Focus Coupe |
Autor |
Wiadomość |
michalp
Mitsumaniak Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-05-2008, 20:52 Focus Coupe
|
|
|
Link i zdjęcia
Pojechali z opisem, ale słusznie
Cytat: |
Będziesz jeździł tym samochodem jeśli masz brzydką i wredną dziewczynę z zepsutymi zębami. Zresztą i tak jesteś na nią skazany - z tym samochodem lepszej nie poderwiesz. Każda ładna plunie ci w twarz i rzuci się w ramiona śmieciarza.
Czy naprawdę Amerykanie muszą spieprzyć wszystko, czego się tkną? Budowa demokracji w Wietnamie skończyła się ich klęską. Umacnianie światowego pokoju zaczęli od wieszania Saddama Husajna i tłuczenia kogo popadnie.
Teraz wzięli naprawdę fajny samochód (w sumie to poprzedni amerykański Focus Coupe też był do niczego, ale piszę o modelu jako takim) i postanowili go przerobić na swoją modłę. Do pracy zaangażowali paru amerykańskich rednecków plujących tytoniem i drapiących się pod pachami oraz zasuszonego księgowego z liczydłem.
Chłopaki w siatkowych koszulkach mówili co by im się podobało, a księgowy przerabiał ich chore marzenia na najtańszą wersję. I tak powstał Ford Focus Coupe '09 w wersji amerykańskiej. Innego wytłumaczenia na to brzydactwo nie ma.
I tak - mamy w amerykańskim Focusie:
- masywny przód, który jest całkiem niemasywny i wygląda jakby nie mógł przetrwać kolizji z koszykiem na zakupy;
- agresywną linię, która w założeniu miała chyba nawiązywać do Dodge'a Challengera (przyznam - strzelałem), a jest tak dramatycznie gnuśna, że na jej widok zapadłem w drzemkę;
- eleganckie, stylowe wnętrze, które krzyczy "Uważaj! Zrobili mnie ze skaju, plastikowych butelek i resztek po fabryce winylowych płyt!"
- całkiem fajne felgi z chamskimi nakrętkami, które wyglądają jak stalowe i pasują do tych felg jak ogolone nogi do feministki;
- spojler nad tylną szybą, którego przeznaczenia jakoś nie mogę się domyślić (może karmnik dla ptaków?).
Wszystko to sprawia wrażenie naprędce skleconego do kupy z różnych odpadów. Tak jakby projekt trafił do magazynu, w którym Ford składuje wszystkie części z nieudanych modeli. Trafiła się okazja wykorzystania tych odpadów. Nawet biała nić, którą obszyte są fotele i kierownica wygląda jakby pochodziła z demobilu albańskiej armii z czasów pierwszej wojny światowej.
Amerykański Focus jest okropny i nudny, fascynuje równie mocno jak foliowa torebka. Wszystko jest tu tak ugrzecznione i poprawne, że nawet geje nie będą chcieli jeździć tym autem. Oby ta zaraza nigdy nie dotarła do Europy. |
|
_________________ michalp
 |
|
|
|
 |
leon9995
Forumowicz
Auto: Auris&Corolla
|
Wysłany: 16-05-2008, 21:45
|
|
|
Rzeczywiście brzydal straszny, z focusów to mi sie najbardziej ten 1 generacji, 3 drzwiowy podoba |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 16-05-2008, 21:49
|
|
|
przeciez obecnie procz Lancera nie ma ladnych aut - zadne teraz produkowane nie spelnia moich wymagan designerskich (Lancera tez naciagam, bo moglby byc ladniejszy) |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 16-05-2008, 22:00
|
|
|
Pitolicie felgi ma ladne xD |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 17-05-2008, 00:37
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | przeciez obecnie procz Lancera nie ma ladnych aut - zadne teraz produkowane nie spelnia moich wymagan designerskich (Lancera tez naciagam, bo moglby byc ladniejszy) |
Dla ojca rozpatrywalismy jeszcze Mondeo (najwiekszy konkurent) i Corolle (ale ta dostala baty cena i wyposazeniem).
Generalnie oferta jaka otrzymalismy na Lancera spowodowala, ze Mondeo nawet nie pojechalismy ogladac osobiscie |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
|
Wysłany: 17-05-2008, 11:42
|
|
|
Jedynie Felgi bym wzioł |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
brodzky
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Dołączył: 12 Lis 2005 Posty: 667 Skąd: Bielsko-Biała, czasem Sosnowiec
|
Wysłany: 17-05-2008, 14:38
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | przeciez obecnie procz Lancera nie ma ladnych aut - zadne teraz produkowane nie spelnia moich wymagan designerskich (Lancera tez naciagam, bo moglby byc ladniejszy) |
no to moglibysmy sobie podac rece Lancer studyjny ladnie wygladal ale seria wyglada jak te nowe volvo ze smiesznymi szczeniecymi noskami. Fuj |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
|
Wysłany: 20-05-2008, 17:48
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | przeciez obecnie procz Lancera nie ma ladnych aut |
troche przesadzasz. kupe fajnych aut sie teraz robi.
sa tez takie ktore sie nie udaly, jak powyzszy ford, niemniej jednak... |
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 20-05-2008, 21:25
|
|
|
no fakt - do tej "kupy" bym mogl ostatecznie dorzucic mazde 6 i lexusa (chyba) is200
ponadto napisalem "jak dla mnie" |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
|
|
|
 |
misjonarz.
Mitsumaniak \KSG/

Auto: Subaru OBK III
|
Wysłany: 20-05-2008, 21:46
|
|
|
dla mnie ten fokus przypomina dacię logan po lifcie |
_________________ http://kabaret.tworzymyhistorie.pl/
Gość zobacz mojego misia
ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00
 |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 20-05-2008, 23:36
|
|
|
misjonarz. napisał/a: | dla mnie ten fokus przypomina dacię logan po lifcie |
Piekne slowa Piwa mu!! |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Tversky [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2008, 18:04
|
|