AMBITNY POMYS ALE CZY NIE ZABARDZO ?? |
Autor |
Wiadomość |
karolCARI1.9-97
Forumowicz karolCARI1.9-97
Auto: Mitsu CARISMA 1.9TD 1997r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-02-2008, 22:09 AMBITNY POMYS ALE CZY NIE ZABARDZO ??
|
|
|
Witam
to jest mój pierwszy post wiec za błędy i jakieś zielone myśli przepraszam
wiec tak moim marzeniem zawsze było zamontowanie konsoli sterowniczej własnej roboty w swoim aucie.
potrzebuje waszej pomocy przy wyborze przełączników budowie instalacji wyborze bezpieczników itd.
Konsola-zamiar umieszczenia w zasięgu reki konsoli przełączników od dodatków wizualnych mojego samochodu jak to wkomponować w deskę czy da sie zrobić maskownice jakaś albo wysuwanie na siłownikach i chowanie ??
Teraz pragnę wam zaprezentować mój pomysł
1.Wyposażenie mojej Cari:* w podświetlane podwozie
-wykonanie lub kupno sterowania by swieciło w rytm ale i tez jednostajnie
-poprowadzenie kabla by można było sterować włącznikiem wł/wył na konsoli
2.podświetlanie wnetrza-
-t.j w ptk 1
3.Plan wykonania instalacji audio ( z braku funduszy jakiejś prostej i łatwej w rozbudowie)
-na pewno podstawą chce poprowadzić dobrą instalacje bo części można z biegiem czasu wymienić
-dwa wzmacniacze(1-do tuby i 2-do reszty głośników na zwrotnicach) jak to wykonać
-trzy wzmacniacze(nie wiem czy wykonalne by do trzeciego podłączyć głośniki basowe i umieścić je pod siedzeniami tylnej klapy)
-jeden wzmacniacz(głośniki z radia a tuba pod wzmacniacz)
-ryzykować podłączenie tego do jednego akumulatora czy bawić sie w umieszczenie 2 akumulatorów
-rozmieszczenie wzmacniaczy i wkomponowanie ich w zabudowę Cari 97r.
-kondensator jaki i jak go zastosować
-zastosowanie prostego korektora w konsoli
4.wykonanie automatycznych szyb we wszystkich czterech szybach
5.centralny zamek + funkcja włączenie świateł z pilota oraz zapłonu (no może być bez swiateł)
6.w jaki sposób mogę osiągnąć czysty wygląd silnika by mógł osiągnąć efekt taki jak na przykład w 2F2F albo 60sec błyszczącego wnętrza maski
Z góry przepraszam za niedorzeczności techniczne które mogły by wyniknąć wiem ze to sie może wydawca szalone ale chce to wykonać do czerwca wiec mam czas |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 14-02-2008, 22:23
|
|
|
To jakiś demo-audio-car chcesz zbudować czy to tak do jazdy chcesz takie coś zrobić bo jak dla mnie to się nada tylko na wybieg... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
karolCARI1.9-97
|
Wysłany: 14-02-2008, 22:40
|
|
|
nie to jest opcja full full full dream ja licze na pomoc przy wykonaniu czesci z tych pomysłów im wiecej tym lepiej a jak sie 100% uda to na ktoryms zlocie bedziesz pierwszym ktory bedzie w dream car latał za pierwszy post u mnie :) |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21940 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 14-02-2008, 22:45
|
|
|
karolCARI1.9-97 napisał/a: | by swieciło w rytm | Czego? Wszystkie modyfikacje są jak najbardziej do przyjęcia, ale te świecące w rytm podwozie to jakieś nieporozumienie. Moim zdaniem to nie jest auto do takich przeróbek i z takimi "świecidełkami" więcej osób Cię wyśmieje niż się zdziwi i zafascynuje.
No , ale wszystko to kwestia gustów, o których się nie dyskutuje... |
|
|
|
 |
karolCARI1.9-97
|
Wysłany: 14-02-2008, 22:50
|
|
|
ten myk stosuje specjalnie na nasze(edit:nasze w sesie moje i znajomych) samochodowe imprezy ktore czesto robimy. jedziemy gdzies daleko nastepnie ognisko namiocik jeziorko a wieczorem do fury plyta, pieknie to wygląda a w nocy nadaje wspaniałego efektu dla zabawy taka swiecąca Carisma
na miasto nie bardzo z tym bo po pierwsze kochana policja a po drugie jak wspomniałes bez przesady
w rytm muzyki , odpowiadając na pytanie |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2008, 23:09
|
|
|
karolCARI1.9-97 napisał/a: | Konsola-zamiar umieszczenia w zasięgu reki konsoli przełączników od dodatków wizualnych mojego samochodu jak to wkomponować w deskę czy da sie zrobić maskownice jakaś albo wysuwanie na siłownikach i chowanie ?? |
konsole taka mozesz zabudowac w miejscu za drazkiem od zmiany biegow, ta wneka sie do takich rzeczy nadaje, docinasz plyte mdf, obijasz ja skora pod kolor deski, umieszczasz w niej prelaczniki i umieszczasz we wnece.
karolCARI1.9-97 napisał/a: | rozmieszczenie wzmacniaczy i wkomponowanie ich w zabudowę Cari 97r. |
zerknij do mojej galerii moze cos zaadoptujesz do siebie oraz w ten link: http://www.mitsubishi-gra...ghlight=bebechy
poszukaj tez postow gelo, na jego carismie tez mozna sporo rzeczy podpatrzec. |
|
|
|
 |
karolCARI1.9-97
|
Wysłany: 15-02-2008, 00:04
|
|
|
Cytat: | konsole taka mozesz zabudowac w miejscu za drazkiem od zmiany biegow, ta wneka sie do takich rzeczy nadaje, docinasz plyte mdf, obijasz ja skora pod kolor deski, umieszczasz w niej prelaczniki i umieszczasz we wnece.
|
ehh pomysł dobry ale co wtedy gdy mam wbity III bieg albo V utrudni mi to manipulacje
wchodzi tez w gre to ze w drodze potrzebuje popielniczki |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2008, 08:17
|
|
|
karolCARI1.9-97 napisał/a: | ehh pomysł dobry ale co wtedy gdy mam wbity III bieg albo V utrudni mi to manipulacje
wchodzi tez w gre to ze w drodze potrzebuje popielniczki |
w przezucaniu biegow w niczym to nie przeszkadza, w otwieraniu zapalniczki rowniez jezli zrobisz to pod odpowiednim katem lub odpowiedniej wielkosci, wszystko zalezy ile musialoby to obslugiwac przyciskow.
wiem co pisze bo mialem w tym miejscu zabudowany sterownik od procesora symmetry. |
|
|
|
 |
karolCARI1.9-97
|
Wysłany: 15-02-2008, 20:56
|
|
|
no sądze ze to moze przejsc tylko teraz trzeba zastanowic sie nad planem okablowania i jak z podłączeniem by podczas jazdy było to bezpieczne dla mnie i Cari
[ Dodano: 19-02-2008, 14:19 ]
był by ktos w stanie powiedziec mi
- jakich kabli użyć do instalacji audoi jak ją poprowadzic jakich wzmacniaczy uzyc jakie głosniki wrzucic jak z podłączeniem wszystkiego uzywac kondensatorów jak tak to jakich ??
licze na wasze wsparcie
Misiek CARISMA 1.9 1997 r |
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2008, 22:29
|
|
|
karol jak temat wygląda, zrobiłeś coś w swoim autku? jakieś postępy, nowości? |
|
|
|
 |
karolCARI1.9-97
|
Wysłany: 03-06-2008, 13:51
|
|
|
Narazie kasa gra role
skupiłem sie bardziej na wymianie chłodnicy oleju tej za filtrem bo puszczała mi olej do obiegu płynu chłodzącego straciłem na to troche czasu ale nie załuje teraz chce zlikwidowac CE bo mi sie swieci ale to chyba od "zagranicznej"ropy wykonczy mnie akcyza polska chyba jak kazdego
narazie radyjko JVC 7
do tego chce jakis wzmacniacz szukam odpowiedniego
mała skrzynia bo tuby nie wstawie szkoda mi miejsca
niebieskie podswietlenie podwozia na allegro zamawiam oraz cos do wnetrza
i chce jakos CB wmontowac w deske rozdz tzn rozebrac je głosnik jeszcze nie wiem gdzie ale wymysla
wyswietlacz i sterowanie przeniesc na tą konsole ktorą chce zrobic
ale mam dla ciebie cos ciekawego bo mnie narazie to nie kreci
drzwi podnoszone do gory na pilot ale to w Coltach lepiej wygląda koszt tego łączny koło 800-1000 zł ale efekcik ładny
i to tyle na razie bo wiecej nie pamietam narazie pochłania mnie praca ale planują na zlot z tym sie wyrobic |
|
|
|
 |
SALWA [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2008, 20:21
|
|
|
troche odkop ale jesteś w stanie jeszcze załatwić bądź masz na stanie takie zawiasy ala lambo ?? |
|
|
|
 |
|