Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] W jaki silnik celować przy zakupie SS ??
Autor Wiadomość
martin01
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2008, 12:02   [MSS ALL] W jaki silnik celować przy zakupie SS ??

Auto bardzo mi się podoba, jednak chciałbym Waszych opini w jaki celować silnik kupując Spejsa ??
Proszę o Wasze zdanie o możliwych przebiegach silników oraz na co zwracać uwagę ??
Dzięki.
Pozdrawiam;
Mariusz
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-05-2008, 09:57, w całości zmieniany 1 raz  

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2008, 12:41   

Jeśli ma być oszczędnie to wybierz DiD-a lub 1.6+gaz a jeśli nie lubisz dizlów oraz gazu to wybierz GDI natomiast 1.3 to tylko do miasta.

Ja mam 1.6 w Carismie i dopiero 233000km i silnik sprawuje się ok.

irekmiecz 
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-05-2008, 20:54   

Wybrałem 1.3 z kilku powodów lecz każdy sam musi sobie odpowiedzieć czego oczekuje od auta. Ten 1.3 wyścigówką napewno nie jest ale DAJE RADE i jak narazie dla mnie wystarczy w zupełności. Moją skarbnicą wiedzy przed zakupem była ta strona
http://moto.money.pl/ocen...ace_Star_m.html
Masz tu rużne silniki i opinie ich użytkowników POZDRAWIAM

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 17-05-2008, 01:07   

martin01 napisał/a:
chciałbym Waszych opini w jaki celować silnik kupując Spejsa
To zależy jakie masz preferencje - jeśli lubisz "kręcić" silnik trochę wyżej, jeśli lubisz ten dźwięk szlifierki (trochę przesadzam) to szukaj 1.6 benzyna. Jeśli zaś preferujesz spokój, jazdę na niższych obrotach i częściej jeździsz w trasy niż po mieście to myślę, że będziesz zadowolony z DID-a. Przy obecnych cenach paliwa (ON=PB95) nie ma sensu przepłacać też za DID-a.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

andre186
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2008, 18:09   

dany642 napisał/a:
Jeśli ma być oszczędnie to wybierz DiD-a lub 1.6+gaz a jeśli nie lubisz dizlów oraz gazu to wybierz GDI natomiast 1.3 to tylko do miasta.

Ja mam 1.6 w Carismie i dopiero 233000km i silnik sprawuje się ok.

Że z silnikiem 1,3 tylko do miasta, to lekka przesada.
Jeżdżę takim (86 KM) od 8lat i na trasie też w zupełności wystarcza. Co prawda 190km/h "wyciągnął" po pewnym oczekiwaniu, ale 160km/h osiąga szybciutko i da się z taką prędkością jechać, o ile warunki drogowe na to pozwalają. A wiadomo, że u nas w kraju przeważnie NIE POZWALAJĄ, więc...

Mikado66 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 29-05-2008, 22:17   

Zdecydowanie polecam 1.6. Właśnie zakupiłem Space'a z takim motorem ale to nie był przypadek bo wcześniej miałem 1600 ccm w Colcie. Uważam, że to doskonały kompromis pomiędzy oszczędnością i dynamiką. Poza tym te silniki przez ASO są uważane za najmniej awaryjne.

Odpowiedz do tematu