|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jakie glosniki w 3000gt |
Autor |
Wiadomość |
vr4 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2008, 14:04 Jakie glosniki w 3000gt
|
|
|
Witam.Nosze sie z zamiarem wymiany glosnikow w swojej vr4.Z racji tego ze nie jestem jakims audio maniakiem a najlepsze dzwieki slysze z wolnego wydechu, nie chce inwestowac olbrzymich pieniedzy w sprzet lub zabudowe. Przedewszystkim wymiana radia.Mialem wczesniej kenwooda kdc-7024 ale moim zdaniem to badziew ,bo duzo lepiej gra pioneer ktorego modelu nie pamietam a jest mniej 'bajerandzki' niz kenwood. Mialem pare lat temu Nakamichi ale nie wiedzac co posiadam za sprzet,poszedl w ludzi za male pieniadze,teraz zaluje. A wiec do rzeczy: radio i tak powroci Nakamichi lecz ceny ,jezeli juz sie pojawia na allegro sa wysokie.Wiec doszlem do wniosku ze pozostaje ebay,mam znajomego w stanach wiec nie bedzie problemu z wysylka,zapewne wyladuje cd-35 lub 45 poniewaz nie jestem zwolennikiem dvd,telewizorow i innych pierdol w aucie. Prosba do was o modele glosnikow jakie sa godne polecenia, z przodu sa 165 z tylu 6x9. nad tuba nie mysle poniewaz miejsca jest naprawde malo w bagazniku ,chyba ze sa jakies rozwiazania. Tak jak pisalem wczesniej nie chce inwestowac w jakies hi-endy lecz nie chce tez kupowac badziewia. Myslalem o takich firmach jak INFINITY,JBL itp. Co do radia to tez prosze o uwagi bo zapewne sa ludzie na forum ktorzy znaja sie na tych wszystkich cyferkach ktore sa w opisach . Na ebayu znalazlem tez radia DENON-a ktore mi sie podobaja,wiem ze robia dobre naglosnienie do domow wie moze ktos wie czy warto montowac cos takiego. |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2008, 22:21
|
|
|
Szczerze i miedzy oczy: nie profanuj tego Naka czy Denona jakimis 6x9.
Kolejna sprawa, napisales duzo ale zadnych konkretow : ile chcesz na to przeznaczyc? jaki profil brzmienia preferujesz?
Tutaj dla Ciebie do przeczytania, bez tej wiedzy nie warto nawet zaczynac tylko jechac prosto do zakladu CA i wykladac gotowke na stol. |
|
|
|
 |
vr4 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2008, 14:43
|
|
|
Co do radia to uwzglednilem te marki dlatego ze lubie prostote a nie blyskotki i duzo migajacych diodek i plywajacych delfinkow w wyswietlaczu . Co do glosnikow 6x9 to takie sa orginalnie zamontowane z tylu po bokach i nie zamierzam tego zmieniac. Ile chce na to przeznaczyc?? Patrzylem ceny na allegro i tak jak wczesniej napisalem nie chce wydawac po 1500 lub wiecej na DLS ale nie chce tez kupowac jakis glosnikow po 100zl bo takie tez sa. Mysle ze do 500zl mozna cos fajnego kupic tylko co jest godnego polecenia?? |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2008, 22:02
|
|
|
Jeśli chcesz montować cd-35 lub cd-45 to by ten odtwarzacz odsał Ci TO CO on potrafi to system przedni musi być conajmniej ze średniej półki, czyli kwota ok. 1200-1500 zł za sam system przedni głośników. Jeżeli nie masz zamiaru tyle wydawać, to bezsensem jest posiadanie takie radia na pokładzie i odtwarzanie na głośnikach poniżej budżetowych...
Jak nie lubisz fajerwerków to stara Alpine, na przód 2 drożny system np Powerbass i pogonić to wzmakiem Alpine 35xx, a zasilić 30 mm2 i sygnał Dietz Nashville oraz kabel głośnikowy cordial.... |
|
|
|
 |
vr4 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2008, 23:09
|
|
|
Wlasnie o takie propozycje mi chodzilo. A co z tylnymi glosnikami?? |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2008, 11:51
|
|
|
vr4 napisał/a: | Wlasnie o takie propozycje mi chodzilo. A co z tylnymi glosnikami?? |
W zupełności nie będą Ci potrzebne jeżeli zobisz taki przód jak Ci napisałem... |
|
|
|
 |
|
|