|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wybór opon |
Autor |
Wiadomość |
kamikadze27 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-05-2008, 23:14 wybór opon
|
|
|
Witam, niestety muszę wydać jeszcze pieniążki na zaku opon do mojego Galancika bo stare są już mocno sfatygowane. Ceny opon potrafią zabić
ale po wielu poszukiwaniach znalazłem te oponki: http://www.opony.pl/opony...110490&rodzaj=1 w cenie 155zł 1szt (w sumie 650zł razem z przesyłką)
Co myślicie o tej oponie???
Proszę o radę, a może ktoś już ma własne doświadczenia z tą oponą???
pozdrawiam |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 31-05-2008, 23:30
|
|
|
osobiscie widze, ze w tym samym sklepie za podobne pieniadze mozna kupic czy Dębice czy Stomila. Chyba wolalbym tamte. Przynajmniej stoja za tymi firmami jakies wieksze koncerny i przekazuja stara technologie, a te Nexeny to widze ze jakis wyrob poludniowo koreanski bez jakiegos wielkiego, swiatowego potentata, ciezko powiedziec co to moze byc. Choc ostatnio widzialem test opon do mercedesa S i tam Hankook akurat wypadl rewelacyjnie. Pytanie czy wszystkie opony podobny firm tak maja, czy po prostu taki model wybitny sie trafil? |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
kamikadze27 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-06-2008, 00:17
|
|
|
wiesz co, jak masz konto na allegro, to tam jest opcja wyszukiwania pzakonczonych aukcji., Widze ze jest kilka osob, ktore kupily te oponki na poczatku czerwca. Moze sprobuj do nich napisac z prosba o opinie na temat zakupionego produktu. 2 miesiace jezdzenia daje juz jakis poglad na sprawe Ja tak czasem robie zanim cos kupie.
Pozdrawiam |
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
|
|
|
 |
kamikadze27 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2008, 00:49
|
|
|
Masz świętą rację, spróbuję się z tymi osobami skontaktować...
udanej niedzieli, życzę...
udzielone opinie zacytuję w późniejszych postach, niech będą podpowiedzią nie tylko dla mnie ale i dla innych Mitsumaniaków |
Ostatnio zmieniony przez kamikadze27 01-06-2008, 11:06, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-06-2008, 00:59
|
|
|
oczywiście miałem na myśli początek kwietnia a nie czerwca
Pozdrawiam |
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
|
|
|
 |
kamikadze27 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2008, 08:32
|
|
|
Oto dwie pierwsze opinie:
1):
Treść wiadomości:
"Witam,
Dojda do mnie w poniedzialek, z tego co czytalem w internecie to sa naprawde dobre, lepsze sa n3000 ale moich wymiarow nie ma. W tej kategorii cenowej wydaja sie bardzo atrakcyjne, jak sie beda sprawowaly w naturze bede wiedzial pod koniec tygodnia, jak je potestuje na szosie, prosze sie przypomniec za tydzien.
pozdr.
brolly4"
2):
Treść wiadomości:
"sa całkiem dobre dobrze sie sprawója w mokre dni ja tam nie wiedze różnicy miedzy innymi oponami"
i właśnie doszła trzecia wiadomość:
3):
Treść wiadomości:
"opony naprawde dobre-warto kupic,,pozdrawiam"
4):
"Jak na razie nie mam złych wrażeń odnośnie tych oponek. Dość ciche, dobrze się trzymają. Ogólne wrażenia - 7 na 10
Pozdrawiam"
5):
"witam jezeli potzebuje pan opony do normalnej jazdy to polecam u mie sprawujom sie bes zazutu i cena jest przystepna ogulnie lepiej takie nowe nisz uzywki jakies dobrej firmy bo ostatnio miałem uzywki prawie nowe ale wpadłem w dziure i opony do wymiany"
[ Dodano: 01-06-2008, 11:02 ]
Wypowiedzi ciąg dalszy:
6):
Treść wiadomości:
Witam
"Posiadam nawet dwa komplety tych opon jeden mam założony na busa(zimówki) drugi w osobowym (letnie), jak na razie nie ma żadnych problemów bynajmiej z tymi pierwszymi ponieważ użytkuje je od ponad roku i pokonują one dosyć duże trasy , także mogę je polecić. W kwestii tego kompletu który mam na osobówce to przejechałem na nich zaledwie 10,000 tys km także za dużo nie mogę jeszcze powiedzieć na ich temat, ale w kwestii przyczepności i odprowadzania wody są super. No i oczywiście cena jest też dosyć przyjemna. Myślę że gdybym kupował następny komplet opon to kupiłbym te same.
Pozdrawiam
Marcin_s25 "
7):
"witam
jeżeli o mnie chodzi to jestem z nich zadowolony. bardzo ciche i przy pokonywaniu głębszych kałuż w czasie deszczu nie wyrywa mi kierownicy z rąk.
pozdrawiam "
[ Dodano: 01-06-2008, 19:35 ]
:
"Opony,które nabyłem są wielosezonowe(M+S).Stosunek jakości do ceny jest korzystny.Wszystko zależy od oczekiwań.Mnie satysfakcjonują.Pozdrawiam.GLG17."
9):
" Witam, ja oponki tylko zamawiałem, jeżdzi na nich mój tata, ale z tego co słyszalem to sobie chwali, a jak byl zakladac opony na felgi to mevhanik powiedzial ze dobre opony...
10):
"witam
już drugi samochód ubrałem w te oponki i są świetne
pozdrawiam
glus6
11):
"Witam. Oponki sa bardzo przyzwoite w moim Golfie IV bardzo dobrze sie sprawuja.
12):
Hej.
Tez miałem duzy dylemat czy warto kupic cos takiego, ale jestem zadowolony. Oponki dobrze trzymaja zarówno gdy jest sucho, jak i podczas deszczu. Odprowadzanie wody b. dobre jak na te klase opon.
Jezdze co prawda w miare ‘normalnie’ J, nie szaleje zbytnio po drodze (xsara 1,9 TD) ale lubie szybko przejeżdżać zakrety na trasie i autko nie ucieka mi z drogi.
Także dla normalnego użytkownika drogi polecam takie oponki. Nie wiem jeszcze jak ze scieraniem się – przejechałem jakies 2000-2500 km dopiero, zobaczymy po sezonie.
Pozdrawiam, Bartek
13):
"Witam,
Opony Nexen które zakupiłem sprawują sie bardzo dobrze nie widze żadnych przeciwskazań aby ich Panu nie polecac.Sa naprawde dobre i bardzo szybko je też otrzymałem tak wiec polecam również sprzedającego te opny.
14):
"witam
oponki dobrze trzymają autko w zakrętach
są ciche, nic złego się z nimi nie dzieje
dobra przyczepność na mokrej drodze
pozdrawiam
stalkone1
15):
"Witam mi osobiscie sie podobaja sa wmiare ciche i ,godne uwagi polecam ladny bierznik i za taka cene to naprawde warto .pozdrawiam.
16):
"Opony wygladaja b. dobrze. Jezeli beda sie sprawowac tak jak wygladaja to bedzie super.
Niewiele moge powiedziec poza tym, ze sa dosc ciche.
Uwaga: opony nie sa letnie tylko wielosezonowe!
Pozdrawiam
Maciek
17):
"Witam
powiem tak oponki super jeździłem w fiacie bravo i w oplu astrze 2 za każdym razem miałem NeXeNy
polecam
nie ślizgają sie a ponadto w deszczyku śmigają jak cze ba
pozdrawiam
Marcin
Myślę, że im więcej opinii tym lepiej, ja osobiście wiele słyszałem o oponach znanych firm ale z dolnej półki cenowej - że posiadają całą masę wad i usterek...
Od przyszłego tygodnia będę testował NEXENA |
|
|
|
 |
|
|