Wymiana rozrządu czy to już?? czy jeszcze?? |
Autor |
Wiadomość |
Schibi [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2008, 19:15 Wymiana rozrządu czy to już?? czy jeszcze??
|
|
|
Witam
Mam pytanie moja cari ma przejechane 191tyś (z czego moje chyba ze 130km ;P ) a jak patrzyłem pod maske to tam pisze że rozrząd (pasek) był wymieniany przy 175 tyś km. Czy ktoś może mi powiedzieć czy ja już powinienem sie za to zabierać?? czy jeszcze poczekać?? a jeżeli poczekać to max do jakiej wartości licznika. Będe dżwięczny jak dzban za info |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 01-05-2008, 19:21
|
|
|
Schibi napisał/a: | Czy ktoś może mi powiedzieć czy ja już powinienem sie za to zabierać?? czy jeszcze poczekać?? a jeżeli poczekać to max do jakiej wartości licznika. Będe dżwięczny jak dzban za info |
pasek rozrzadu powinno sie wtymieniac:
gdy jest oryginalny co 90 000km
i gdy jest to zamiennik to co 60 000km
Jesli masz fakture albo wiesz w jakim warsztacie byl wymieniany-jednym slowem masz pewnosc ze byl wymieniany to mozesz spokojnie poczekac jeszcze te 60 000km ale jesli nie masz takiej pewnosci to wymien w miare szybko
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 15:23
|
|
|
Ale oryginalny pasek czy zamiennik dobrej klasy wytrzymają tyle samo. To samo tyczy się rolki napinacza. Nie mówię tu o najtańszych podróbkach ale o faktycznych zamiennikach.
Tak uważam, ale jeżeli ktoś ma inne zdanie na ten temat to niech pisze
Tak poza tym to jakie są przyzwoite zamienniki pasków do Miśków ? |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 05-05-2008, 18:26
|
|
|
Cichanos napisał/a: | Ale oryginalny pasek czy zamiennik dobrej klasy wytrzymają tyle samo |
podalem info z serwisow ASO Mitsubishi wiec zamiennik jest najwyzszej jakosci ...i mimo wszystko zalecaja wymiane szybciej niz oryginal
Poza tym pasek wytrzyma (z fartem) pewnie ze 120 000km ale po co ryzykowac
...no chyba ze ktos lubi czuc adrenaline we krwi
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 19:04
|
|
|
Cytat: | Tak poza tym to jakie są przyzwoite zamienniki pasków do Miśków ? |
np. paski firmy MITSUBOSHI |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2008, 10:10
|
|
|
Ten pasek damiano zrobił na mnie wrażenie jak buty kolegi z podstawówki marki Adi - Adi
Trudno, w takim razie trzebabędzie szybciej podjechać na wymianę rozrządu
A co ile wymienia się rolkę napinacza? Ostatnio wymieniałem razem z paskiem
Aha, kiedys kolega powiedział mi że najlepiej podczas wymiany rozrządy wymienić również pompę wodną czy to prawda ? |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2008, 15:02
|
|
|
Cytat: | Ten pasek damiano zrobił na mnie wrażenie jak buty kolegi z podstawówki marki Adi - Adi |
Może kolega w butach Adi-Adi zaproponuje Ci lepszy pasek?
To bardzo dobry i polecany pasek. Sam mam taki zamontowany i również paski osprzętu mam firmy Mitsuboshi...
Cytat: | Aha, kiedys kolega powiedział mi że najlepiej podczas wymiany rozrządy wymienić również pompę wodną czy to prawda ? |
ja też wymieniałem od razu za jednym razem pompę wodną. Są różne opinie: jak jest w dobrym stanie to zostawić, albo wymienić i mieć święty spokój na długi czas... Przed zakupem auta nie wiedziałem kiedy był wymieniany rozrząd więc wymieniłem komplet plus pompę wodną.
Poczytaj sobie jeszcze:
rozrząd
rozrząd
rozrząd
rozrząd
rozrząd |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2008, 17:42
|
|
|
Kurcze, Ty też masz kumpla który chodzi w butach marki Adi - Adi ?
Jutro jade na plac i tez sobie takie kupię, a co tam nawet dzisiaj
Niestety ja nie wymieniałem pompy wody ale jest w całkiem dobrym stanie - jak na moje oko |
|
|
|
 |
kristoof25 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2008, 17:06
|
|
|
Witam , mam takie małe pytanko; czy przy zmianie calego rozrzadu wymienia sie tez pompe wodną ? auto ma przejechane 134000 rozrzad wymieniam bo nie mam pewnosci kiedy byl robiony i jaki jest stan faktyczny licznika . Tak na marginesie da sie sprawdzic czy licznik był cofany ? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
orzech [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2008, 18:36
|
|
|
kristoof25, z Twego opisu wynika ze nie wiesz co bylo wymienione i czy? wiec poczekaj az mechanik to obejrzy i wtedy zapadnie decyzja. Pompa wody jest ogolnie dostepna wiec niema problemu. Co do licznika to ??????????????????????????????. |
|
|
|
 |
|