|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Certyfikat Mitsumaniaków! |
Autor |
Wiadomość |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-03-2006, 09:37
|
|
|
I o to mnie chodziło....;)
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
|
Wysłany: 09-03-2006, 09:51
|
|
|
Adam MMC napisał/a: |
Dla mnie sprawa jest jasna i prosta. Kiedyś było MKP. Potem MKP przestało być aktywne dla niektórych użytkowników i powstało 2 forum i 2 klub dla użytkowników, którzy nie chcieli już być w MKP.
|
Tu sie nie zgodze, mysle, ze niektorzy maja w sobie tak wiele mutsumaniactwa, ze aktywnie udzielaja sie w obu klubach.
Adam MMC napisał/a: |
Nie jest ważne w tym momencie kto ma jaki status. Ważne jest to kto co robi i jak reprezentuje markę. Róbcie swoje i będzie ok.
|
I to jest sedno sprawy.
Teraz wszyscy dyskutanci powinni wziac drukarki, wydrukowac to sobie jak najwieksze moga w kilku egzemplazach i powiesic w widoczych miejscach, tak zeby wbili sobie to raz na zawsze do glow.
koncze staroindianskim HOWGH |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
DominoS [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2006, 10:48
|
|
|
A ja Wam powiem jedno.
Kupiłem sobie baaaaaaaaardzo fajną bryczkę - oczywiście mitsubishi - pierwszą był Lancerek. Od razu zajrzałem do internetu żeby spotkać ludzi i porozmawiać na temat autka. Najpierw trafiłem na MKP i tam się zapisałem potem także dowiedziałem się o Mitsumaniakach. Tutaj po prostu więcej się działo dlatego tutaj się bardziej zakotwiczyłem. ale muszę wam wszystkim powiedzieć, ze z pozycji zwykłego szarego człowieczka który dołączył do klubu to nie jest wazne czy się nazywa MKP czy Mitsumaniaki ale ważne że znajdzie tutaj przesympatyczną grupę ludzi, którzy zawsze coś doradzą, pomogą, spotkają się i miło spędzą czas.
Na taką grupę trafiłem. Fora tworzą LUDZIE a nie nazwy i slogany.
Dzięki temu przekonałem się do Mitsubishi absolutnie - zatem kupiłem nowe autko - oczywiście też Mitsubishi (Carismę) i kolejny miły akcent ze strony Mitsubishi Polska - pełne wsparcie od strony materiałów dotyczących autka itd... (to się nazywa utrzymanie klienta)
Zatem jak widać ludzie związani z marką Mitsubishi na prawdę powinni dalej kultywować takie zachowanie i trzymać się razem ponieważ właśnie to identyfikuje siłę i jakość marki jaką są trzy diamenty. A na tym powinno nam wszystkim zależeć (nie tylko pracownikom Mitsubishi)
Dlatego podpisuję się obiema rękami nogami i kołami pod tymi którzy nie chcą sporów pomiedzy MKP i MM, a to że któryś klub jest oficjalny a inny nie to żadna różnica bo sporo ludzi jest w jednym i w drugim a jakiś oficjalny jeden powinien być i jest.
I KROPKA
I tak jak widzę Mitsu na ulicy to sie nie zastanawiam do jakiego klubu należy tylko od razu widzę, że to moja kochana rodzinka |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 09-03-2006, 11:20
|
|
|
DominoS i własnie o to chodzi. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jacolek [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2006, 20:59
|
|
|
Hehe czy Wam wszystkim tak jak i mnie cieszy się mordka gdy jakiś Miśko-lubca na drodze się pojawia??
Muszę z przykrościąstwierdzić fakt, że niestety dwa razy zdarzyło mi się (tylko 2 razy!!) że inny człek siedzący również w Spejsiaku przejeżdżając obok mnie oraz stojąc na światłach uśmiechnął się i przywitał! to naprawdę miłe, gdy taki mały gest można zobserwować!!
Polecam wszystkim MM i nie tylko!
pozdro dla Was! |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24314 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 10-03-2006, 10:59
|
|
|
A ja chciałem wszystkim z kierownictwa Mitsubishi powiedzieć, że tak naprawdę, to MY - kluby i wszelkie przejawy naszej działalności są Wam bardziej potrzebne niż WY nam. Jako przykład podam, że dawno temu istniał świetny mikrokomputer Commodore Amiga. Miał ogromne grono fanów, które rozreklamowało go na całym świecie. Ale miał fatalny zarząd, marketing itd oraz wysokie ceny peryferiów. Firmy Commodore już nie ma (no prawie - po reaktywacji robi jakieś gry na konsole), ale grono fanów (choć zmniejszone) dalej dłubie coś na tym sprzęcie. Nie mieli żadnego wsparcia ze strony producenta ani żadnych profitów - korzystali z niego wierząc, że - na ówczesne czasy - jest to świetny sprzęt.
My tak samo jesteśmy maniakami (w pozytywnym znaczeniu) tej marki i pozostaniemy przy niej niezależnie, czy będziemy mieli czy nie ten certyfikat. Działaliśmy przecież i bez niego. Musicie tylko Panie i Panowie z MMC zrozumieć, że razem powinnyśmy się wspierać i pomagać. I że najważniejszą rzeczą w naszym kraju jest to, by CENY były jak najniższe. Rozmawiałem z panem Oda w Grudziądzu i obiecał, że ceny części będą sukcesywnie spadać. Szkoda, że te zapewnienia się nie sprawdziły - 2 lata temu kupowałem w ASO w Gdańsku uszczelkę pokrywy zaworów za 42 zł (mam fakturę). Teraz chciałem tą samą uszczelkę kupić dla Martineza ze Szczecina, bo jemu zaśpiewali 145 zł. Od ASO w Gdańsku dostałem odpowiedź, że po tym "stanieniu" kosztuje... 125 zł. Mam korespodencję - jest do wglądu.
Tu nam pracownicy MMC pomóżcie a nie certyfikatami, które - prócz prestiżu - niewiele dają. Chcemy niższych cen. Udzielcie też nam wsparcia przekazując schematy, manuale naprawcze - to tu jest kuźnia wiedzy o Mitsubishi, tu uderzają najpierw użytkownicy, gdy mają kłopoty z autem. ASO często jest omijane, bo jest drogo i często niefachowo (przykre, ale prawdziwe).
Z założenia nie chciałem żadnej wojny wywoływać - napisałem tutaj, bo być może ktoś z MMC to przeczyta (raczej nie śledzą reszty wątków i nie udzielają się na forum). |
|
|
|
 |
Adam MMC [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2006, 18:09
|
|
|
Witam Kolegę z Malborka,
Trochę mi przykro jak czytam takie słowa ale forum daje wolność wypowiedzi i szanuję to. Ceny części są ustalane przez Mitsubishi Motors Europe a nie przez MMC Car Poland. Proszę przesłać na mojego maila (adam.mecinski@mitsubishi-motors.pl) numer katalogowy części i postaram się pomóc. Ustalę dlaczego cena uległa tak drastycznej podwyżce.
Faktem jest, że nie udzielam się na forum ale wynika to wyłącznie z braku czasu a nie braku chęci. Myślę, że Jacke może to potwierdzić. Jeśli są jakieś problemy lub potrzebujecie naszej pomocy to zgłaszajcie to do mnie bądź do Jacka. Postaram się pomóc. To forum jest dość duże i jeśli miałbym być aktywnym uczestnikiem musiał bym zrezygnować chyba z pracy.
Jeśli chodzi o certyfikaty to zamknijmu już ten temat. Zasłuzyliście na miano oficjalnego klubu i nim jesteście.
Pozdrawiam,
Adam Męciński |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
|
Wysłany: 12-03-2006, 18:37
|
|
|
dolaczam sie do prosby Adama. Mamy juz wszystko w tym temacie wyjasnione - prosze o zamkniecie tematu.
Natomiast co do łącznosci/informacji pomiedzy nami a MMC proponuję zalozenie nowego tematu, w ktorym to bedziemy zamieszczac informacje i problemy, ktore chcielibysmy wyjasnic. Uprosci to procedure przeszukiwania forum i stworzy pewnego rodzaju ład.
Poki co nowy temat jest w dziale mitsumaniaki.com prosze o podlaczenie do waznych ogloszen
Pozdrawiam
Firek |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 12-03-2006, 19:07
|
|
|
Adam MMC napisał/a: | Ceny części są ustalane przez Mitsubishi Motors Europe a nie przez MMC Car Poland. |
no to dlaczego w niemczech sa o 50% tansze?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 12-03-2006, 19:55
|
|
|
Matejko napisał/a: | Adam MMC napisał/a: | Ceny części są ustalane przez Mitsubishi Motors Europe a nie przez MMC Car Poland. |
no to dlaczego w niemczech sa o 50% tansze?? |
To ja dodam tu swoje dwa grosze w zwiazku z odwiedzinami pewnego serwisu w Szczecinie.
Przy okazji wymiany gumy na przegubie mialem okazje porozmawiac sobie z pracownikami i dowiedzialem sie, ze nie kupuja oni czesci z MMC poniewaz z niemiec maja o wiele taniej. Prosze sobie wyobrazic moje zdziwienie kiedy uslyszalem, ze czesci kupuja 40% taniej niz oferuje im MMC!
Dodam, ze nie byl do warsztat 'pana Zbyszka' w garazu tylko jeden z renomowanych salonow samochodowych. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Adam MMC [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2006, 20:48
|
|
|
Firek,
Ty masz dobry pomysł. Wtedy będzie mi łatwiej obserwować.
Co do cen części ty wygląda tak. Mitsubishi Motors Europe nie stosuje żadnej polityki cenowej jeśli chodzi o dystrybutorów w Europie. Stąd też duże wachania jeśli chodzi o ceny samochodów. To samo robią z częściami. Niemcy są o wiele większym rynkiem więc mogą brzydko mówiąc "szantarzować centralę". My jesteśmy mali więc mamy słabą siłę przetargową.
Jeśli chodzi o Szczecin to ciekawe kto tam mówi, że MMC oferuje mu drogie części. My tam nikomu nic nie oferujemy bo nie ma ani salonu ani autoryzowanego serwisu.
Proszę o taką informację. Wkrótce w Szczecinie powstanie autoryzowany salon i serwis (duża szansa) więc nie chcę tam mieć żadnych lewych warsztatów.
Pozdrawiam,
Adam |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 12-03-2006, 21:09
|
|
|
Adam MMC napisał/a: | Jeśli chodzi o Szczecin to ciekawe kto tam mówi |
to moze z arkiem na pm ? ja i tak wiem aha i to nie jest zaden lewy warsztat tylko renomowany zaklad
a ja mam pytanko co do szczecinskiego bylego salonu(i tez aso) auto sagiz
bo nie wiem czy Wy tam na gorze wiecie, ale sagiz ciagle dziala pod szyldem 3 diamentow ... |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24314 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-03-2006, 21:17
|
|
|
Adam MMC napisał/a: | Faktem jest, że nie udzielam się na forum ale wynika to wyłącznie z braku czasu a nie braku chęci. |
Nigdy nie pomyślałem inaczej panie Adamie.
Ale zastanawia mnie, dlaczego czytanie było dla Pana przykre - mam nadzieję, że nie z powodu takiego, że może ciut zaniżyłem wartość nadanego nam certyfikatu. Oczywiście nie było to zamierzone, a wręcz przeciwnie - bardzo się cieszę i dziękuję za to, bo pewnie niewiele klubów samochodowych może się tym pochwalić. Ale chciałbym, aby szły też za tym inne - bardziej wymierne - profity. Proszę sobie wyobrazić - jaka byłaby to nowość i powód do dumy - taka symbioza producenta i użytkowników. Nie wiem, czy jest inna marka, która ma tak wiernych fanów.
A z tymi cenami, to niestety prawda - świadomie (prócz wymienonej wcześniej uszczelki) kupiłem też w ASO inne dwa kawałki gumy - gumy drążka stabilizatora po 47 zł za sztukę, mimo że wiedziałem iż identyczna część za naszą zachodnią granicą kosztuje w granicach 5-6 € (informacja pewna). Podobnie kable NGK - udało mi się je kupić w ASO za 175 zł (komplet), ale już kolega, któremu poleciłem ASO dostał odpowiedź, że te kable kosztują prawie 500 zł (i tak taniej niż MGP). |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
|
Wysłany: 12-03-2006, 22:00
|
|
|
Adam MMC napisał/a: | Firek,
Ty masz dobry pomysł. Wtedy będzie mi łatwiej obserwować.
|
sie kurde staram, tylko czemu jeszcze tu mi piszecie
Zapraszam do nowego tematu w dziale mitsumaniaki.com a mam nadzieje, ze wkrotce w waznych ogloszeniach
Pozdro
Firek |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 12-03-2006, 22:48
|
|
|
Ok, przepraszam za ciagniecie OT.
Przenosimy sie tutaj: klik |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
|
|