|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
pomoc z klaksonem |
Autor |
Wiadomość |
sasza [Usunięty]
|
Wysłany: 03-05-2008, 23:09 pomoc z klaksonem
|
|
|
Colt 1.8 diesel 90 rocznik, pełnoletni staruszek mi nawala
mianowicie klakson mi coś lekko tylko kwili i to czasami, a ja jeżdżąc po Wrocławiu całymi dniami bez klaksona jak niemowa się czuje więc o pomoc proszę,
jak czytałam posty na forum to mniej więcej zorientowałem się, że jest gdzieś problem zapewne ze starymi zaśniedziałymi stykami, ale gdzie one u mnie moga przylegać do maski??
Jak zdjołem obudowe klaksona na kierownicy to styki byy tam ok, a do maski gdzie może byc dojście?
Z góry dziekuje za pomoc
Sasza |
|
|
|
 |
Filip_S [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2008, 00:35
|
|
|
Witaj,
no bardziej prawdopodobne, że zaśniedzieje Ci styk przy samej piszczałce, jeśli dobrze pamiętam - jak otworzysz maskę masz ją na samym przodzie po lewej stronie od chłodnicy (patrząc z góry) tak przed akumulatorem, mnie kiedyś urwał się kabel i klakson też nie działał, ale szybko sobie z tym poradziłem. Kup sobie jakiś preparat do czyszczenia styków, w Castoramie kupiłem za około 10 zł, na wszelki wypadek psiknij na ten w kierownicy, wyjmij i włóż parę razy, to samo przy klaksonie i oby Ci pomogło. Powodzenia :-)
[ Dodano: 04-05-2008, 12:45 ]
Filip_S napisał/a: | Witaj,
no bardziej prawdopodobne, że zaśniedział Ci styk przy samej piszczałce, jeśli dobrze pamiętam - jak otworzysz maskę masz ją na samym przodzie po lewej stronie od chłodnicy (patrząc z góry) tak przed akumulatorem, mnie kiedyś urwał się kabel i klakson też nie działał, ale szybko sobie z tym poradziłem. Kup sobie jakiś preparat do czyszczenia styków, w Castoramie kupiłem za około 10 zł, na wszelki wypadek psiknij na ten w kierownicy, wyjmij i włóż parę razy, to samo przy klaksonie i oby Ci pomogło. Powodzenia :-) |
|
|
|
|
 |
Łukasz23 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2008, 18:57
|
|
|
Ja w swoim Diesel-ku mam dwa klaksony po prawej i lewej stronie.
Ale mi jak nie działały to najpierw wziełem inny klakson i sprawdzałem czy
sam klakson nie jest walnięty I u mnie okazało się że mimo wszystko nie stykało przy kierownicy. |
|
|
|
 |
gabi [Usunięty]
|
Wysłany: 06-05-2008, 18:37
|
|
|
Po oczyszczeniu styków posmaruj je wazeliną techniczną. |
|
|
|
 |
sasza [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2008, 21:33
|
|
|
dzieki za pomoc zapomniałem odpisać, użyłem do styków elektrosolu i juz moge hamstwo tepić |
|
|
|
 |
|
|