|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Matejko 09-05-2008, 13:55 |
klimatronic a/p |
Autor |
Wiadomość |
g_m [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2008, 13:29 klimatronic a/p
|
|
|
witam
pytanie dotyczy oczyszczacza powietrza (a/p) w klimatronicu,
w instrukcji przeczytalem ze w czasie pracy wentylatora oczyszczacz dziala od chwili jego uruchomienia co wskazuje odpowiednia kontrolka (a/p) i jezeli nie przestanie ona migac oznacza to uszkodzenie filtra i nalezy szybko zasuwac do aso...
u mnie ta kontrolka caly czas swieci podczas pracy klimatyzacji a poniewaz jestem swiezym uzyszkodnikiem carismy (od 3 tyg) nie wiem czy tak ma byc;
pytanie -> czy tak ma byc i podczas pracy ma ona swiecic???
ja potrafie czytac i wiem ze w instrukcji (co sam powyzej napisalem) pisze "...i jezeli nie przestanie ona migac ...", jednak nigdy wczesniej nie mialem klimatyzacji wiec jestem zielony a nawet fioletowy w tym temacie.......i nie wiem czy w ma ona swiecic, migac przez chwile, nie swiecic, mrugac, mrygac, mtugnac a potem zgasnac itp....
wyrozumialosc dla swiezego kierowcy carismy porzadana ....
:)dzieki dzieki |
|
|
|
 |
Brikston
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 271 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 09-05-2008, 13:46
|
|
|
A/P powinno sie swiecic caly czas podczas pracy wentylatora. Jest to prawidlowy objaw.
Podczas deszczowych, mglistych dni (czyt. wysoka wilgotnosc powietrza) po pewnym czasie A/P zacznie migac. Wtedy oczyszczacz jest wylaczaony automatycznie, bo jak gdzies wyczytalem jest to zabezpieczenie przed uszkodzeniem oczyszczacza, gdyz jest to urzadzenie elektrostatyczne. Po poprawie pogody powinno wsztsko wrocic do normy czyli A/P caly czas sie swieci.
Natomiast jesli bedzie caly czas migal nawet podczas suchej pogody to wtedy oznacza to uszkodzenie urzadzenia.
To moja wiedza na ten temat, jesli napisalem cos nie tak to poprawcie mnie
Pozdr |
_________________ Mitsubishi Carisma 2001 1.8 GDI Avance
 |
|
|
|
 |
|
|