Przesunięty przez: Gene 28-01-2009, 11:12 |
Radio w Outku II |
Autor |
Wiadomość |
rafaelcx [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2008, 22:49 Radio w Outku II
|
|
|
Witam
Na niemieckim forum znalezłem że radia które gubią sygnał w outkach II można zgłosic do wymiany na gwarancji - czy ktos z dilerów może to potwierdzić ?? |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2008, 23:21
|
|
|
Jest taka akcja serwisowa. |
|
|
|
 |
Robercik64 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 09:08
|
|
|
ja wymieniłem antenę i "słaba" czułość zanikła ale mogę być odosobnionym przypadkiem , pzdr |
|
|
|
 |
art [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 10:23
|
|
|
Witam!
Ja też chętnie pozbyłbym się tego radia, czy koś może powiedzieć coś więcej o wymianie w ramach gwarancji?
pozdr |
|
|
|
 |
Robercik64 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 10:29
|
|
|
eee radio może i kicha ale CD z MP3 i Rockford Fosgate poprawia brzmienie...
PS. tylko trzeba go troche "wypchać" tu i ówdzie coby nie "brzęczał"
pzdr |
|
|
|
 |
matison [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2008, 10:54
|
|
|
zgłosiłem problem, czekam w kolejce
żart z kolejką, ale faktycznie radio gubi sygnał i będzie wymienione.
co do wypychania boczków, też mnie to czeka .. |
|
|
|
 |
rafaelcx [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2008, 21:46
|
|
|
Robercik64 napisał/a: |
pzdr |
Co trzeba powypychac? - bo ja sie przygotowuje do totalnego "wypchania" znalzłem komplet mat dynamata do drzwi na pdłoge pod maske i do bagażnika i raczej bede chciał kompleksowo - ale skoro cos już zrobiłes to pochwal sie efektami .
PS
dzieki za zdjątka obejmy do turbo znalzłem taką od starego mitsubishi - jak do tej pory sprawdza się nieźle ... |
|
|
|
 |
kotakot
Forumowicz
Auto: był Lancer '07, jest 03 '19
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-05-2008, 12:34
|
|
|
Hej. A możecie dokładniej opisać to "gubienie sygnału"?
Bo mam coś podobnego w nowym Lancerze- tj sygnał nie ginie zupełnie ale radio się ścisza i pogłaśnia samo...(zwłaszcza o dziwo w dużych miastach- na przysłowiowym zadupiu działa niemalże bez zarzutów) Pisałem już o tym na forum Lancerka ale powtórzę pytanie tutaj jako że nie wszyscy pewnie tam zaglądacie a problem zapewne jest tan sam... Aha- ja z kolei czytam rosyjskie forum i tam mają to samo w autach z 2007 roku tyle że u nich nie za bardzo w serwisach wiedzą co z tym zrobić a akcji serwisowej dot. wymiany nie ma...
Pzdr |
|
|
|
 |
Robercik64 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2008, 14:21
|
|
|
[quote="rafaelcx"] Robercik64 napisał/a: |
pzdr |
Co trzeba powypychac? - bo ja sie przygotowuje do totalnego "wypchania" znalzłem komplet mat dynamata do drzwi na pdłoge pod maske i do bagażnika i raczej bede chciał kompleksowo - ale skoro cos już zrobiłes to pochwal sie efektami .
ja go wypchałem po prostu "watą ociepleniową" a miejsca to "tylko" nadkola tylne , okolice subwoofera i generalnie gdzie się "z tyłu dało coś wypchać" od razu rezonansy i brzęczenia ustały !! oczywiście jeśli chodzi o muzykę !!
PS. lepsze zamontowanie tylnej tablicy rejestr. też poprawia "osiągi" !! , pzdr |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 09-05-2008, 19:36
|
|
|
kotakot napisał/a: | ...sygnał nie ginie zupełnie ale radio się ścisza i pogłaśnia samo...(zwłaszcza o dziwo w dużych miastach- na przysłowiowym zadupiu działa niemalże bez zarzutów)... |
Specem nie jestem, ale wydaje mi się, że powodem tego jest odbicie sygnału od wszelkiego rodzaju budynków. Poza miastem tego nie masz z racji tego, że sygnał jest "czysty", prosto z nadajnika.
No ale nie było by problemu, gdyby radio czy antena lepiej ściągała sygnał - ale tu na pewno podpowiedzą coś fachowcy, bo ja się nie znam
Faktem jest, że w Focusie radio odbierało idealnie na trasach, którymi jeżdżę, a w Outku są problemy. W Golfie podobny problem rozwiązała lepsza antena |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
|
|
|
 |
rafaelcx [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2008, 10:24
|
|
|
Badzo śmieszne .... |
|
|
|
 |
bosak
Forumowicz
Auto: OutlanderII 2.0 DiD
|
Wysłany: 30-08-2008, 23:37 Re: Radio w Outku II
|
|
|
rafaelcx napisał/a: | Witam
Na niemieckim forum znalezłem że radia które gubią sygnał w outkach II można zgłosic do wymiany na gwarancji - czy ktos z dilerów może to potwierdzić ?? |
Wiatm
Radio gubi fale bo ma zbyt słabą czułość jak na nasz rynek.Miałem wymienione na nowe po 3 m-ca czekania na drugie takie same co gubi fale.Serwisy (oraz MMC) wiedzą, że są felerne montowane w samochodach. Siedzą cicho aby mieć mniej roboty. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 31-08-2008, 09:38
|
|
|
mam zamontowaną niestandardową antenę - z krótką antenką do CB, ale nie mam problemów z gubieniem fali. Czasami zdarza się krótka przerwa w odbiorze - ok. 0,5s i dalej gra bez problemów. W przypadku krótkich przerw, to nie koniecznie musi być wina radia, więc nawet nie reklamuję. Poza tym nie mam problemów.
[ Dodano: 31-08-2008, 09:39 ]
bosak napisał/a: | ma zbyt słabą czułość jak na nasz rynek | nawet jadąc opłotkami do W-wy mam cały czas stację - więc raczej czułość radia nie jest problemem. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 31-08-2008, 12:57
|
|
|
U mnie już wszystko OK.. Opisywałem już problem w jednym z tematów i to co opisałem było raczej awarią u nadawcy. Teraz już jest OK, gra normalnie. |
|
 |
|