Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
jaki kredyt na zakup samochodu?
Autor Wiadomość
nk
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2008, 16:34   jaki kredyt na zakup samochodu?

witam witam,
chcialbym kupic galanta ale z funduszami jest maly problem, dlatego chcialbym wziasc jakis kredyt na zakup auta uzywanego.
wie ktos moze jak to wyglada, gdzie najbardziej sie oplaca itp.

prosze o odpowiedz.
73! dla was.

mariusz

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-05-2008, 16:48   

Lepiej Brac kredyt Gotówkowy. W PKO mozesz dostac od Ręki jeżeli amasz tam konto.
Powiedz na jaki czas i jaka kwote chcesz pozyczyć.
I na jaki czas masz umowe w pracy ???

[ Dodano: 17-05-2008, 16:49 ]
Brałem już 2 razy wiec wiem :P
Tak wogóle to witam ziomka z Bytomia :)

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

nk
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2008, 17:43   

interesowalo by mnie tak 15000zl na 36 m-cy.
umowe mam o prace na czas nieokreslony

aaaa...tez cie witam, jestem nowy na forum wiec wiesz :)

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Wysłany: 17-05-2008, 18:32   

nk napisał/a:
gdzie najbardziej sie oplaca

W 15 min masz też w Lukas bank, Dominent, GE Money Bank, Eurobank , i nie musisz mieć konta.Tylko tak jak napisał Morfi brać kredyt gotówkowy. A co do Twojej kwoty to zależy od zdolności kredytowej.
Renata
EA5W

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 17-05-2008, 22:45   

No ciekawy temat tylko ze Lukas np. z tego co wiem (i inne 15-minutowki) przewaznie sa dosc drogie wiec podlacze sie pod pytanie i ktos moze sie podzielic realnymi kosztami takiego kredytu i oprocentowaniem (lacznie z ewentualnymi czesto ukrytymi ubezpieczeniami)?? Osobiscie mysle o kredycie na samochod w mBanku (bo mam tak konta ROR i oszczednosciowe i jak przez 4 lata bez zadnego problemu a i jeszcze jedno prawie za darmo wszystko) tylko nie mam jakos okazji sie dowiedziec jak to jest dokladnie a na stronie nie uchylaja rombka tajemnicy jesli chodzi o %.....

I moim skromnym zdaniem lepiej wziasc kredyt na samochod (a nie gotowkowy) poniewaz wtedy np. moze byc tak ze wspolwascielem samochodu jest bank przez co ma duzo mniejsze ryzyko kredytowe co moze spowodowac mniejsze % do splaty...

Krzychu

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 17-05-2008, 22:48   

nk, jesli chcesz tani kredyt, to moze sprobuj hipoteczny - celowo nie pisze jak, bo niemal kazdy bank ma inna oferte
moze masz jakas inwestycje na oku - wtedy niektore banki kredytuja wiecej jak 100% inwestycji i czesto za pozostala kwote nie wymagaja faktur, wiec masz pozyczke na dowolny cel w cenie hipoteki (czytaj - duuuuuuzo nizsze oprocentowanie)
niektore banki - z reguly drozsze - daja cos takiego w systemie 70/30, gdzie te 30% mozesz wydac na dowolny cel i bez faktur
bywaja wrecz banki, ktore umozliwiaja w ten sposob stworzenie niskooprocentowanej linii debetowej z czego chetnie korzystaja firmy

akurat kredyty i inwestycje to moja praca, wiec jak moge, to doradze

jesli sie spieszysz i nie zalezy Ci na niskich odsetkach, to bierz w Lukasie

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Wysłany: 17-05-2008, 23:14   

ja bym proponował w Polbanku, kredyt bezpieczny, mam i jestem zadowolony bo sam sobie ustalasz misieczna rate która może być co miesiąc inna min. 2% kredytu

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 18-05-2008, 11:07   

Polbank - moja opinia: bank sie niedlugo wys....a, bo nawalili tyle kredytow, ze czasem wyplata trwa miesiac (mimo ustawowych 5 dni roboczych), srednio drogi, dosyc latwo pozyczajacy pieniadze

kolego siwek - ale wiesz, ze niesplacone odsetki (gdy zmniejszasz rate) sa kapitalizowane? - czasem moze sie z tego zrobic niekonczaca sie opowiesc ;)

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-05-2008, 11:34   

Weżmy opcję jeśli nk nie posiada konta, to gdzie ma szukać oferty kredytu gotówkowego. Ano tam gdzie jest najlatwiejszy dostęp.
Krzyzak napisał/a:
jesli sie spieszysz i nie zalezy Ci na niskich odsetkach, to bierz w Lukasie
Renata
EA5W

siwek 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-05-2008, 12:24   

Krzyzak napisał/a:
Polbank - moja opinia: bank sie niedlugo wys....a, bo nawalili tyle kredytow, ze czasem wyplata trwa miesiac (mimo ustawowych 5 dni roboczych), srednio drogi, dosyc latwo pozyczajacy pieniadze

kolego siwek - ale wiesz, ze niesplacone odsetki (gdy zmniejszasz rate) sa kapitalizowane? - czasem moze sie z tego zrobic niekonczaca sie opowiesc ;)

wiem, ale byłem w takiej sytuacji że potrzebowałem kasy a jeszcze nie mam uregulowanego stos. do służby wojskowej i tylko tam mi chcieli dać.... co tez jest chore...

jest troche droższy ale jest możliwość obniżenia raty, nie mówe żeby obniżac do minimum bo wtedy rzeczywiście spłaca się tylko odsetki ale co w przypadku gdy w jakimś miesiącu nie masz kasy bo jakieś nadzwyczajne wydatki cie dopadły? w zwykłym kredycie nie masz żadnej możliwości zmniejszenia raty a tu jest.

jak ja brałem to po 3 godzinach do mnie dzwonili że kredyt przyznany i żebym sie zgłosił po kase. narazie jestem zadowolny

[ Dodano: 18-05-2008, 12:25 ]
czekoladka_1981 napisał/a:
Weżmy opcję jeśli nk nie posiada konta, to gdzie ma szukać oferty kredytu gotówkowego. Ano tam gdzie jest najlatwiejszy dostęp.

tam też nie musi posiadać konta

więcej doświadczeń z kredytami nie posiadam więc pisze o tym czego doświadczyłem

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-05-2008, 14:19   

nk napisał/a:
wziasc jakis kredyt na zakup auta uzywanego.
wie ktos moze jak to wyglada,

Zobacz tu:
http://www.eurobank.pl/#p...kredyt_na_dowod
http://www.lukasbank.pl/oferta_kredyt_got.asp
Renata
EA5W

nk
[Usunięty]

Wysłany: 19-05-2008, 07:20   

mysle powaznie o tym polbanku...

powie mi ktos czy beda robili problemy, bo mam 20 lat?

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 19-05-2008, 10:45   

Jak nie masz uregulowanej sluzby wojskowej to jeszcze niedawno na pewno mial byc problemy (nie wiem czy we wszystkich bankach) z kredytem teraz moze byc juz latwiej.... Musisz po prostu isc i zapytac ewentualnie jeszcze popytaj tam o jakies symulacje rat i przejdz sie jeszcze po innych bankach (wybierz najtanszy)

Krzychu

siwek 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-05-2008, 16:43   

nk napisał/a:
mysle powaznie o tym polbanku...

powie mi ktos czy beda robili problemy, bo mam 20 lat?

wystarczy umowa i zaroki pozwalające na kredyt w wysokości jakiej sobie życzysz.

Nawet jak masz nieuregulowany stos. do służby wojskowej to jest jeden z nielicznych o ile nie jedyny gdzie nie wymagają tego. polecam

e-gen 
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Wysłany: 19-05-2008, 21:03   Re: jaki kredyt na zakup samochodu?

nk napisał/a:

Ja polecam kredyt gotówkowy

I wariant
kredyt: Szybka gotówka
(nie zakładasz RORu)

15.000 PLN @ 24 m-ce
Rata: 691,48 PLN / m-c
Oprocentowanie nominalne: 9,90%
Rzeczywista stopa procentowa: 16,21%
Prowizja: 750 PLN (5% kwoty kredytu)

II wariant
kredyt: Szybka gotówka