|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lewy nawiew nie działa |
Autor |
Wiadomość |
michalsiak
Mitsumaniak michalsiak
Auto: Outlander III 2.0 CVT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Mar 2008 Posty: 115 Skąd: Zbąszynek
|
Wysłany: 24-04-2008, 23:20 Lewy nawiew nie działa
|
|
|
Witajcie
Dziś podczas intensywnego chłodzenia auta stwierdziłem, że mój lewy nawiew (od kierowcy) nie przepuszcza powietrza. Centralny i od pasażera w porządku - dmucha jak trzeba. Co się mogło stać? Czy coś przytkało nieszczęśnika, czy zacięło się zamykanie otwieranie? Jak to sprawdzić, naprawić zdiagnozować - macie pomysł?
(przy pełnej mocy wetylacji coś tam przepuszcza ale raczej symbolicznie)
pozdrawiam |
_________________ michalsiak |
|
|
|
 |
axg [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2008, 14:06
|
|
|
Zdemontuj go i sprawdz czy nie ma nic w kanale doprowadzajacym powietrze. Dodatkowo sprawdz filtr przeciwpylkowy (opis wymiany na forum), czy nie ma na kratkach nagrzewnicy lisci itp. U mnie pomimo ze filtr przeciwpylkowy byl nie zatkany, na kratkach nagrzewnicy znalazlem sporo suchych lisci ktore ograniczaly przeplyw powietrza, jak sie tam dostaly to nie wiem |
|
|
|
 |
michalsiak
Mitsumaniak michalsiak
Auto: Outlander III 2.0 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Mar 2008 Posty: 115 Skąd: Zbąszynek
|
Wysłany: 25-04-2008, 22:26
|
|
|
chyba tak właśnie zrobie , tylko gdzie mamy w galu filtr pyłkowy? W podszybiu czy w innym miejscu? |
_________________ michalsiak |
|
|
|
 |
Ajsi [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2008, 22:47
|
|
|
Filtr jest za schowkiem. Demontujesz schowek, odkręcasz 3 śruby i gotowe. Fotki i opis jest w FAQ. |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
ErgE
Nowy Forumowicz

Auto: GALANT 2.4 GDI 99r.
|
Wysłany: 04-11-2012, 00:24
|
|
|
à propos nawiewu, nie działa zamykanie i otwieranie nawiewu w środkowej konsolecie ten od strony kierowcy (pokrętło się kręci). Jak się tam dostać, żeby nic nie urwać? Jak zdemontować tą małą "kratownice? |
|
|
|
 |
|
|