[Cari 1.9TD] Gasnacy silnik |
Autor |
Wiadomość |
KaMMeL [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2008, 22:15 [Cari 1.9TD] Gasnacy silnik
|
|
|
Witam,
Na poczatek napisze ze uzylem szukaj i nie znalzlem niczego podobnego
Od dwoch dni pojawil sie u mnie problem z odpaleniem Miska. Rano gdy do niego wsiadam, czekam chwile, gasna kontrolki odpalam go i wtedy... Obroty skacze od 500 nawet do 1000 pozniej wracaja na sam dol i auto gasnie. Udaje mi sie go dopiero zapalic przy 3,4 probie gdy dodam troche gazu. Probelm nie wystepuje gdy silnik jest cieply. Tzn. jade kilka kilometrow gasze go na jakies 20 minut i potem odpalam. Ale wystarczy, ze ostygnie i problem pojawia sie ponownie.
Z gory dzikuej za jakas rade |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
Auto: carisma DI-D+/2003r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 24 Lis 2006 Posty: 391 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 27-04-2008, 22:29
|
|
|
Ja bym wymienił filtr paliwa i wyczyścił ten siatkowy w zbiorniku. Miałem coś takiego w Golfie, pomogło. To nie stygnięcie silnika tylko spłynięcie paliwa z przewodów do zbiornika i potem problem z zassaniem przez brudny filtr. Tak mi się wydaje.Pozdrawiam. |
|
 |
jacekm1966
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1,6 1997
|
Wysłany: 27-04-2008, 22:40
|
|
|
Ja sugeruję raczej świece żarowe (tak na początek), bo gdyby paliwo ściekało to po dwudziestu minutach już by też nie zagadał od razu. A to raczej objaw typowy dla świec nie grzeją, w Escorcie przy jednej spalonej już się dławił po nocy a jak padły wszystkie to za 8 razem zagadał i to z trudem i to było ciepłą jeśenią. |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
Auto: carisma DI-D+/2003r
Pomógł: 8 razy Dołączył: 24 Lis 2006 Posty: 391 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 27-04-2008, 22:49
|
|
|
Cytat: | gasna kontrolki odpalam go i wtedy... Obroty skacze od 500 nawet do 1000 pozniej wracaja na sam dol i auto gasnie | To znaczy że odpala i zaraz gaśnie. Przy spalonych świecach jezeli odpala to po wielokrotnym kręceniu. Pozostaje przy swojej diagnozie. Proszę KaMMeL o opisanie jak sprawę rozwiązałeś bo przyda się to nam na przyszłość.Pozdrawiam. |
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 28-04-2008, 21:07
|
|
|
filtr filtrem też może być brudny ale może zaworek na pompce filtra nie trzymać i też będzie problem z uruchomieniem. Spróbuj przed odpaleniem pompką ruszyć kilka razy żeby nassało paliwa i wtedy próbuj palić. |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
|