Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
3000GT przymiarka do kupna
Autor Wiadomość
krisso
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2008, 14:16   3000GT przymiarka do kupna

Witam Panowie!
Niestety Mr-ka od Czika którą miałem na oku została już sprzątnięta ale apetyt na Mitsu pozostał i teraz prośba o pomoc.
Szukam VR4 albo MR ale po pierwsze chciałbym zobaczyć jak to wogóle chodzi i porównać sobie z moim SX-em. Czy ktoś z wawy miałby czas żeby się spotkać na 30min dosłownie i pokazać swoje auto jak i jego możliwości?
Jak wygląda sytuacja ogłoszeniowa allegro,otomoto itd, ktoś od was może aktualnie sprzedaje wóz warty uwagi,albo wie na które auto warto spojrzec?
Jak wygląda sprawa z częsciami gdybym chciał sprowadzać i przkładać japońca lub angola.macie tu kogoś kto handluje duzą ilością części?
Jak w końcu jest z tą mocą? VR4 ma 280 czy 320km?
Będę wdzięczny za pomoc.

vr4
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2008, 15:12   

A wiec tak, moge odpowiedziec na pare z twoich pytan .Z reguly nikt nie sprzedaje dobrego vr4 ale gdy znajdziesz cos ciekawego na serwisach internetowych wrzuc linki a duzo osob potrafi sie wypowiedziec na ten temat,bylo to wiele razy przerabiane na forum itd. Po drugie jezeli chcesz zakupic 3000gt poczytaj dobrze to forum a naprawde dowiesz sie duzo i jeszcze wiecej jezeli chodzi o spalanie,wpomniane moce tych aut ,wrazenia itd.Nie ma sensu opisywac tego po raz kolejny jezeli to juz zostalo opisane i mozna o tym poczytac.Co do czesci jest duzo,duzo ludzi ktorzy posiadaja czesci do tych cudek lecz odrazu nie licz na to ze beda kosztowac tyle co do twojego SX. Co do przekladek nie wypowiadam sie bo nie mam o tym zielonego pojecia. I odrazu dam ci dobra rade,nie napalaj sie gdy zobaczysz,sprobujesz i przejedziesz sie tym autem. Moim zdaniem dlatego jest tak duzo zaniedbanych egzemplarzy w polsce poniewaz duzo ludzi podoba sie to auto ,kupuja je za ostatnie pieniadze lub wziety kredyt a potem lepia je najtanszymi sposobami bo nie maja hajsu,a nie ma sie co oszukiwac ze to jest delikatne i awaryjne auto.

krisso
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2008, 16:19   

No rozumiem,czyli to co na każdym forum-opcja "szukaj" przyjacielem nowych użytkowników-ok tak zrobie.
Jeszcze tylko pytanie na szybko- rozumiem że różnice miedzy I a IIgen są przede wszystkim stylistyczne i jeżeli komus starsza stylistyka nie przeszkadza to jak trafi egzemplarz bez rdzy to można brać? (wiem tylko że skrzynie do któregos tam roku były cienkie i się sypały)

A co do drutowania auta itd.- ja nie mam raczej takiego zamiaru i nie będe szukał oby jak najtaniej bo wiem ze się mozna na tym przejechać. Samochod zawsze mi się z zewnatrz podobał i do pełni przekonania że chce go kupić brakuje mi wrażeń z jazdy.
Mój SX był raczej doinwestowany,zadbany i rozstaje się z nim z cieżkim sercem,tak samo będzie z kolejnym autem.

vr4
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2008, 17:50   

Co do 1 gen i 2-giej to wylacznie gust. Osobiscie z 1gen podoba mi sie wersja EURO a co do skrzyn to fakt,5 biegowe nie byly ich mocna strona ale nie ma teraz problemu ze SWAPem skrzyni i reduktora bo raz,ze jest lepszy dostep czesci i dwa ,ceny sa owiele nizsze niz kiedys. Co do rdzy to raczej w 3000gt nie znajdziesz.od dluzszego czasu obserwujac ogloszenia w internecie zauwazylem jednego godnego uwagi ,1gen za 44tys zl ale gosciu ponownie juz go nie wystawial.Ten przedzial cenowy jest adekwatny do stanu auta i swiadczy to o tym ze mozna pojechac i go obejzec nie tracac cennego czasu.

witek.w-wa 
Forumowicz

Auto: 3000GT VR4 Europa 2 gen.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-05-2008, 12:32   

powodzonka...:)
w szukaniu..
ja w kraju szukalem prawie 2 lata..az kupilem w niemczech.....
pewnie duzo osob Ci powie kup w USA, ale tam trzeba miec naprawde dobrego znajomego, aby kupic ok auto.
Sprawa "przegladu" i czesto podejscie do auta, jest jeszcze bardziej "liberalne" niz u nas...
oczywiscie nie jest to zasada generalna........
A fani wiadomo dopieszczaja i nie sprzedaja...a jezeli juz to nie za kwoty *50k pln

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-05-2008, 17:09   

co do skrzyń - nie wytrzymują momentu obrotowego...zarówno automaty jak i manuale - siadają synchronizatory i dyferencjały /rozrywa skrzynie / w sl i vr ale ....coś za coś ...podobno po 96 roku coś tam poprawiono ale podobno ....z automatami nie ma problemu jak ma się zapas kasy z manualem gorzej.....a jak jest to drogo...ja do sigmy / motorek 24zaworowy 6G72/ szukałem 1.5 miecha - nie znalazłem ale odkupiłem od kumpla/ trochę swoich chęci - mała przekładka w trybach i sigma dalej zamyka zegar ...chociaż liczę się z tym że skrzynia może znowu brzdęknąć....ale cukiereczka nie sprzedam ...a na 3000Gt w super stanie nawet SL nie mam teraz fory .mam nadzieję że kiedyś dołożę jej turbinki i..... zobaczymy.pozdrawiam

Odpowiedz do tematu