Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Moja pierwsza Carisma.
Autor Wiadomość
Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-04-2008, 12:34   

No ja tak mam w trakcie jazdy już zapomniałem co to jedynka jedynie ruszanie i redokcja do 2 max :evil: Ale nadal jest to irytujące heh

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 18-04-2008, 12:38   

Mi jak jest zimny to pierwsze przełozenie z 1 na 2 lekko zagrzyta. I to wszytsko :)

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 18-04-2008, 17:39   

MI jedynka wchodzi dobrze a w czasie lekkiego toczeni to chyba normalne że ciężko ją wrzucić bo synchronizator nie pozwala. Zresztą pierwszy bieg jest do ruszania.

t_a_s 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI, 98 rok
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 19-04-2008, 16:28   

Ech, alufelg nie ma, jakoś źle się zrozumiałam z właścicielem, mąż nie pozwala mi kupić, więc dostanie nowe ładne kołpaki, tylko szukam jeszcze naklejek na nie, mam nadzieję, że nikt ich nie zwinie.

Dzisiaj jak jechałam to nie było żadnego problemu ze zmianą biegów, ale olej i tak wymienię, bo mam wszystkie faktury z przeglądów i chyba nie był ruszany, na pewno nie od 5 lat, bo wcześniej właściciel jeździł nim we Francji i mam faktury po francusku.

t_a_s 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-04-2008, 21:38   

Takie naklejki będę miała na kołpakach, oczywiście bez tła, zaprojektowałam sobie i zamówiłam, wolałabym alufelgi, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :mrgreen:

damiano
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2008, 12:27   

Morfi napisał/a:
Mi jak jest zimny to pierwsze przełozenie z 1 na 2 lekko zagrzyta. I to wszytsko :)

też tak mam... :) Ale może jak zdecyduję sie na wymianę oleju w skrzyni na rzadszy to zgrzytać nie będzie...
mlun napisał/a:
MI jedynka wchodzi dobrze a w czasie lekkiego toczeni to chyba normalne że ciężko ją wrzucić bo synchronizator nie pozwala. Zresztą pierwszy bieg jest do ruszania.

zgadza się :P

t_a_s 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-04-2008, 19:38   

Zmieniłam jej kołpaki i koła na letnie, nie są to może alufelgi, ale całkiem przyzwoicie wygląda, jeszcze mam zamiar zamontować chlapacze, tylko muszę się przybrać :)

t_a_s 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-05-2008, 11:47   

Teściu kupił sobie forda focusa sedana z 2002 roku, stwierdziłam, że moja Carisma przy Fordzie, to piękność, w Fordzie wnętrze jest jak dla mnie brzydkie, tapicerka też mi się nie podoba, a pomyśleć, że chciałam kupić Focusa :)

Najgorsze, że za 2 - 3 lata pewnie będzie sprzedawał i znowu będzie przeprawa z mężem, który będzie chciał go na pewno kupić, a ja się jakoś już nie chcę się przesiadać na inną markę, następny może będzie Lancer, ale pewnie nowsza wersja Carismy. Ale póki co, to się nie muszę martwić, nic złego z moim autkiem się nie dzieje i jeździ mi się coraz lepiej i niestety coraz szybciej :lol:

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Wysłany: 11-05-2008, 12:19   

Nie przesadzja focus nie jest taki brzydki w środku:P(wiadomo że to nie to co Cari ale jakoś bardzo nie odstaje jak dla mnie,ale wiadomo że kobiety mają lepszy gust od facetów:P)

t_a_s 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-05-2008, 12:25   

mlun, może to kwestia gustu, ale nie podoba mi się, że część kokpitu jest srebrna, być może w innym focusie jest inaczej, tak jak Carismy mają je różne, generalnie ja lubię jednolite kokpity, bez wstawek :)

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Wysłany: 11-05-2008, 12:39   

A to chyba że tak:P Też nie lubie takich łączeń za bardzo. Pisząc o tym kokpicie miałem właśnie na myśli cały czarny:P

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2008, 13:26   

mi w focusie przeszkadzala jeszcze tapicerka ktora uwierala mnie w prawa noge i szyba przednia ogrzewana (choc pewnie to kwestia przyzwyczajenia) ale niestety carisma moze tylko pozazdroscic wlasciwosci jezdnych fordowi, niestety focus jest wzorem w swojej klasie.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 11-05-2008, 16:06   

t_a_s napisał/a:
w Fordzie wnętrze jest jak dla mnie brzydkie, tapicerka też mi się nie podoba
Ja twierdzę odwrotnie.
arturro napisał/a:
carisma moze tylko pozazdroscic wlasciwosci jezdnych fordowi, niestety focus jest wzorem w swojej klasie.
Dokładnie. Potwierdza to wiele testów.

t_a_s 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-07-2008, 13:38   

Moja carisma jak dotąd jest niezawodna, nic się nie psuje, aż zaczynam się niepokoić :)

Tylko coś mi skrzypi w tylnim prawym kole, byłam w ASO, zerknęli, coś tam nasmarowali i przestało, powiedzieli, że żadnych luzów nie ma i wszystko OK.
Minęło z 2 tygodnie i znów skrzypi, strasznie mnie to denerwuje, choć praktycznie tego nie słychać.

Za 3 tygodnie muszę zrobić badanie do dowodu, to może się dowiem, co się dzieje.

t_a_s 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-11-2008, 12:48   

Misiek po rocznym przeglądzie, zmienili mi olej, filtry, no i w końcu zrobiłam tylną klapę i nie ma już wgniecenia :) tylko jeszcze zderzak po poprzednim właścicielu został do naprawy, ale to już może kiedyś(mąż mocno przeżył już te naprawy i ich cenę ;) ).

Tylko miałam odprysk na dole błotnika, prosiłam, żeby mi to zabezpieczyli, a oni polakierowali mi pół błotnika, no cóż nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.

Poza tym nic się nie dzieje, wszystko w porządku, nawet jakoś spalanie jakby spadło.

Odpowiedz do tematu