Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: swinks_UK
08-02-2009, 02:40
E88A niepokojące odgłosy podczas jazdy
Autor Wiadomość
MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2008, 10:17   E88A niepokojące odgłosy podczas jazdy

Witam powracam do tematu na szerszym forum : Od niedawna zauważyłem że w trakcie jazdy ale tylko gdy przyspieszam lub zwalniam silnikiem (nie na biegu jałowym) w trakcie jazdy np. po autostradzie słychać szum. Nie jest to wina opon ani piasty bo jak zdejmę nogę z gazu i wrzuce na luz szum ustaje... Może macie jakieś sugestie ? Martwi mnie że może być to skrzynia ... Dziwne w tym wszystkim jest to, że podczas nierówności drogi nie mówie o dziurach tylko faudach kiedy nadwozie silnie naciska na osie szum jest silniejszy. W zakrętach też go słychać. Mechanik nic nie wykrył - problem jest w tym że nie zawsze szum słychać. Jest słyszalny podczas gdy auto jest zimne kiedy jednak trochę pojeżdżę szum ustaje. I co wy na to ?

slonio88
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2008, 18:38   

Sprawdź stan oleju w skrzyni biegów - może tam być pogrzebana przyczyna szumu. - Sprawdź, albo po prostu wymień.

jaro 1978
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2008, 22:23   

Ja miałem podobne objawy skończyło się wymianą łożysk w skrzyni biegów.Początkowo szumiało jak skrzynią była zimna ,po jakimś czasie w trakcie jazdy gdy zdjąłem nogę z gazu słychać było coraz głośniejszy szum .okazało sie że padło łożysko na wałku sprzęgłowym i to które jest na drugim końcu wałka w obudowie.

slonio88
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2008, 22:39   

właśnie - to tez może być przyczyną - aczkolwiek to pewnie przez to ze olej stary, mało, albo po prostu przejechało juz swoje...

Vhmon
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2008, 21:06   

również to mogą być lożyska w piastach,gdyby to było bardziej stukanie niż szum to mogły to być luz na zaworach mitsubishi ma samoczynne regulowanie luzów zaworowych i gdy silnik się rozgrzeje stukot(szum)ustaje

Jonny156 
Forumowicz

Auto: Galant EA2W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-05-2008, 00:01   

Mam dokładnie ten sam problem, wymieniłem olej w skrzyni ale to nic nie pomogło.

Odpowiedz do tematu