Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Mario
28-01-2011, 11:07
Sterownik centralnego zamka
Autor Wiadomość
johnych
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2008, 19:01   Sterownik centralnego zamka

Czesc!
W ramach pasji grzebania przy autku i zajec praktycznych "zrob to sam". Postanowilem zamontowac w swoim Protonie 415 sterowanie centralnego zamka na pilota. Wszystko wydaje sie proste bo trzeba podlaczyc tylko 4 kabelki: Otworz, zamknij i dwa uziemienia do tego. Pytanie jest takie: Z ktorymi 4 z 8 przewodów od sterownika CZ mam polaczyc moje 4 przewody? Pomimo ze posiadam schemat sterownika z opisem, to go do konca nie kumam. No, a niechcialbym zrobic jagieos niepotrzebnego zwarcia.
Czy mamy elektronika/elektryka na sali?
PS. Schemat sterownika z manuala do colta rozdz "Body" str. 38
Pozdrawiam!

docencik87 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-05-2008, 20:11   

Po pierwsze.
Musisz wiedzieć czym sterowany jest centralny zamek. Masz dwie możliwości: + albo -.
Najlepsze do diagnozy jest kupienie sobie tzw kontrolki. Jeśli trafisz na + a kontrolkę będziesz miał podpiętą do masy to po prostu się Tobie zaświeci. Jeśli nie to poda masę na przewód. Jeśli po wetknięciu kontrolki w kabel (w przypadku gdy masz podpięte do masy)centralny się zamnknię lub będzie chciał się otworzyć tzn, że jest sterowany masą. Jeśli nic się nie będzie działo znaczy, że + i raczej trzeba będzie jeszcze zastosować przekaźnik do wysterowania centralnego zamnka.
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku
.

hubert101285
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2008, 21:18   

Witam! Właśnie też sobie zakupiłem sterownik na pilota... Czy możecie powiedzieć mi jak krok po kroku go podłączyć? Gdzie mam szukać całej centralki mojego zamka centralnego?

[ Dodano: 24-05-2008, 15:00 ]
Zlokalizowałem centralkę... Udało mi się też sprawdzić, że centralka jest sterowana - tzn daje tylko minus... coś jest poje.. bo nie da rady tego podpiąć bo gdy dostaje impuls to zamyka ale jak minus się odepnie to automatycznie otwiera... Proszę pomóżcie mi!!!

docencik87 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Wysłany: 30-05-2008, 12:48   

Ale mam nadzieję, że nie wypiołeś tej centralki?? :) .
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku
.

hubert101285
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 23:56   

Pojechałem do warsztatu, który zajmuje się elektryką - elektroniką samochodową i mi go podłączyli i wszystko jest OK! Przyjemność ta kosztowała mnie 40pln.

arthes
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2009, 11:38   

Witam mam takie pytanie do kolegów wystaczy sam sterownik tak ? bo mam centralny na klucz czyli nie musze kupywac juz zestawu z siłownikami ?

Witam jeszcze raz wiec potrzebuje schematu podłączenia sterownika do auta jasniej jaki kabelek do jakiego kabelka Pozdrawiam

cornello9 
Nowy Forumowicz

Auto: Proton 415
Wysłany: 18-01-2011, 21:58   

Jaki sterownik i gdzie kupiliscie,z tego co widze na allegro sa cale zaestawy a mi silowniki do mojego protona nie potrzebne bo mam central 8) szkoda ze na kluczyk :roll:

tompatrz 
Nowy Forumowicz

Auto: Proton 416 GLXi
Wysłany: 16-03-2012, 22:02   

Temat stary ale może ktoś odpowie. Gdzie w Protonach znaleźliście te centralki, jak one wyglądają?
Już nieaktualne, poradziłem sobie:)

Odpowiedz do tematu