|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Reperaturka wysprzęglika |
Autor |
Wiadomość |
Kistek [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2008, 09:52 [Cari 1.9TD] Reperaturka wysprzęglika
|
|
|
We wcześniejszych postach wyczytałem, że do cari 1,9TD można zastosować reperaturkę z IC o symbolu FB2002 do Daichatsu, niestety w IC nie ma takiej na stanie, znalazłem zamiennik do Toyoty o symbolu D3-333C średnica zgadza się z moją starą czyli 20,6 mm, tylko czy układ gumek jest taki sam i długość tłoczka jest taka sama. Niestety nie ma tego na miejscu muszę zamawiać i nie ma jak sprawdzić. |
|
|
|
 |
bob3229 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2008, 19:30
|
|
|
możesz spokojnie kupic ten zestaw d3333c wczoraj montowałem u siebie pasuje wszystko
zresztą jest to zestaw przeznaczony własnie do mitsubishi , wyczytałem na ich czyli producenta stronie pozdrawiam |
|
|
|
 |
Nikon
Mitsumaniak

Auto: 1.8 GDI '99 Comfort
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-04-2008, 20:15
|
|
|
bob3229, mam pytanko ty masz Cari przed czy po lifcie?? Bo też się przymierzam do sprzęgła. |
_________________ Nikon_zx™
Carisma 1.8 GDI '99 Comfort
 |
|
|
|
 |
Kistek [Usunięty]
|
Wysłany: 23-04-2008, 09:38
|
|
|
Muszę potwierdzić że zestaw z IC D3-333C pasuje idealnie a moim zdaniem jest lepszy niż oryginalny tłoczek dlatego że ma dwa uszczelnienia i powinien lepiej trzymać, choć sprężynę zostawiłem starą gdyż ta z reperaturki jest bardzo miękka i słabo sprężynuje. |
|
|
|
 |
GUREGORI [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2008, 10:21 reperaturka wysprzęglika
|
|
|
Ja zastosowałem AUTOFREN D3559 z Inter Carsu chodzi jak nówka polecam ... |
|