[Cari 1.8 GDI] Ustawienie elektrycznych szyb? |
Autor |
Wiadomość |
krzych62 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2008, 15:15 [Cari 1.8 GDI] Ustawienie elektrycznych szyb?
|
|
|
Witam. Szukałem na forum ale nie mogłem znaleźć. Może źle szukałem ale do rzeczy. Czytałem opis resetu i ustawienia komputera i nie stanowi to większego problemu. Ale w opisie jest wspomniane o ustawieniu położenia szyb elektrycznych. I tu mam problem bo nie wiem jak to wykonać. Może ktoś opisać kolejność jak dokonać takiego ustawienia. Czy przed odłączeniem akumulatora szyby mają być w skrajnych górnych położeniach zamknięte i jak później postępować.
Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 18-05-2008, 15:27
|
|
|
Jak ci się już nauczy obrotów to po prostu z szybami robisz na chodzącym silniku tak:
1. Szyby w dół do końca aż się całkiem otworzą i po pół sekundy ponownie w dół przełącznikiem by wyczaił że są już w skrajnym dolnym położeniu.
2. Szyby w górę do końca aż się całkiem zamkną i po pół sekundy ponownie w górę by wyczaił że są w skrajnym górnym położeniu .
Tyle pracy.
Ewentualnie kontrolnie jeszcze raz szybami dół/góra i już. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
krzych62 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2008, 15:34
|
|
|
Wielkie dzięki za pomoc. Mam na dziś taki problem że jedne okno nie chce się dobrze zamykać. Okno tylne pasażera. Jak włączę zamykanie to gdy dojdzie do skrajnego położenia górnego to odbija i wraca a okno pozostaje uchylone. Musze drobnymi kroczkami podciągać do góry aż będzie całkiem zamknięte. Jak poradzić sobie z tym mankamentem i czy po resecie ta przypadłość minie. Prawdopodobnie jest jakiś czujnik. Wciskam "klawisz" POMÓGŁ i dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 18-05-2008, 15:45
|
|
|
Trzymaj przełącznik aż szyba dojedzie do samej góry a później kilka razy mu popraw jeszcze w górę - ja tak ze 3x mu "poprawiam" i popstrykam jak już są w skrajnym położeniu i to wystarcza. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
krzych62 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2008, 15:56
|
|
|
Jeszcze raz dzięki za pomoc. Popróbuję jak radzisz.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 18-05-2008, 17:02
|
|
|
jest jeszcze opcja ze ze okno zamykajać sie napotyka na przezkodę wtedy sie trosze opuszcza na dół. Wtedy przejdz uszczelki dookola palcem podociskaj je. U mnie pomoglo |
|
|
|
 |
|