| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| [E32A 1.8] JAk podłaczyć automatyczny wyłacznik świateł... |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | max_maximus   Forumowicz

Auto: Galant 91 1,8: 97 2,0 kombi au
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 09-05-2008, 10:23   [E32A 1.8] JAk podłaczyć automatyczny wyłacznik świateł... |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam. Zakupiłem autom. wyłacznik świateł. Elektryk sam. powiedział mi że nie darady podłaczyć do mojego galanta, bo będą sie tylko zapalać przednie lampy, czyli reflektory...Czy to prawda...? Na istrukcji pisze:
 Czerwony podłacz do oryginalnego przewodu zasilającego (+) świateł mijania, czarny podłacz do  uziemienia(-), zielony podłacz do stacyjki, niebieski i  żółty podłacz do przewodów biegnących do lamp (oryginalny włacznik świateł) ...Proszę o pomoc , jak to zrobić w moim galancie sedan 91  1,8
 Ponizej link do tego wyłacznika

www.wrzuta.pl/obraz/1BCBmKMHAN/

Czy nikt nie wie jak to podłączyc?
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Darou   Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant1.8i EXE E32A

| 

|  Wysłany: 05-11-2009, 08:56 |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam, poradziłeś sobie z tym problemem?Ja zastanawiam się czy też nie zamontować sobie taki włącznik/wyłącznik świateł. Napisz proszę jaki jest efekt. Pozdrawiam |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Serek   Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 16-11-2009, 10:44 |   
 |  
               | 
 |  
               | Skoro już temat odgrzany...wystarczy podpiąć to urządzenie pod kierownicą, przy stacyjce, gdzie są wszystkie potrzebne przewody. Elektryk się myli. Po przekręceniu w pozycję zapalonych świateł zapalają się lampy z przodu (postojowe, mijania) i z tyłu. Należy odnaleźć te, które odpowiadają za lampy mijania (są jeszcze postojówki, drogowe). |  
				| _________________ 

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Darou   Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant1.8i EXE E32A

| 

|  Wysłany: 16-11-2009, 12:56 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dzięki Serek, muszę sobie coś takiego podłączyć. Raz miałem taką sytuację, że zapomniałem wyłączyć światła - konsekwencje są znane! Pozdrawiam. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |