|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Juiceman 05-05-2008, 09:26 |
Polecany warsztat -ceny umowne,jakość???? |
Autor |
Wiadomość |
pawlaczz [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2008, 19:57 Polecany warsztat -ceny umowne,jakość????
|
|
|
Witam
Tak pojechałem tam z polecenia kolegi z naszego klubu.Chciałem wymienić rozrząd+paski+regulacja.
Kupiłem oryginalny,kompletny+pasek alternatora+pasek pompy wspomagania kierownicy.Wszystkie te części kupiłem w sklepie Henpol ul,Zaporowska 37a.za cenę 505zł
Ustalona cena za wszystko to co wymieniłem, to suma 300zł.Umówiliśmy się że
samochód oddam w piątek po po południu(dlatego w piątek ponieważ tym samochodem jeżdżę do pracy,za Wrocław-własna działalność gospodarcza) i na sobotę będzie gotowy.I faktycznie tak było,ok.godziny 13 otrzymuję telefon,że samochód jest do odebrania.Pojechałem w celu odbioru.Otwieram maskę i co widzę?Nie wymieniony pasek pompy wspomagania,urwany trzymacz przewodu
wspomagania.Spytałem dlaczego tak jest cyt."trzymacz był zardzewiały i się urwał",(SZOK,to mówi mechanik),
pasek wspomagania nie wymieniony ponieważ się nie dało odkręcić śruby-znów SZOK?Czy są jakieś sposoby?laik wie że są!Nie ważne!!Regulacji nie przeprowadzono ponieważ jest założony gaz i się nie da.Najpierw muszą ustawić gazownicy spalanie gazu,a potem ja ustawię spalanie benzyny-słowa mechanika.
Chcę płacić suma ustalona była jak napisałem wyżej 300zł,nagle zrobiło się 360zł,pytam dlaczego teraz cena jest inna niż ustalona-pan mechanik mi powiedział że odliczę sobie to od podatku-co go obchodzą moje podatki-gdzie ustalenia!Nie miałem tyle,lecz tylko 350 zł i na taką sumę się Pan mechanik zgodził-zapłaciłem(jeżeli dobrze zrobione to czemu nie),i odjechałem.Gazownicy mnie wyśmiali!Powiedzieli że najpierw ustawia się spalanie na benzynie a potem gaz.Ale na usilną prośbę zrobili mi analizę,którą oddałem panu mechanikowi.Zdobiłem również analizę spalin-
CO-0.73 norma do 0.50
HC+581 norma do 100
Lambda1.070 norma do 1.030
Pojechałem w poniedziałek do warsztatu w celu wyjaśnienia sprawy.Mechanik by bardzo obrażony na mnie.Poprosił abym po południu przyprowadził samochód,a on z samego rana wszystko naprawi.Tak też zrobiłem.Nie pojechałem do pracy,no bo czym?Dzień bez pracy-to strata-ale co mechanika to obchodzi!!Czekam na telefon,jest godzina chyba 12-13,jadę.Otwieram maskę,trzymacz przewodu owszem naprawiony,pasek wspomagania nie wymieniony!!!,regulacja nie przeprowadzona,ponieważ śrubka wolnych obrotów zardzewiała i nie można regulować.Zerwany gwint śruby głównej(to śruba ustawienia wolnych obrotów),
dlatego nie można ustawić prawidłowego spalania-słowa mechanika.Jak pan naprawi to proszę przyjechać,to się ustawi.Polecam temu mechanikowi stronę Krzyżaka-wolne obroty dla silnika 4G93,tam jest dokładny opis,po co jest śruba główna!!Teraz szukam nowego mechanika,takiego co choć umie śruby zardzewiałe odkręcać?!Z tego co się dzieje we Wrocławiu(doty.mechaników)to oni są gdzieś
pomiędzy Nysą,Żukiem,Syreną,pozostałe marki samochodów-to za wysoka PÓŁKA!!
Czy polecam ten warsztat-sam sobie odpowiedzcie-na podstawie tego postu. |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-04-2008, 20:12
|
|
|
A gdzie coś takiego robią Można wiedzieć jesli to nie tajemnica |
EA5W

|
|
|
|
 |
pawlaczz [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2008, 08:47 Polecany warsztat -to było hasło naszego kolegi z klubu.
|
|
|
Witam
Ja byłem z polecenia naszego kolegi z klubu bartekdeejay.Mój temat wymiana paska rozrządu.
Soldi,może tak powinienem napisać?Może to ja jestem takim pechowcem?Albo moja fizjonomia panu mechanikowi się nie podobała??Jak chcesz odszukać ten warsztat,to jest jego reklama na stronie-regionalne dolnośląskie -w tytule,Vip audio i coś tam dalej.
To dalej to trwoga!!Juceman pytał o rabaty.Poczytaj reklamę.Warto!Śmiech to zdrowie!!!! A fachowość to naprawdę olbrzymi SZOK!!!
Ul.Przedmiejska 1 Wrocław
Ja opisałem tylko to co mnie spotkało,a jak inni chcą,to proszę bardzo niech jadą naprawiać swoje misie.
JJ
Soldi napisał/a: | Milusio!!!! Nic tylko wspólczuć Tobie problemów, a Panu Machanikowi wiedzy ogólnej
Napisz gdzie Cię tak kompleksowo obsłużono....Może zamiast "Polecam warsztat" zrobić :nie polecam" - będzie łatwiej....tylko komu by się chciało prawie całą Panorame Firm przepisywać???!!!! |
|
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
|
Wysłany: 26-04-2008, 22:19 Warsztat
|
|
|
Co ty człowieku piszesz poleciłem ci zaufany nie tylko dla mnie warsztat ale dla kilkuset innych klientów warsztat zapytaj nawet tam gdzie kupowałeś części czyli w Henpolu a dokładniej to Pana Henryka właściciela sklepu to ci cos powie jaka ma opinie o tym warsztacie gdzie robiłes auto jakos inni ldzie z forum sa zadowoleni z usług tego warsztatu a ty nażekasz Umówione było 300 zł tak dokładnie ale cena bez Vat-u . Przyjerzdzasz starym żempem którego kupiłes od kolegi i który ten twój zaufany kolega ci go sprzedał jako "super auto "wcisnoł ci po prostu kit ,auto które miało powyciągane zaróweczki od ABS i SRS a teraz po założeniu swiecą , wystarczy poczytac twoje pierwsze posty na forum jakie problemy miałeś z tym autem więc nie zwalaj całej winy na mechanika
:saphire napisał/a:
zwykle oznaczają awarię lub usterkę w tych układach czyli w twoim przypadku:
- problem z poduszkami (SRS) - tak więc nie zadziałają w razie kolizji
- usterka w układzie (ABS) - tak więc pewnie nie będzie działał przy ostrym hamowaniu
- otwarte drzwi lub uszkodzone czujniki krańcowe w drzwiach
- (CHECK ENGINE) - problem z silnikiem
Generalnie trzeba odczytać kody tych usterek z kompa w aucie a gdyby się okazało że nie ma żadnych to oznaczało by że jest jakieś zwarcie np. w zegarach lub w wiązce (w co wątpię). Na pewno nie masz auta po dzwonie?
Witam
Dzięki za odpowiedż!
Pierwsza i druga kontrolka pali się bez przerwy.Zdjęcie robiłem przy otwartych drzwiach,dlatego pali się 3 kontrolka,4 kontrolka-CHECK ENGINE,jak włożę kluczyk do stacyjki to po 5-7 sek.gaśnie.Kupiłem ten samochód od kolegi(skur.......na),zapewniał mnie
że wózek jest sprawny,a on powykręcał żarówki podświetlenia tablicy-szmaciarstwo.
Jak naprawić ABS,oraz te poduszki??????-SRS
Jurek.
jednym słowem szrot zawieszenie stuka jak głupie i to że zostałeś poinformowany że węże od chłodnicy twarde jak kamień też chyba swiadczy że coś nie tak z silnikiem , ale nie odbiegajmy od tematu A jesli chodzi o pasek od wspomagania to jak chcesz miec pompę wsp. do wymiany to trzeba było powiedziec zostałes kulturalnie poinformowany ze nie ma mozliwosci odkręcenia sruby i zostanie ona zalana odrdzewiaczem i nastepnego dnia zostanie podjeta próba odkrecenia a mocowanie przewodu { kawałek blaszki } od gazu zkorodowane jakby mialo 20 lat a tu pretensje ze mechanik to urwał cytuje trzymacz był zardzewiały i się urwał",(SZOK,to mówi mechanik),
darój sobie człowieku sam widziałes w jakim stanie to było ale jak mój kolega panu to pokazał jakie to było twoje wielkie zdziwienie ze to przerdzewiało i ledwo k..py sie trzymało ok. mechanik urwał blaszke przez przypadek ale wymienił i taki to problem . Po prostu auto po przejsciach co tu dużo mówic nie chcę cie martwic ale co rusz bedzie coś wychodzic jako niespodzianka w tym aucie wspomnisz kiedys moje słowa człowieku , apropo siedze w tym fachu 15 lat ale takiego chamsta to ja jeszcze niespotkałem chciałem tylko dobrze dla ciebie a tu takie obelgi i proponuje zobaczyc jakie tam naprawde auta sie robi zwane przez ciebie Zukiem i Syreną z reszta po co to pisze moich znajomyh znam prawie 10 lat i wiem co potrafiai jaką opinie mają u innych dobrze wiesz jakie maja terminy żeby się umówic 2 tygodnie do przodu ten warsztat jest tam prawie 8 lat jak się nie mylę , wiec jak by robili kaszane to długo na rynku by sie nie utrzymali wiec niepodwarzaj ich wiedzy bo sa naprawde dobrzy w tym co robia i ja jako mechanik ze stażem moge to zagwarantowac a ty cwaniakujesz jak bys był niewiadomo kim . . Załuje bardzo ze poleciłem ci mioch znajomych jest mi przed nimi wstyd że takiego klienta im zesłałem i powodzenia z szukaniem dobrego warsztau który ustawi ci te nieszczęsne obroty przy których nie ma czym regulowac wszystkie śruby poukrecane i poobrabiane a jak już taki jestes madry i zagladałes na strone Krzyzaka to spróbuj sam sobie te obroty ustawic i wtedy zobaczymy do kogo bedziesz miał pretensje , chyba do twojego kolegi który ci sprzedał tak "porządne auto ":wink: nie zrozum mnie złośliwie ale z gó...na to bata nie ukrecisz życze powodzenia Szanowny Panie . PS: nie myl pojecia VIP AUDIO a Firma RM bo to dwie całkiem inne firmy które znajdują się na ulicy Przedmiejskiej a warsztatów na przedmiejskiej jest aż piec |
Ostatnio zmieniony przez deejay 28-04-2008, 23:27, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 27-04-2008, 20:32
|
|
|
bartekdeejay ale z tego co napisał pawlaczz, to osobiście bym do nich nie pojechał.
Sorry ale jeśli ustalam cene X to to ma być cena końcowa, a nie cena bez Vat-u! ! !
Co do tego zardzewiałego bzdetu - jeśli mechanik podejmuje się naprawy i podczas tej naprawy coś uszkodzi ( to Nas, klientów za przeproszeniem ..... to obchodzi - prawo klienta i nie ważne czy to jest bzdet który jest prosto z salonu czy rupieć który trzyma się tylko po przez warstwę osadu).
Z pawlaczz'a postu i Twojego odniosłem takie wrażenie, jakby Twoim Znajomym nie chciało w ogóle naprawiać tego auta, ba klienta mieli w poważaniu. ( to samo wrażenie odniosłem w automaxie traktowanie klienta wg. 3 kategorii )
No ale cóż to jest moje zdanie - mam nadzieje, że mylne... |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
tucci
Mitsumaniak TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
|
Wysłany: 01-05-2008, 17:16
|
|
|
slusznie Soldi i panowie jeszcze raz pisze Radek 509427187- nie znam lepszego mechanika tyle ze warsztat jest pod miliczem 60km od wroclawia.
Kompleksowa robota komp na warsztacie, wszystko tak jak ma byc.Wiec Drodzy uzytkownicy wszelkich pojazdow tel. w reke i krecic.
A jak juz ktorys z was sprobuje, gwarantuje ze zostanie on waszym najlepszym mechanikiem.Biore pelna odpowiedzialnosc za swoje slowa.pzdr |
_________________ alteri vivas oportet, si vis tibi vivere
HISTORIA GALICJUSZA
OfLS-DonKnutrix
 |
|
|
|
 |
wolf [Usunięty]
|
Wysłany: 02-05-2008, 19:36
|
|
|
Witam, panowie i panie ja tylko dodam iż nie bardzo rozumiem że jakiejś śrubki nie mógł odkrecić, przecież od tego jest mechanik samoch, przecież nie zawsze naprawia nowe auta, no chyba że twoje jak rozumiem starsze autko było wyjątkiem, nastepnym razem tam nie jedz i po spawie.
oddajac auto do naprawy-wymiany faktycznie cene powinno sie umówić, klient zostawia nr telef na wszelki wypadek, a każdy szanujacy sie warsztat robi ogólny przeglad auta, jak ma jakiś problem lub jest coś nie tak badz też zaobserwował jakąś poważniejsza usterke powinien przedzwonić i poinformować, nie tak jak w twoim przypadku.
Ps. wyjezdżajac z warsztatu powiniśmy czć iż wszystko ok. pozdrawiam. |
|
|
|
 |
TRUSKAWKA [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 08:26
|
|
|
pawlaczz,
Ja byłam w tym warsztacie przed długim weekandem i zostałam bardzo miło i fachowo obsłużona a SYRENĄ nie jeżdżę!!!!, więc nie wiem jaki masz cel w pisaniu tego wszystkiego................
a może "kolega" był niemiły i dlatego został w ten sam sposób potraktowany? |
|
|
|
 |
|
|