Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Ponisła mnie fantazja twórcza
Autor Wiadomość
wazu 
Mitsumaniak

Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-04-2008, 10:30   [Cari 1.8 GDI] Ponisła mnie fantazja twórcza

Wczoraj jadąc w trasie miałem okazję trochę dłużej jechać za cari po lifcie i siłą rzeczy obserwowałem jej tylną część. Naszła mnie taka twórcza myśl, że pokrywa bagażnika swoim profilem odpowiada tej sprzed liftu, a osadzenie świateł jest chyba identyczne z tym w mojej cari. Ciekawe, czy wzajemna wymiana tych elementów jest możliwa bez potrzeby ingerencji w nadwozie. Może ktoś już próbował takiego manewru? Ciekawie wyglądała by cari ze starym przodem i nowym tyłem :D

tekki326
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2008, 14:00   

Po pierwsze: nie wiem, jak to jest z bagaznikiem, ale lampy maja troche inny ksztalt - te po lifcie sa bardziej "zaokraglone", wiec bez blacharki na pewno sie nie obejdzie.

Po drugie: lampy sprzed liftu sa ladniejsze... :biggrin: Ja, jakbym mial wymieniac, to tylko przednie - a tylne mozna obkleic tasma, ktora ci je "unowoczesni" z wygladu. Gdzies tu na forum nawet byl o tym temat (z linkami do aukcji, opisami itp.).

spooner
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2008, 16:06   

nie wiem jak to ma sie z tylem ale u mnie w Glogowie jezdzi cari sprzed liftu z przodem od tej po lifcie i powiem ze wyglada to zacnie, moze sprobuj z tym tylem :P

wazu 
Mitsumaniak

Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-04-2008, 20:39   

spooner napisał/a:
nie wiem jak to ma sie z tylem ale u mnie w Glogowie jezdzi cari sprzed liftu z przodem od tej po lifcie i powiem ze wyglada to zacnie, moze sprobuj z tym tylem :P

Podobno o gustach się nie dyskutuje, albo się go ma albo nie. Powiem szczerze, że właśnie bardziej podoba mi sie przód cari sprzed liftu, a tył po lifcie. Jak będę miał kiedyś potrzebę wymiany pokrywy bagażnika to chyba spróbuję, ciekawe co z tego wyjdzie. Pamiętacie te polonezy tzw. "przejściówki", to dopiero był "miszmasz" :D

tekki326
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2008, 21:48   

Nom... Polonezy byly "stary tyl, nowy przod" i vice versa... No i jeszcze trzy generacje "zwyklych", oczywiscie... Plus rozne wersje nadwozia itp. Mozna by tak wymieniac pewnie i do jutra rana... :twisted:

Ale mi sie osobiscie zadne z nich nie podobaly... :doubt:

spooner
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2008, 19:39   

no polonez to polonez jednak moj tata mial kiedys poloneza w wersji eksporotowej i powiem wam ze to byl zupelnie inny polonez mimo ze mial ta sama nazwe i wyglad

tekki326
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2008, 19:46   

Ooo... Ja nie wiem, jak to bylo z wyposazeniem, silnikami itp., ale swego czasu byl to bardzo popularny samochod w Grecji, a widzialem nawet zdjecie rodziny uciekajacej z Iraku wlasnie Polonezem I-szej generacji... :mrgreen:

spooner
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2008, 16:06   

nie wiem gdzie byl eksporotowany ale mial chyba jakies "bajery" chociaz nie bardzo pamietam jakie, a co do silnika to nie mam pojecia czy byly jakies "lepsze"

tekki326
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2008, 16:26   

Moze mial 2.5 l turbo i automatyczna klimatyzacje? :P

Jesli tak, to do driftu "dream maszyna"... :biggrin:

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2008, 17:39   

spooner napisał/a:
nie wiem gdzie byl eksporotowany ale mial chyba jakies "bajery"

Znajomy mial poloneza wlasnie z grecji i byl on wyposazony w klimatyzacje, elektryczne szyby i moze cos jeszcze ale juz nie pamietam.

tekki326
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2008, 17:42   

dylson napisał/a:
spooner napisał/a:
nie wiem gdzie byl eksporotowany ale mial chyba jakies "bajery"

Znajomy mial poloneza wlasnie z grecji i byl on wyposazony w klimatyzacje, elektryczne szyby i moze cos jeszcze ale juz nie pamietam.

WOW! :shock:

W sumie to calkiem logiczne - gdyby nie komunizm mielibysmy najlepsza "gospodarke samochodowa" w calej wschodniej Europie - stworzylismy nawet prototyp samochodu majacego konkurowac z Ferrari Dino!

spooner
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2008, 16:34   

mielibysmy ale niestety nie mamy, tylko czemu nikt nic nie robi zeby miec

tekki326
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2008, 16:48   

spooner napisał/a:
mielibysmy ale niestety nie mamy, tylko czemu nikt nic nie robi zeby miec

W sensie miec wlasny koncern samochodowy? Nom, przydaloby sie... Poki co mamy (dzialajace jeszcze) FSO, ktore na licencji Daewoo produkuje jeszcze (chociaz glownie na eksport) Matizy i Lanosy. Dzieki nam Lanos stal sie najbardziej popularnym nowym autem na Ukrainie i bodajze drugim w Rosji... :o

Ale sadze, ze nie o to chodzi... :?

Rowniez sadze, ze posiadanie dobrej, wlasnej fabryki samochodow znacznie polepszyloby zarowno opinie o Polsce, jak i nasza gospodarke...

spooner
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2008, 19:07   

masz racje rowniez tak uwazam przydaloby sie zeby ktos wyskoczyl z kilkoma milionami i tak sobie otworzyl fabryke w miare dobrych polskich aut

shinai 
Mitsumaniak

Auto: , Galant 2,5 V6 sport
Kraj/Country: UK
Wysłany: 30-04-2008, 20:01   

Witam mamy polski znakomity samochód tylko ze mało jest ich w polsce nazywa sie Leopard :)
Produkuje go firma Zbysława Szweja Leopard Automobile Mielec Sp.zo.o.
szczegóły na http://www.leopardautomobile.com/

Odpowiedz do tematu