|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Chyba sprzeglo... |
Autor |
Wiadomość |
dudi999 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2008, 15:30 Chyba sprzeglo...
|
|
|
Witam
Otoz mam takie pytanie:
Mam tak jakby problem z przyspieszeniem podczas ruszania. Wciskam gaz obroty dochodza do 3000 a samochod ledwo rusza. Tzn rusza ale strasznie wolno. Wiem ze nie mam cos sie spodziewac nie wiadomo jkaiego startu w lantrze 1.5 92r ale wydaje mi sie ze powinno byc troche lepiej.
Gdzie mi ktos mowil ze to moze byc wina sprzegla ze sie slizga??!! Co Wy na to?? Moze macie inne sugestie?!
Czytalem ze sprzeglo mozna sprawdzic ruszajac z 5 biegu jak zgasnie to znaczy ze jest dobre:) Myslicie ze ma to sens?
Z gory dzieki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 01-04-2008, 15:43
|
|
|
Sprawdzisz sprzęgło próbując podjechać pod wzniesienie na 4 czy 5 biegu (byle nie z rozpędu bo wtedy ten test nie ma sensu). |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 01-04-2008, 22:10
|
|
|
Zaciągnij ręczny, wrzuć 1-kę, daj zdrowo w gaz i puść sprzęgło - jak nie zgaśnie to tarcza, łożysko i docisk pewnie już do wymiany |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 01-04-2008, 23:47
|
|
|
dudi999 napisał/a: | Wiem ze nie mam cos sie spodziewac nie wiadomo jkaiego startu w lantrze 1.5 92r |
saphire napisał/a: | Zaciągnij ręczny, wrzuć 1-kę, daj zdrowo w gaz i puść sprzęgło | Musi spalić "laczki" |
|
|
|
 |
ozzy [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2008, 22:15
|
|
|
to napewno sprzeglo, wiem jak sie slizga, bo w moim Galancie bylo identycznie, obroty ok 4 tys. a rowerzysci mnie pod gorke wyprzedzali p |
|
|
|
 |
MakroSerwis
Mitsumaniak

Auto: Galant i inne
|
Wysłany: 12-05-2008, 07:17
|
|
|
Tak, zapewne tarcza jest na wykończeniu. Jak będziesz wymieniał sprzęgło, to zwróć uwagę na widełki wyłączające, ponieważ bardzo często zacierają się w swoim łożyskowaniu i bardzo ciężko chodzą, powodując często nawet powolny powrót siłownika po szybkim puszczeniu pedału - jest to typowa przypadłość tych skrzyń biegów. |
|
|
|
 |
|
|