Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ulepszenie audio
Autor Wiadomość
major 
Mitsumaniak
Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-05-2008, 17:24   Ulepszenie audio

Witam :) w związku z tym, że zbliża się lato postanowiłem troszeczke usprawnić swoje caraudio. Do tej pory mam zamontowane głośniki w drzwiach przednich są to blaupunkty bgx 3 drożne w związku z czym wszytkie wysokie tony idą w nogi :evil: ponadto zle je zamontowałem bo do tapicerki.
Teraz planuje zrobić audio troszke bardziej profesjonalie i zamontować system odesparowany zasilany wzmakiem i oczywiście poprwic wygłuszenie drzwi.
Stąd moje pytanie jakie głosniki wybrac( poczytałem troche na forum ale do konca nie wiem na jakie sie zdecydować)
blaupunkt
helix
hertz
phonocar

oraz moje kolejne pytanie czy ten wzmak da radę to napędzić czy szukać czegoś lepszego?
wzmak

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2008, 19:02   

Z tych jakie wymieniłeś to tylko Helixy.... Blaupunkty w ogóle sobie nawet nie bierz pood uwagę, Hertze akurat te- to graja cieniutko, a phonocary to nie fajnie są...
Wzmak do beczki...

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2008, 19:36   

Jak pisze Gattsu z tej gromady tylko helix

Ze wzmakow na allegro do 200zl to

alpine

lub
audison
choc audison moze pojsc drozej.

major 
Mitsumaniak
Major

Wysłany: 06-05-2008, 21:37   

Czyli jest tak jak podejrzewałem. Dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam

Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 :)

Majek605
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2008, 07:01   

nawet sie nie zastanawiaj nad helixami sam sobie ostatnio takie sprawiłem i powiem że miło mnie zaskoczyły pod dobrym radiem dzwięk jest czyściutki i bardzo fajny polecam.

phixius 
Mitsumaniak
Gotów do lotu ;)

Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Wysłany: 07-05-2008, 07:30   

A gdybyś chciał sprawdzić jak grają Helixy pod Clarionem i przy wygłuszonych drzwiach daj znać. Umówimy się gdzieś i zobaczysz u mnie;)

kotomi 
Forumowicz

Auto: Sigma 12V kb
Wysłany: 07-05-2008, 10:15   

Pomysł przedni. Ja zrobiłem podobnie. Tylko może troche inny zestaw. Głośniki DLS R6A, wzamcniacz Clarion, kondensator, nowe kable itp. Czeka mnie jeszcze wytłumienie drzwi. Czekam na przesyłkę z matami. Jak dojdzie to będe miał zabawę. Zastanawiam sie tez nad wymiana wzmaka na JL Audio. Też idzie w tej przesyłce. Będe jeszcze robił imontował skrzynie z subem do tyłu. Planuje ja zrobic na 10 calowym Jl Audio i podpiąc go pod ten nowy wzmak. Jak zrobię to dam znac jak wyszło.
W kazdym razie po zamontowaniu przodu i bez wygłuszenia drzwi różnica w graniu jest kolosalna. Niestety przy głosniejszym graniu brzęcza równiez drzwi, ale juz niedługo. Pozdrawiam

major 
Mitsumaniak
Major

Wysłany: 07-05-2008, 12:19   

Cytat:
A gdybyś chciał sprawdzić jak grają Helixy pod Clarionem i przy wygłuszonych drzwiach daj znać. Umówimy się gdzieś i zobaczysz u mnie;)

To by była super sprawa tak na własne uzy usłyszeć jak gra taki zstaw :) Tylko to za jakiś czas bo aktualnie przebywam we wrocku do kalisza przyjade jakos w czerwcu dopiero(studia) :)

Cytat:
Zastanawiam sie tez nad wymiana wzmaka na JL Audio. Też idzie w tej przesyłce. Będe jeszcze robił imontował skrzynie z subem do tyłu. Planuje ja zrobic na 10 calowym Jl Audio i podpiąc go pod ten nowy wzmak. Jak zrobię to dam znac jak wyszło.

No właśnie ja tez planuje jakś skrzynie ale to może w późniejszym terminie bo narazie finanse nie pozwalają, a nie chciałbym kupować jakiegoś taniego g**** i potem się denerwować ile kasy niepotrzebnie straciłem :D

A i jeszcze jedna sprawa gdzie macie zamontowane wysoktonwe?

phixius 
Mitsumaniak
Gotów do lotu ;)

Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Wysłany: 07-05-2008, 13:30   

Będziesz w Kaliszu -daj znać. Może Matejko jeszcze nie pogoni swoich czerwonych bolidów to zrobimy mini zlot w końcu;))

Wyskotonowe mam w maskownicach lusterek. Chopper mi pomógł w tym temacie, bo miał na zbyciu.

major 
Mitsumaniak
Major

Wysłany: 07-05-2008, 16:07   

Jak będe to sie odzwę :)
Cytat:
Wyskotonowe mam w maskownicach lusterek.

Też tak myśle zeby własnie tam zamontować, bo żeby zrobić w słupkach troche za dużo zabawy .

Odpowiedz do tematu