|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:30 |
[MSS ALL] [KAROSERIA] Hałas |
Autor |
Wiadomość |
pasikowski78 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-04-2008, 22:09 [MSS ALL] [KAROSERIA] Hałas
|
|
|
Cześć, mam pytanko dla użytkowników SS. Sam posiadam takowy 1.6 '01 rok, mam go ze 2
miesiace i jestem załamany hałasem w tym aucie. Co zrobić żeby to poprawić, bo przy 70 na godzinę zaczyna w nim być głośno. Czy wy też tak macie? |
Ostatnio zmieniony przez cns80 26-02-2009, 12:41, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
rafi262 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-04-2008, 23:44
|
|
|
U mnie słychać głownie świst powietrza - tak głownie powyżej 100km/h (trochę to denewuje)
Czasami jak mocniej nacisne pedał gazu słychać buczenie od silnika
ale to w końcu jest diesel:-)
pozdr
R |
|
|
|
 |
pasikowski78 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2008, 07:45
|
|
|
Nie nie, u mnie to nie powietrze, to hałas kół. Mam na myśli dzwięk opon w wyniku tarcia o asfalt. Tłumaczę to sobie tym że tu w Szwecji mają drogi z dużą zawartością tłucznia (kamyków) i może tu leży przyczyna, ale przecież jeździłem tu innymi autkami i nie było to az tak uciążliwe.... W każdym razie tęsknie za moją starą R5 (renówką), którą też używałem tutaj
a jazda nią sprawiała przyjemność.
A po zakupie SS jeszcze nie mogę przezwyciężyć ROZCZAROWANIA !!!!!! |
|
|
|
 |
mouseman
Mitsumaniak Krzyś :)
Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 801 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 01-05-2008, 16:17
|
|
|
Wystarczy że opony będą wyząmbkowane a hałas z tego tytuły na nawierzchni o jakiej mówiesz będzie okropny. Proponuje przegląd opon plus baranek na nadkola. Ja u Siebie miałem 10 letnie opony, które według gumiarza były w dobrym stanie, a coś co wydawało dzwięk nie do zniesienia to była skrzynia biegów według gumiarza. Po zmianie felg z oponami na nowe jedyne co mnie denerwuje to jak ktos gada w samochodzie;p |
_________________ -=Galeria=-
W rodzinie:3000GT VR4 99 Italia edition, LANCER C68A 1.8 GTi, LANCER C62A 1.5 8v, LANCER Sportback Ralliart CX4A |
|
|
|
 |
pasikowski78 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2008, 17:11
|
|
|
Jeśli chodzi o opony to nie słyszę dużej róznicy między letnimi a zimówkami ( a tu jeżdzę na kolcach, które z natury są głośniejsze) tak że chyba to nie sprawa opon. Przy najbliższej wizycie w kraju zamierzam jednak kupić nowy komplet letnich ( jakie polecacie, mam alu 15 cali).
Wyjaśnij mi jeszcze kolego o co chodzi z tym barankiem na nadkolach?
A może ktoś z kolegów wie co może być przyczyną z tymi pilotami od centralnego? |
|
|
|
 |
mouseman
Mitsumaniak Krzyś :)
Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 801 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 03-05-2008, 09:03
|
|
|
Baranek czyli masa bitumiczna, którą nakładasz na nadkola w celu konserwacji oraz wygłuszenia:
http://moto.allegro.pl/it...ie_okazja_.html |
_________________ -=Galeria=-
W rodzinie:3000GT VR4 99 Italia edition, LANCER C68A 1.8 GTi, LANCER C62A 1.5 8v, LANCER Sportback Ralliart CX4A |
|
|
|
 |
|
|