Gdzie naprawiamy miśki ? |
Autor |
Wiadomość |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-03-2006, 21:11 Gdzie naprawiamy miśki ?
|
|
|
No to tak jak w temacie
Gdzie to wszystko robicie
U mnie pierwszy raz rozrząd byl wymieniany w AuroArs'sie (Reduty Ordona)
Natomiast olej od początku wymieniam w ADW-AUTO SERVICE
ul. 26 Kwietnia 81
BARDZO POLECAM TEN ZAKLAD, olej leją z beczki (tak wiec jest tańszy, idzie porozmawiac z gosciami) ,
klocki jak i tarcze wymienialismy sami ,tak samo rozrzad za drugim razem przy zmianie pompy wody .
natomiast na jakies lekkie przeglady okresowe jezdze na stacje kontoli pojazdow na ul . Klonowica (Samochodowka - brat ma tam znajomosci i biora na piffko )
pozdrowka |
|
|
|
 |
zachar [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2006, 22:38
|
|
|
Ja robie wszytsko w "Rafi Garage" ktory miesci sie na ul. Balińskiego 20 ( teren stacji "bobryk" )
kontak z firma przez stronke www.rafi.szczecin.pl lub pod nr tele. 501 450 688
wlascicel ma na imie Rafal |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
|
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 04-03-2006, 14:40
|
|
|
A ja zdecydowalem sie na Agrykolex - ASO i salon Subaru oraz serwis Mitsubishi. W srode autko jest juz umowione na calodniowe spotkanie. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Olejniczak [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2006, 17:53
|
|
|
Staram sie nie dawać autka w nieznane rece wiec jeżdże do znajomego do garażu i wszytko tam zrobimy. jeszcze polecam krzekowo, kolo sklepu z farbami |
|
|
|
 |
Maciek

|
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-03-2006, 00:58
|
|
|
Generalnie mam mieszane uczucia jednak za namowa Jacka zdecydowalem sie na:
- przeglad auta
- wymiane gumy przegubu wewnetrznego (robocizna + guma)
- wymiane oleju w skrzyni (robocizna + olej)
koszt 430 zl
Zostalem zaproszony na kolejna wizyte "jak przyjdzie wiosna i bedzie juz sucho na drogach" na przeglad zawieszenia.
Za nimi przemawia to, ze sa bylym ASO Mitsu, obecnym ASO Subaru. Maja sprzet i ludzi majacych pojecie o misiach. Troszke zmartwilo mnie jak bedac u nich uslyszalem polecenie wydane jednemu z pracownikow aby zalal na Neste za 50 zl do nowego Subaru, ktore klient mial zaraz odebrac ... az mi ciarki po plecach przeszly.
Coz zrobic. Jackie podsumowal ta sytuacje, ze "chlopaki najwyrazniej dbaja o serwis" |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
Ostatnio zmieniony przez arekp 31-03-2006, 00:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Maciek

|
|
|
|
 |
Rangarok [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2006, 17:00
|
|
|
Mam problem z Miskiem na gazie gubi moc, zmienilem juz stacje (na BP) ale niewiele sie poprawilo. Na benzynie skacze do przodu az milo, ale na gazie...
Szukam dobrego gazownika, ktory zajrzy czym to jest spowodowane.
Mozecie polecic jakis dobry zaklad ? |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 13-05-2006, 17:18
|
|
|
Na ulicy Spiskiej (Gumience) jest zaklad do ktorego jezdzil ze swoja Astra moj kolega. Bardzo chwalil sobie to miejsce choc stwierdzil, ze dobrze bylo wczesniej cos o gazie pocztyac bo mial dosc nowy silnik i panowie czasem sie zastanawiali o co chodzi.
Ogolna opinia byla pozytywna - odnosnie cennika tez. |
|
|
|
 |
Maciek

|
|
|
|
 |
macieq [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2006, 13:54
|
|
|
no ja tam bym sie do auto arsu nie wybral po gaz;) zagadywalem kidys kolesia tam czy maja doswiadczenie w gazoawaniu Colta, jakie to koszta i wogole... sprzedawca odpowiedzial, tak oczywiscie robilismy, nie bylo poblemow i po chwili mowi - szef ma podobnego colta z nim pogadaj... no i jak szefa zagadalem, to sie okazalao ze nie mogl zagazaowac swojego colta, bo wyprowadzenie przewodow "gazowych" wychodzi akurat na tłumik i nie mogl znalezc odpowiedniego zboiornika toroidalnego i wogole Coltow nie robili... Tak wiec sprzedawca-kłamczuszek a tego nie lubie... |
|
|
|
 |
Maciek

|
Wysłany: 14-05-2006, 14:51
|
|
|
No co do Colta to nie wiem ale jeden z ich stałych mechaniorów ma Gala ok 90' tylko z 2.0 silnikiem ,ABS itp, wydaje mi sie że ma w nim LPG. Rangarok, i ja mamy dość podobne auta. Nie chciałbym NIKOGO namawiać ani odradzać jeśli chodzi o naprawy w ARSIE ale osobiście nie mam nic złego do powiedzenia o tej firmie no może poza cenami ale to już inna sprawa. Narzekam ale i tak u Nich robie auto w moim przypadku nie stwierdziłem (moze dla tego że sie nie znam zbytnio na tym) żednych problemów z autem po odbiorze (patrz ostatnia moja próba naprawy gdzie indziej i kłopoty z ust balansu po naprawie). Po prostu wydaje mi sie że jest to jedyny zakład w Sz-nie gdzie w miare znają sie na Mitsu a przynajmiej na tego typu co moje i podobne. macieq, nie pamiętam czy Twój Colt jest już zagazowany czy nie ale jesli tak to napisz może gdzie zakładałeś LPGa inni skorzystają jeśli instalka w Twoim aucie sie sprawdza. Pozdro |
_________________ Gal '00 EA5A 6A13 Avance ---ZBIR---MÓJ
Colt '98 CJ1A --------CoJOt--------SOLD
Gal '91 E32A EXE ---GALANCIOR--- SOLD
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========
 |
|
|
|
 |
Rangarok [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2006, 23:07
|
|
|
Hmm... dzieki za informacje, pewnie zdecyduje sie na Ars
A co do filtra gazu (jest cos takiego ? ) to nie mam pojecia gdzie sie znajduje i jak sprawdzic jego stan... Help! |
|
|
|
 |
Maciek

|
|
|
|