|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wentylator chłodnicy - Colt 1,3 (95 KM) |
Autor |
Wiadomość |
andre186 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2008, 00:03 Wentylator chłodnicy - Colt 1,3 (95 KM)
|
|
|
Czy to normalne, że w Colcie 1,3 (95 KM) - rok prod. 2007- po włączeniu nadmuchu powietrza wewnątrz samochodu, uruchamia się wentylator od chłodnicy, pomimo, że silnik był jeszcze zimny?
Nadmieniam, że klimatyzacja nie jest w tym momencie załączona. Gdy wyłączę nadmuch wentylator chłodnicy też się wyłącza.
Samochód jest nowy (ma 1,5 miesiąca). Za moją namową znajoma kupiła go w Polsce w Salonie Mitsubishi. Po wizycie w ASO Elbląg powiedziano jej, że uruchomienie wentylatora w momencie włączenia nawiewu wewnątrz jest normalne i tak ma być!
Dla mnie, patrząc na to logicznie, jest źle! Wentylator głośno pracuje, a poza tym w zimę, gdy włączy się ciepełko, to on będzie schładzał i tak np. zimny jeszcze silnik. Poza tym w żadnym z dotychczas eksploatowanych przeze mnie samochodach, włączenie nadmuchu wewnątrz pojazdu nie powodowało uruchomienia wentylatora chłodnicy.
O tą sprawę pytałem w naszym warszawskim ASO, ale serwis był powściągliwy w ocenie i proszono mnie o przybycie samochodem. Jednak Elbląg od Warszawy jest „trochę” daleko. Nim poczynię jakiekolwiek kroki proszę WAS o opinię.
[ Dodano: 25-05-2008, 17:53 ]
Już wyjaśniło się. Mitsubishi to zdolny samochodzik - sam się "wyleczył".
Jest teraz tak, jak przewidywałem - wentylator chłodnicy włącza się tylko po uruchomieniu klimy (i ewentualnie, jak silnik się "spoci").
Jednak przyczyna, opisanego w poprzednim poscie pracującego bez potrzeby wentylatora chłodnicy, pozostaje nadal zagadką...
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|