11:47
|
|
|
Teściu kupił sobie forda focusa sedana z 2002 roku, stwierdziłam, że moja Carisma przy Fordzie, to piękność, w Fordzie wnętrze jest jak dla mnie brzydkie, tapicerka też mi się nie podoba, a pomyśleć, że chciałam kupić Focusa
Najgorsze, że za 2 - 3 lata pewnie będzie sprzedawał i znowu będzie przeprawa z mężem, który będzie chciał go na pewno kupić, a ja się jakoś już nie chcę się przesiadać na inną markę, następny może będzie Lancer, ale pewnie nowsza wersja Carismy. Ale póki co, to się nie muszę martwić, nic złego z moim autkiem się nie dzieje i jeździ mi się coraz lepiej i niestety coraz szybciej |
 |
|
|
|
 |
mlun

|
Wysłany: 11-05-2008, 12:19
|
|
|
Nie przesadzja focus nie jest taki brzydki w środku:P(wiadomo że to nie to co Cari ale jakoś bardzo nie odstaje jak dla mnie,ale wiadomo że kobiety mają lepszy gust od facetów:P) |
|
|
|
 |
t_a_s
Mitsumaniak
|
Wysłany: 11-05-2008, 12:25
|
|
|
mlun, może to kwestia gustu, ale nie podoba mi się, że część kokpitu jest srebrna, być może w innym focusie jest inaczej, tak jak Carismy mają je różne, generalnie ja lubię jednolite kokpity, bez wstawek |
 |
|
|
|
 |
mlun

|
Wysłany: 11-05-2008, 12:39
|
|
|
A to chyba że tak:P Też nie lubie takich łączeń za bardzo. Pisząc o tym kokpicie miałem właśnie na myśli cały czarny:P |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2008, 13:26
|
|
|
mi w focusie przeszkadzala jeszcze tapicerka ktora uwierala mnie w prawa noge i szyba przednia ogrzewana (choc pewnie to kwestia przyzwyczajenia) ale niestety carisma moze tylko pozazdroscic wlasciwosci jezdnych fordowi, niestety focus jest wzorem w swojej klasie. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 11-05-2008, 16:06
|
|
|
t_a_s napisał/a: | w Fordzie wnętrze jest jak dla mnie brzydkie, tapicerka też mi się nie podoba | Ja twierdzę odwrotnie. arturro napisał/a: | carisma moze tylko pozazdroscic wlasciwosci jezdnych fordowi, niestety focus jest wzorem w swojej klasie. | Dokładnie. Potwierdza to wiele testów. |
|
|
|
 |
t_a_s
Mitsumaniak
|
Wysłany: 03-07-2008, 13:38
|
|
|
Moja carisma jak dotąd jest niezawodna, nic się nie psuje, aż zaczynam się niepokoić
Tylko coś mi skrzypi w tylnim prawym kole, byłam w ASO, zerknęli, coś tam nasmarowali i przestało, powiedzieli, że żadnych luzów nie ma i wszystko OK.
Minęło z 2 tygodnie i znów skrzypi, strasznie mnie to denerwuje, choć praktycznie tego nie słychać.
Za 3 tygodnie muszę zrobić badanie do dowodu, to może się dowiem, co się dzieje. |
 |
|
|
|
 |
t_a_s
Mitsumaniak
|
Wysłany: 27-11-2008, 12:48
|
|
|
Misiek po rocznym przeglądzie, zmienili mi olej, filtry, no i w końcu zrobiłam tylną klapę i nie ma już wgniecenia tylko jeszcze zderzak po poprzednim właścicielu został do naprawy, ale to już może kiedyś(mąż mocno przeżył już te naprawy i ich cenę ).
Tylko miałam odprysk na dole błotnika, prosiłam, żeby mi to zabezpieczyli, a oni polakierowali mi pół błotnika, no cóż nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Poza tym nic się nie dzieje, wszystko w porządku, nawet jakoś spalanie jakby spadło. |
 |
|
|
|
 |
|
|