Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: cns80
27-05-2008, 10:00
[MSS ALL] [WNĘTRZE] Sterownik podnoszenia szyb
Autor Wiadomość
kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 19-08-2007, 11:28   [MSS ALL] [WNĘTRZE] Sterownik podnoszenia szyb

witam, mam pytanie czy element sterujacy podnoszeniem szyb znajdujacy sie w drzwiach od strony kierowcy ( 4 przyciski ) bedzie taki sam w space star i w carismie ? bo niestety ale kupilem ostatnio space stara i mam te przyciski w nim powyrywane i nie wiem czy moge kupic od carismy bo aukcji na allegro z MSS na czesci jest malo. Dzwonilem do jednego goscia ale chcial za to 200zl :| natomiast inny droga mwilowa zaproponowal mi sprzedaz za 100zl tej samej czesci , tylko niestety nie moge sie do tej osoby dodzwonic , pozdrawiam serdecznie i prosze o odpowiedz
Ostatnio zmieniony przez cns80 02-03-2009, 14:19, w całości zmieniany 2 razy  

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-08-2007, 14:01   

Ktoś u nas na forum tanio sprzedaje same wkłady do tych przycisków - poszukaj w dziale o polecanych sprzedawcach.

kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 19-08-2007, 14:37   

wklady tzn ? skoro urwaly mi sie te przyciski to cos wyda z tego ? pozdrawiam

[ Dodano: 19-08-2007, 14:41 ]
niestety nie moge znalezc tego na forum , moze wieksz w ktorym miejscu to sie znajduje ? bylbym bardzo wdzieczny za pomoc

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 19-08-2007, 16:08   

Chodzi o forumowicza Tomasz82 - zobacz tutaj

radgol
[Usunięty]

Wysłany: 19-08-2007, 20:44   

To może ja się podłącze i zadam pytanie :P

Mam problem z przełącznikiem szyb od strony pasażera -- przestał działać chociaż sam przełącznik jest ok :cry: może ktoś wie gdzie szukać przyczyny? (po stronie kierowcy wszystko ok).

dlugiad
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2007, 11:54   

Sprawdz przycisk blokady elektrycznego sterowania szybami pasazerów. Czasami sie wciska i objawy masz jak w Twoim przypadku :) Zycze oby to było to :)

magelan 
Nowy Forumowicz

Auto: SPACE STAR 1.6
  Wysłany: 01-06-2008, 22:13   [MSS 1.6] Problem z elektryką szyb

Witam wszystkich jestem nowym posiadaczem "miśka" 1.6 Comfort i mam problem z szybami :sterując od strony kierowcy jest OK działają wszystkie, od strony pasażera można tylko podnosić a z tyłu nie działa nic.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 01-06-2008, 22:20   

magelan napisał/a:
a z tyłu nie działa nic
Nie masz włączonej blokady podnoszenia/opuszczania tylnych szyb?

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

magelan 
Nowy Forumowicz

Auto: SPACE STAR 1.6
Wysłany: 01-06-2008, 22:48   

Nie próbowałem włączać i wyłączać , trzymałem też 10s

czesto1976
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2008, 15:39   

Cześć wam.U mnie były podobne problemy z szybami,a powodem tego były zanieczyszczone styki od sterowania szyb.Trzeba mi było je wyjąć,rozebrać i przeczyścić.Z tylnymi nie było problemu ,bo można się do nich dobrać po odkręceniu uchwytu w drzwiach i od środka umiejętnie podważyć,lecz przy przednich bezpieczniej mi było zdjąć całą tapicerkę.Po tych zabiegach wszystko działa O.K.

constell 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star DiD 2003
Wysłany: 05-06-2008, 20:42   

Miałem podobny problem z przyciskiem podnoszenia szyb w drzwiach od strony pasażera (otwierał szybę ale nie dało sie jej zamknąć). Wystarczyło przeczyścic styki i po roblemie rozwiązanym zresztą w ASO w Lublinie przy okazji wymiany uszodzonego przycisku od strony kierowcy - całość kosztowała mnie 52 PLN (usługa + przycisk, czyszczenie było darmowe).

Odpowiedz do tematu