Komfort podróżowania - zawieszenie |
Autor |
Wiadomość |
john124 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2008, 11:34 Komfort podróżowania - zawieszenie
|
|
|
Witam, przymierzam sie do kupna Lancera 1.8 Invite, bede tego samochodu uzywal jako "typowo samochod rodzinny "(2+2).
Sprzeczne opinie w prasie przeczytalem na temat zawieszenia (od twarde do komfortowe).
Czy moze ktos z forumowiczow (uzytkownikow) porownac je do innych samochodow dostepnych na rynku?.
Chodzi mi o to, zeby rodzina nie czula sie podczas dluzszego podrozowania jak na wozie drabiniastym (przepraszam za porownanie ).
Jazda probna byla po dobrej drodze, tak wiec nie bylo to miarodajne. /jesli chodzi o reszte to auto suuuuper/
pozdrawiam
Janek |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 28-05-2008, 16:23
|
|
|
No ale twardsze zawieszenie lepiej tolerują dzieci szczególnie jeśli maja jakieś problemy z chorobą lokomocyjna...
Krzychu |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2008, 18:16
|
|
|
Proponuje jeszcze jedna jazde testowa po gorszej nawierzchni. Odczucia innych moga sie nie pokrywac z Twoimi. Dlatego min opinie z prasy dziele na 2 a z auto swiata na 4 albo 6. |
|
|
|
 |
john124 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2008, 19:59
|
|
|
bez urazy, ale zalezy mi bardziej na opiniach uzytkownikow nowego lancera... a nie rozwazaniach teoretycznych. |
|
|
|
 |
boro [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2008, 20:30
|
|
|
Mitsu 1.8 INTENSE odebralem tydzien temu
Zawieszenie fenomenalne jak dla mnie, mozna powiedziec ze sie plynie a nie jedzie
Nie testowalem tego jeszcze w dlugiej trasie ale jestem sobie w stanie ja wyobrazic i juz nie moge sie doczekac
Polecam a sam sie przekonasz i bedziesz bardziej niz zadowolony
Joker na twarzy permanentny |
|
|
|
 |
john124 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2008, 21:16
|
|
|
To jest rzeczowa odpowiedz
Skoro w Intense samochod "plynie" to jak ja bede mial Invite i kola 16 (dla niektorych balony) to komfort bedzie chyba jeszcze lepszy, ponadto w wersji Intense jest bodajze sztywniejsze zawieszenie. |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 28-05-2008, 22:45
|
|
|
Witam.
Na trasie pez problemu. Trochę trzeba uważać po przesiadce ze starego auta, bo można przegiąć mimo elektroniki. Ale komfortu nie brak. (Miałem wcześniej Brava i temu zdarzało sie pływać.) Dołki wybiera dobrze, mniemam że średnica kół ma tu znaczenie. Trzeba zawinąć w jakąś szmatę graty przy kole zapasowym, ponieważ odnosi się wrażenie że w zawieszeniu luzy.
Na serowym asfalcie (miasto) przy dynamicznej jeździe córka mówi że nią trzęsie.
Pozdrawiam. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
boro [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2008, 22:56
|
|
|
Moge poronac tylko z jazda focusem II, mondeo i paskiem z 2001 i ja dostrzegam roznice
Wazne dla mnie bylo zeby samochod nie plywal na boki jak kolyska i to jest idealnie zapewnione. U mnie w srodku brak jakiegokolwiek wrazenia ze cos sie rusza i trzeszczy,stuka czy puka, a jest wrazenie jakby byl odlany z jednej masy
Dla mnie jest tylko jeden problem przy wysiadaniu, bo serce zostaje w srodku ) |
|
|
|
 |
john124 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2008, 23:11
|
|
|
Trik napisał/a: | Na serowym asfalcie (miasto) przy dynamicznej jeździe córka mówi że nią trzęsie. |
Na serowym asfalcie to poza francuzami chyba w każdym trzęsie |
|
|
|
 |
kotakot
Forumowicz
Auto: był Lancer '07, jest 03 '19
|
Wysłany: 31-05-2008, 00:38
|
|
|
Moim zdaniem zawieszenie super(trzęsło mną jedynie pod Kielcami na trasie Kraków-Warszawa przy prędkości sporo przekraczającej tą dozwoloną ale to zapewne przez napompowane zbyt mocna koła czego nie dopilnowałem przy zakupie [troszkę skaczą w małych koleinkach zrobionych przez tiry czego nie dostrzega się przy małych prędkościach a przy 140 zaczyna przeszkadzać...])
I te rewelacyjne hamulce..;)
Pzdr |
|
|
|
 |
john124 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
wegiel [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2008, 11:24
|
|
|
Jak ktos jezdzi pużotami albo renowkami to co sie dziwisz?
Tam niby nic nie tlucze bo miekka zawiecha tylko buja w zakretach ze malo glowa okna nie rozbijesz. |
|
|
|
 |
dywy [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2008, 13:16
|
|
|
Witam,
mam lancera "invite" 1.8. na tzw. "balonach" i zestrojenie zawieszenia stanowi kompromis pomiędzy komfortem a doskonałą przyczepnością. Rodzinka nie narzeka, a jak już wysiądzie z auta, to i ja mam radość z ostrej jazdy. Właścicielom wersji "intens" i "instyle" ("naleśniki" na 18-stkach) gratuluję wyglądu auta i jeszcze lepszego "latania" po zakrętach, ale nie zazdroszczę uszkodzeń felg na dziurach, namierzania przez złodziei kół i płacenia za opony zimowe w tym rozmiarze.
Polecam wszystkim za wyjątkiem miłośników monstrualnych bagażników! |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 05-06-2008, 13:48
|
|
|
Jak patrzylem na te 18' stki to i tak profil byl okolo 10 cm przy tej szerokosci i srednicy trzeba sie postarac skrzywic fele
na zimowki mozna sobie kupic 16-stki czy 17-stki alusy zreszta to bedzie i tak duzo lepsze rozwiazanie bo nie bedziesz zmienial opon na alusie, a jak ktos kupuje intense albo instal raczej zakladam ze go stac na zakop pozadnych alu i opon na zime.
Zreszta jak ja bym kupował tego nowego to moim skroimnym zdaniem kupienie tego auta w wersji inform czy invite to male nieporozumienie....
Krzychu |
|
|
|
 |
wwatto [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 13:57
|
|
|
krzychu napisał/a: | (...)
Zreszta jak ja bym kupował tego nowego to moim skroimnym zdaniem kupienie tego auta w wersji inform czy invite to male nieporozumienie....
Krzychu |
Wielu mogło by się poczuć urażonych ... |
|
|
|
 |
|