Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
FOTEL
Autor Wiadomość
Helicon
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2008, 07:38   FOTEL

Czy (i jak) da się zdjąć tylną plastikową atrapę za siedzeniem kierowcy/pasażera? Coś mi tam strzeliło i się klekota więc chciałem tam zajrzeć ale nie mogę całkowicie zdjąć tego plastiku.

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2008, 08:33   

Jeżeli jest plastikowa atrapa, to zgaduję, że masz poduchy boczne w fotelach?? - dlatego przede wszystkim sugerowałbym ostrożność w zaglądaniu tam :mrgreen:

Ja ostatnio zaglądałem do wersji bez poduch. Należy dostać się do początku zamka błyskawicznego, który schowany jest na dole fotela pod taką listwą ochronną/maskującą (należy wyczepić tą listwę). W wersji z atrapami będzie to na dole, tuż pod atrapą, gdzie zaczyna się taki czarny materiał (na wysokości wajchy pochylenia fotela).

Jeżeli chodzi o klekotanie w fotelu, to spora szansa, że pękło w środku jedno (chyba z sześciu) mocowań "ramki" na której rozciągnięte są spreżyny/druty, na których z kolei opiera się pianka. Te mocowania przyczepiają tą ramkę do stelaża fotela. U mnie właśnie pękł taki jeden zaczepik i lewy dolny róg tej ramki stukał w stelaż fotela.

Pozdrawiam!

Helicon
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2008, 08:42   

Dzięki.
No i chyba to poszło, bo czuję że oparcie fotela mniej sprężynuje. Gdyby nie ten klekot, to bym to w ogóle olał, ale muszę wyjąć to "coś" co tam lata. Denerwuje mnie.

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2008, 13:18   

Zerknij jeszcze tutaj, może coś znajdziesz
http://www.akadia.ru/_pag...DkwLmpwZw%3D%3D

Helicon
[Usunięty]

Wysłany: 08-06-2008, 10:26   

Dzięki. Schemat pomógł. Rozebrałem fotel w dosłownie 2 minuty. Wyjąłem pękniętą sprężynę. Teraz jeżdżę bez jednej. Złożenie fotela do kupy zajęło mi jakieś 15 minut :lol:

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-06-2008, 23:25   

wrzuciłem link do akadia.ru do FAQ Colta CZx.

Odpowiedz do tematu