Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie odpala.
Autor Wiadomość
szurek
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2008, 16:22   Nie odpala.

Witam.
mam pewien problem. rano wieczór czy w południe jak jest zimny silnik pali bez problemu na dotyk, natomiast jak gdzieś dojadę i zgaszę silnik to na gorąco to ni hu hu nie mogą odpalić. samochód stoi w drugim końcu miasta a do pracy musiałem sie przesiąść spod sklepu na tramwaj :/
Ostatnio zmieniony przez szurek 25-05-2008, 22:18, w całości zmieniany 1 raz  

kawa89
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2008, 17:25   

Siemka. ja mam taki sam problem. Troche bardziej sprecyzowalem o co chodzi, z reszta sam sprawdz i powiedz mi czy masz tak samo
LINK DO MOJEGO WATKU Ogolnie panowie z forum kazali mi pomierzyc pare rzeczy, napisalem wyniki i juz 3 dni nie moge doprosic sie kogos zeby sprawdzil czy wszystko ok czy jednak cos nie gra ;/

szurek
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2008, 17:33   

więc sytuacja ma sie następująco:
bez względu czy zimny czy ciepły nie pali w ogóle, został wymieniony filtr paliwa. wykręciłem wszystkie świece wlałem trochę benzyny do garów, zakręciłem świece i samochód odpalił. jednak za chwilę zgasł. czyli niby problem wykryty- nie dostaje paliwa. dostałem sie do pompki paliwa ale po przekręceniu kluczyka słychać jak pracuje. jutro zdejmę wężyki z pompki i zobaczę czy podaje paliwo...
czy ktoś zna symbol, oznaczenie, nr katalogowy pompki paliwa do carismy 1,8 16V 115 KM GLS ?? bo szukałem w necie ( np http://www.pompy.net/cgi-bin/shop.pl albo http://www.serwispomp.gen...&id=6&Itemid=84 i są różne pompki z różnymi symbolami i nie wiem która byłaby właściwa.

[ Dodano: 31-05-2008, 10:49 ]
kawa89, dzięki za zainteresowanie ale w moim przypadku to była pompka paliwa.
wyjąłem ją ze zbiornika i podpinałem pod prostownik i za 4 razem sie odblokowała ( może jakiś paproch sie tam dostał) pochodziła kilka minut w słoiku z czystą benzyną i niby wszystko ok, zamontowałem do samochodu i na początku było ok. samochód ładnie odpalał ale po jakimś czasie pompka znów sie zablokowała. trzeba w nią uderzyć od góry ręką aby zaskoczyła i po 3 sek znów samochód gasł chyba że cały czas uderzało się w nią ręką ( ale żeby jeździć musiałbym kogoś wozić w bagażniku z twarda ręką) :) .
pompka wymieniona na nową ( z allegro) i autko śmiga aż miło ;) , przy okazji wymieniłem łącznik stabilizatora i gumę na stabilizatorze :)

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu