|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
POMOCY |
Autor |
Wiadomość |
arek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2006, 22:45 POMOCY
|
|
|
Witam. mam stosunkowo jak na razie maly problem. Bowiem mam 17 lat i za rok robie prawo jazdy i moim marzeniem jest mitsu eclipse najlepiej 97r g2. Poszukuje kogos kto sie zna na tym bardzo dobrze kto by mogl mi doradzic w zakupie. Prosze o rady !!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-03-2006, 16:55
|
|
|
Rada nr 1.
Czytaj forum.
Rada nr 2.
Zadawaj konkretne pytania. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2006, 20:41 Re: POMOCY
|
|
|
No wiec jestem na kupnie misia a nie mam wogole zadnej wiedzy na ten temat. Szukam kogos kto mi doradzi jakiego wybrac z jakim silnikem jaki model gs, gsx czy gst a mam tylko ok. 15 tys nie wiem czy to wystarczajaco duzo ale pewnie nie. Wiec doradzcie mi. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 12-03-2006, 21:15
|
|
|
2 generacja za ok 15 tysi ??
zycze powodzenia, moze kupisz "okazje" po pod topieniu, albo wyciagnieta z missisipi, albo cos w tym stylu . bo takiego auta nie da sie kupic za 15 tysi, poprostu sie nie da, a jezeli nawet juz cos znajdziesz to w tragicznym stanie, ale i tak kupisz bo sie napalisz,a potem bedziesz narzekac jakie to jest gowno, to wogule nie jezdzi i ciagle sie psuje .
a sam kupujesz auto ktore bedzie zarzynane. (smutne ale prawdziwe)
a mam takie pytanko skad masz te 15 kafli ? od tatusia, czy moze to jednak virtualne pieniazki ?
a na poczatek to kup sobie jakies auto z silnikiem 1,3 (colt cao) to juz ci starczy, bo jezdzenie (nawet najslabszym - 2,0 150 kucy ) clipsem , szybko cie zabije. smutne ale prawdziwe
bedziesz jechac z kolesiami przed ktorymi bedziesz chcial sie popisac , wcisniesz troszke mocniej gaz, obrotomierz pokaze czerwone pole i ty bedziesz zmieniac bieg, patrzac sie na skrzynie a tu zakret, co robisz ? lecisz w las i auto owija sie wokul drzewa. 2 trupy na miejscu
to taka optymistyczna wersja wydarzen . |
|
|
|
 |
Memphis [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2006, 21:24
|
|
|
Na GSX chyba raczej napewno nie masz kasy. Bo takie w "dobrym" stanie, o ile takie istnieją kupuje się za około 30k. Oczywiście można dostać taniej ale trzeba się liczyć z tym że będą miały dużo zonków. Nie wykluczamy także możliwości że będzie dobry model i tanio, ale to się raczej nie zdaża
Może na początek dobry chyba będzie GS, będą raczej w lepszym stanie niż GST czy GSX więc nie będą potrzebowały dużego wkładu finansowego. Podobno jak się kupuje Eclipse to pierwsze co trzeba sprawdzić to zwieche bo się sypie szybko na naszych drogach. No ale tak tylko słyszałem, ale nie zaszkodzi sprawdzić
Weź jeszcze pod uwage ubezpieczenie samochodu. Bo młodym kierowcą będziesz więc i ulg nie będzie. Mi za Eclipsa z 92r i 2.0 pan powiedział 2.5k Jeśli tylko masz kase utrzymać auto to wydaje mi się że GS jesg good |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 12-03-2006, 21:35
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | 2 generacja za ok 15 tysi ??
zycze powodzenia, moze kupisz "okazje" po pod topieniu, albo wyciagnieta z missisipi, albo cos w tym stylu . bo takiego auta nie da sie kupic za 15 tysi, poprostu sie nie da, a jezeli nawet juz cos znajdziesz to w tragicznym stanie, ale i tak kupisz bo sie napalisz,a potem bedziesz narzekac jakie to jest gowno, to wogule nie jezdzi i ciagle sie psuje .
a sam kupujesz auto ktore bedzie zarzynane. (smutne ale prawdziwe)
a mam takie pytanko skad masz te 15 kafli ? od tatusia, czy moze to jednak virtualne pieniazki ?
a na poczatek to kup sobie jakies auto z silnikiem 1,3 (colt cao) to juz ci starczy, bo jezdzenie (nawet najslabszym - 2,0 150 kucy ) clipsem , szybko cie zabije. smutne ale prawdziwe
bedziesz jechac z kolesiami przed ktorymi bedziesz chcial sie popisac , wcisniesz troszke mocniej gaz, obrotomierz pokaze czerwone pole i ty bedziesz zmieniac bieg, patrzac sie na skrzynie a tu zakret, co robisz ? lecisz w las i auto owija sie wokul drzewa. 2 trupy na miejscu
to taka optymistyczna wersja wydarzen . |
Rafał, ku czemu miał słuzyć taki ton?
Chłopak napisał że za rok, a za rok to się wiele może zmienić...
a poza tym co to za porady? wyluzuj chłopie bo padniesz nam na zawał |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-03-2006, 21:40
|
|
|
ale niby jaki ton ? przeciez to jest jak najnomalniejszy ton, czyli taki jak zawsze.
no to za rok,to po co tutaj ze chce kupic ?
szyka kogos kto mu pomoze wybrac, ale prezciez my nie jestesmy jakimis jasnowidzami i skad mamy wiedziec po ile bedzie chodzic gsx za rok ?
mowie, na poczatek cos slabego (to i tak na poczatek bedzie mocne) a potem cos mocniejszego zebys mial respect przed tym autem, bo rozj.....ć auto i przy okazji zabic kogos jest latwo, tylko gorzej potem z tym zyc ...
tomusn napisał/a: | poza tym co to za porady? wyluzuj chłopie bo padniesz nam na zawał |
porady od serca aha i nie boj sie o moj zawal raczej mi nie grozi, bo nawet nie jestem zdenerwowany |
|
|
|
 |
ChiKenn [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2006, 22:35
|
|
|
Mephis - za 30 tys to GSa sie kupuje, w dobrym stanie GSX to wedlug mnie minimum 40, do 50 tys pln |
|
|
|
 |
Memphis [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2006, 23:18
|
|
|
Heh, no moze troche zeszło mi się z cen, to przez te 1g bo ja tylko tą wersją żyje
Tak więc widzisz arku, chyba troche za wysoko mierzysz jak na początek. Może lepiej zrobić tak jak Rafał mówi. Na początek coś słabszego i tańszego. I jeszcze raz ci mówie, kupno auta to nie wszystko, jeszcze trzeba go utrzymać. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 13-03-2006, 07:34
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | porady od serca Smile aha i nie boj sie o moj zawal Smile raczej mi nie grozi, bo nawet nie jestem zdenerwowany Smile |
wszyscy tak mówią (a taki spokojny człowiek był - wcale się nie denerwował )
Eclipse na autoscout do 4000 euro |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Memphis [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2006, 10:01
|
|
|
Boszz, ani jednego GSXa
Marne mam raczej szanse na zlanezienie GSX 1g. |
|
|
|
 |
arek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2006, 13:46
|
|
|
Ok dzieki za rady i troche krytyki moze zeczywiscie przesadzilem. Spróbuje poszukac cos slabszego, moze jakis peugeot 306 ok jeszcze raz dzieki. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 13-03-2006, 16:15
|
|
|
arek77 napisał/a: | moze jakis peugeot 306 ok jeszcze raz dzieki |
oj bo sie pogniewamy
COLT CAO 1,3 75 kucy w zupelnosci Ci wystarczy, oplaty az tak Cie nie zjedza, kopa to ma i pali umiarkowane ilosci wachy |
|
|
|
 |
arek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2006, 17:42
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | arek77 napisał/a: | moze jakis peugeot 306 ok jeszcze raz dzieki |
oj bo sie pogniewamy
COLT CAO 1,3 75 kucy w zupelnosci Ci wystarczy, oplaty az tak Cie nie zjedza, kopa to ma i pali umiarkowane ilosci wachy |
Ok ale dlaczego mamy sie pogniewac. A co oznacza to CAO bo tego nie rozumie |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-03-2006, 18:15
|
|
|
arek77 napisał/a: | peugeot 306 |
znaczy nie chcesz sobie pojeździć ??? bo wiesz - francuskie to tylko kosmetyki i seks są w miarę dobre; jak chcesz jeździć autem a nie lawetą, to nic od bufonów
a na poważnie - jak radzi Rafał - kup Colta CA0 (z lat 92-96) lub CJ0 (97- ) bo za 15000 to spokojnie dostaniesz i koniecznie z silnikiem 1.6 (113 KM) lub większym - zobaczysz, że jeździ to bardzo fajnie i niejednego GS można odstawić nie wspominając o golfach gti , a ile frajdy z jazdy |
|
|
|
 |
|
|