usunięcie immobilizera w Cari 1.9 TD 97' |
Autor |
Wiadomość |
okidoki [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2008, 11:58 usunięcie immobilizera w Cari 1.9 TD 97'
|
|
|
Mam pytanie czy można usunąc immobiliser porzez podłączenie do komputera w Cari 1,9 TD 97' ? Czy jest konieczna ingerencja w pompę wtryskową aby fizycznie go usunąć? A moze łatwiej i taniej jest kupić kluczyk ze stacyjką?
proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2008, 13:57
|
|
|
Generalnie można usunąć immobiliser, ale mało jest magików, którzy coś takiego potrafią zrobić. Poza tym kosztuje to jakiegoś tysiaczka jeśli dobrze pamiętam, albo 5 stówek, jakoś tak.
Nie wiem ile kosztuje nowa stacyjka z kluczykiem, ale napewno nie mało. Bo jeżeli chciałbyś kupić z innej Cari to tylko połowa sukcesu, oprócz stacyjki i kluczyków trzeba by było zmienić sterownik immobilisera i zamki z każdych drzwi. |
|
|
|
 |
okidoki [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2008, 14:42
|
|
|
Czyli nie mozna go wyłączyć przez komputer? Mialem juro zaciągnąć na hol do mechanika i tam podłączyć. |
|
|
|
 |
tdi1982
Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 172 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 26-05-2008, 17:09
|
|
|
Jaki jest powód że chcesz odłączyć imo i zmieniać stacyjkę i kluczyk?. |
|
|
|
 |
okidoki [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2008, 17:47
|
|
|
Powodem jest kluczyk zniszczony przez głupotę. Cari kupiłem używaną i z jednym kluczykiem do stacyjki. Zamówiłem w serwisie i dostałem surowy kluczyk do wczytania kodu. Najbliższy serwis jest około 80 km od miejsca gdzie mieszkam (Stalowa Wola).
Koszty lawety i koszty w serwisie za podpięcie i wczytane kodu są zbyt duże.
Stąd moje pytanie, czy wymiana stacyjki na używaną z kluczykiem będzie tańsza i czy w ogóle da mi pewność, że autko odpali. Geloo_Jedi wyżej pisał jeszcze ze trzeba sterownik zmienić. Może znacie jakiś sposób na obejście mimo.
Proszę o pomoc, bo mi nerwy już powoli siadają. |
|
|
|
 |
tdi1982
Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 172 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 26-05-2008, 20:47
|
|
|
Jestem też na etapie dorabiania kluczyka.Mój pękł i nie dało się przekręcać stacyjki więc kupiłem sterownik żeby mieć pilota i kluczyk 2 w 1.Jest to scyzoryk tzw.Ten twój kluczyk jest tak zniszczony że nie da się przełożyć samej pestki od immo która jest zatopiona w kluczyku?.Wystarczy że będziesz miał tą pestkę i grot i musi chodzić.Dziś dostałem sms od znajomej z Niemiec miała mi się dowiedzieć o kluczyk.Cena 35euro ale trzeba jechać z nim i dokumentami od auta do polskiego serwisu i za darmo go rozkodują podobno.A ty ile dałeś za kluczyk?. Zamówiłeś go w serwisie?. |
|
|
|
 |
okidoki [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2008, 23:00
|
|
|
kluczyk jest zniszczony ( wlasnie ta pestka)i nic sie nie da zrobic. Za kluczyk dalem 200 zł w serwisie.
Kurcze naprawde nikt nie wie czy mozna immo obejsc za pomocą komputera?
Bo nie wiem czy jest sens holowac i podpinac pod kompa. |
|
|
|
 |
|