|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma po raz kolejny |
Autor |
Wiadomość |
micsta1 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2008, 23:00 Carisma po raz kolejny
|
|
|
Postanowilem calkowicie przebudowac audio w mojej Carismie 2001r.
Wywalam caly sprzet(fabryczny).
Na przod zdecydowalem sie na HELIX Dark Blue 62.1, wszedzie zbieraja bardzo pochlebne recencje. Dylemat mam z tylem auta. Nie mam pojecia co tam wsadzic... moze jakies podpowiedzi? Sugestie? Na glosniki mam lacznie 600zl i nie chcialbym tej kwoty przekraczac. Calosc bedzie napedzana radiem Pioneer DEH 4000 UB
W przyszlosci moze dorzuce suba, ale to tylko w przypadku niedosytu basu z owych 16tek.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 10-05-2008, 15:54
|
|
|
To moze za to 600 zet zamiast głośników na tył kupic wzmaka do napędzenia tych przednich |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
M4mooT [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2008, 15:19
|
|
|
major napisał/a: | To moze za to 600 zet zamiast głośników na tył kupic wzmaka do napędzenia tych przednich |
popieram!! nie ma sensu wyrzucac kasy na glosniki na tyl/polke co tylko psuje scene. zazwyczaj sie jezdzi z przodu wiec tak jak major napisal lepiej pomysl nad wzmakiem moze i wtedy tez inne glosniki na ten przod a jak bys kupil teraz 4-kanalowke to na przyszlsoc masz 2 kanaly na tego suba. |
|
|
|
 |
micsta1 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2008, 18:37
|
|
|
ale czy nie ucierpi na tym pasażer z tylu? czyli właśnie owa "scena"? Cari to nie znowu takie maleńkie autko wiec przy zestawie tylko z przodu na pewno będzie odczuwalny brak np średnicy z tylu pojazdu... nigdy nie wkładałbym głośników w półkę bo to największy grzech w pojeździe. |
|
|
|
 |
M4mooT [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2008, 18:58
|
|
|
no wlasnie ... scena na tym tylko zyska, pasazer z tylu owszem nie bardzo, tylko trzeba sobie zadac pytanie jak czesto ktos jezdzi z tylu. chodzi generalnie o to ze w studiu plyty nagrywa sie stereo a nie surround i 2 glosniki to raczej lepiej oddadza.
ja obecnie mam glosniki z tylu tylko dlatego ze byly seryjnie i ich nie wyjalem, a ze przod pod wzmacniaczem a tyl pod radiem to mi jakos specjalnie nie przeszkadzaja. wydaje mi sie ze czesciej sie jezdzi samemu, albo z jednym pasazerem i wtedy tylne glosniki sa na nic. mozesz tez kupic te helixy pod radio i zainwestowac w wygluszenie przednich drzwi co tez sporo daje. |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2008, 18:14
|
|
|
major napisał/a: | To moze za to 600 zet zamiast głośników na tył kupic wzmaka do napędzenia tych przednich |
NAJROZSĄDNIEJ WYDANE PIENIĄDZE... Polecam jakiegoś Axtona 4-kanały do tych Helixów... |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2008, 14:06
|
|
|
Gattsu napisał/a: |
NAJROZSĄDNIEJ WYDANE PIENIĄDZE |
Tu sie zgodze
Cytat: | Polecam jakiegoś Axtona 4-kanały do tych Helixów... |
Tu sie nie zgodze. Za takie pieniadze mozna juz kupic uzywanego juniora, moze jakiegos ladnie grajacego audisona, jest w czym wybierac a axton nie bedzie mial w tym towarzystwie wiele do powiedzenia.
Pozdrawiam
Kamyk |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 15-05-2008, 19:18
|
|
|
Tak, tylko, czy ten używany juniorek będzie w dobrym stanie... Jeśli od znanej osoby sie by kupiło to oczywiście jak najbardziej tak, a jak kupujesz od kogoś z drugiego konca Polski to jest jednak większe ryzyko, ze jednak trafisz mine...., a mnie chodziło o nowy wzmak...
Jeszcze niech autor się określi, czy chce nowe, czy używane.. |
|
|
|
 |
|
|