|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Wysokie spalanie - sonda lambda? Jaka? |
Autor |
Wiadomość |
smooth [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2007, 18:44
|
|
|
Cytat: | Jaki przebieg auta? | na liczniku 153 tys.... |
|
|
|
 |
modesto [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2008, 14:07
|
|
|
moj misiek pali ok 9l i pytanie jest takie czy slaba kompresja na dwoch garach ma wplyw na zuzycie paliwa? |
|
|
|
 |
marekoza
Mitsumaniak marekoza

Auto: Mitsubishi Colt 1.3 12V Ca0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-04-2008, 12:55
|
|
|
jest jeszcze jeden powod przez ktory ten silnik lubi palic wiecej.... mankamentem 1.3 jest pekajacy kolektor wydechowy... wystarczy chociaz male pekniecie i sonda dostaje zbyt ubogie spaliny wiec wzbogaca mieszanke paliwo/powietrze dodajac wiecej paliwa na wtryskiwacze...w moim przypadku widac az spaliny pod maska i dlatego szukam nowego kolektora... |
|
 |
ZAC [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2008, 19:59
|
|
|
Mój też pali 10l/100km wymieniłem już chyba wszystko co się może wiązać ze zwiększonym spalaniem. Silnik chodzi elegancko (prócz spalania oczywiście:D) ,nie zawiódł mnie ni razu przez dwa lata. Ale ja już z tym nie walczę idzie się przyzwyczaić |
|
|
|
 |
modesto [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 09:14
|
|
|
ostatnio zatankowalem pod korek przejechalem 200km w trasie i znow zatankowalem.... zaskoczylem sie pozytywnie, spalil mi 6.5l/100 jechalem srednio 85km/h. wczesniej troszke przycisnolem go i stad te wysokie spalanko |
|
|
|
 |
|
|